Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Todd Packer: O κάφρος του διπλανού γραφείου

Ο χειρότερος χαρακτήρας του The Office ίσως και να μην είναι προϊόν (αρρωστημένης) φαντασίας.

Είναι ένα κλασικό παιχνίδι που έχει παιχτεί σε όλα γραφεία, κάθε εταιρείας, ποιος ήρωας του The Office είναι ο κάθε ένας εργαζόμενος. Για κάποιους αυτό το παιχνίδι παίζεται πίσω από την πλάτη τους, τους μη δημοφιλείς, ενώ για τους τους περισσότερους παίζεται σε πηγαδάκια στον χώρο της κουζίνας ή σε group chat. Αν δεν το έχεις παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι, τότε οι πιθανότητες είναι να το παίζουν πίσω από την πλάτη σου και μάλλον δεν είσαι κάποιος ζηλευτός χαρακτήρας της σειράς. 

 

 

Υπάρχει όμως ένας και μοναδικός χαρακτήρας που δύσκολα τον «κολλάς» σε κάποιον γιατί αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό, τον Skeletor του γραφείου, τη Νέμεση του HR, τον τιτανοτεράστιο Todd Packer, γνωστό και ως Packer ή Pack-Man ή Packster ή Wacky Pack. Στην περσόνα του βρίσκονται τόσα κακά που δεν γίνεται να πεις ότι μοιάζει με κάποιον συνάδελφό σου, γιατί πολύ απλά θα είχε απολυθεί εδώ και πολύ καιρό. Ή μήπως μοιάζει τελικά;

Πώς το The Office έκανε τη ζωή μας στο γραφείο λίγο καλύτερη

O Packer μοιάζει με χαρακτήρα που έχει πάρει μεταγραφή από το Anchorman, καθόλου τυχαίο γεγονός μας και τον υποδύεται ο David Koechner που υποδυόταν και τον αθλητικό συντάκτη του πιο cool τηλεοπτικού καναλιού του San Diego. Το χιούμορ του είναι τόσο χοντροκομμένο που σήμερα δεν θα μπορούσε να βγει στον αέρα ούτε σαν παρωδία. Μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τον Michael Scott με τα καμώματά του που είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς του cringe. Αλλά γιατί υπάρχει στη σειρά;

 

 

Δεν υπάρχει ακριβώς, από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται σε κάθε επεισόδιο. Είναι ένας περιπλανώμενος πωλητής, μοιάζει περισσότερο με τους πωλητές της δεκαετίας του ‘60 που πήγαιναν ακόμα και πόρτα-πόρτα την πραμάτεια τους. Στην εποχή του ίντερνετ δεν είναι μόνο το χαρτί που πουλάει ένα απαρχαιωμένο προϊόν, είναι και ο ίδιος ένας δεινόσαυρος που περιφέρεται ασκόπως. 

Κάθε φορά που εμφανίζεται, είτε για την καυλάντα, είτε για το σύντομο διευθυντικό του πέρασμα, αλλά κυρίως για το κύκνειο άσμα της δήθεν μεταμέλειάς του, σπάει την όποια κανονικότητα του έτσι κι αλλιώς δυσλειτουργικού γραφείου φέρνοντας στην επιφάνεια όλα τα στραβά που μπορεί να πετύχει κανείς σε μια εταιρεία. Ο Packer είναι ο φορέας όλων των αμαρτιών των εργαζομένων, γι’αυτό δεν έχει φίλους και γι’αυτό έχει πάρα πολλές ανύπαρκτες ερωτικές συντρόφους.

Έτσι γυρίστηκε το καλύτερο intro του The Office 

Είναι ένα σκιάχτρο που σου λέει τι δεν πρέπει να κάνεις αν θες να έχεις φίλους, μια κανονική δουλειά και μια σοβαρή σχέση, ενώ η αλληγορία του χαρακτήρα που τον θέλει να είναι φορέας μιας νοοτροπίας του παρελθόντος δείχνει τη μοίρα όποιου αρνείται αρνείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Γελάς με αυτόν, αλλά δεν γελάς μαζί του μόνο και μόνο για να είσαι σίγουρος ότι είσαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας. 


Πηγή