Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ένα κείμενο για εσένα που χώρισες λίγο πριν τις διακοπές

«Δεν φταις εσύ, απλώς είμαι πολύ πιεσμένος αυτή την περίοδο», «συγγνώμη, αλλά δεν νομίζω ότι βρισκόμαστε στην ίδια φάση της ζωής μας».

Όποια δικαιολογία και αν ακούσεις, το σίγουρο είναι πως ο χωρισμός λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να σε βγάλει εκτός προγράμματος. Την ίδια ώρα όμως, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποτελέσει το ξεκίνημα για κάτι όμορφο. Διότι όπως είναι γνωστό, κάθε τέλος είναι και μια νέα αρχή!

Αυτό ακριβώς μου συνέβη πέρυσι αυτή την εποχή. Είχαμε κανονίσει με τον τότε σύντροφό μου να ταξιδέψουμε στο Κουφονήσι για να περάσουμε μερικές ημέρες χαλάρωσης στις Μικρές Κυκλάδες. Μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, λοιπόν, εγώ ονειρευόμουν βουτιές στα κρυστάλλινα νερά στο Πορί, την Ιταλίδα, την Άμμο και τον Φοίνικα, έκανα daydreaming για τα ταβερνάκια στα οποία θα πίναμε τις ΑΛΦΑ μας, τις εξορμήσεις που θα πραγματοποιούσαμε στο Κάτω Κουφονήσι και τις μίνι εκδρομές μας σε Δονούσα, Ηρακλειά και Σχοινούσα.

Ωστόσο, λίγο προτού κλείσουμε τα ακτοπλοϊκά μας για το Κουφονήσι και την ώρα που βρισκόμουν κάπου στο κέντρο της Αθήνας για μπύρες με την κολλητή μου, ήρθε το μήνυμα που έμελλε να αλλάξει τα καλοκαιρινά μου σχέδια -εν τέλει προς το καλύτερο, όπως αποδείχθηκε!

«Συγγνώμη, αλλά δεν “το έχω” με τις διακοπές φέτος και γενικά, ίσως θα ήταν καλύτερο να το αφήσουμε μεταξύ μας…». Η κράτηση για το δωμάτιο ακυρώθηκε -ευτυχώς δωρεάν- σε χρόνο «ντετέ», ενώ μερικά λεπτά και αρκετά μηνύματα αργότερα, βρισκόμουν ξανά στο «κλαμπ» των singles.

Όταν ένα τέλος μετατρέπεται στην πιο αισιόδοξη αρχή

Δεν χρειάζεται να έχεις βιώσει το ίδιο σκηνικό για να με καταλάβεις. Οι καλοκαιρινοί χωρισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο και όλο και κάποια ιστορία θα σου έχει εκμυστηρευτεί μια φίλη σου. Τι να κάνεις αν χωρίσεις πριν τις διακοπές; Απλούστατα μην τα «βάψεις μαύρα», μην κλειστείς στο σπίτι και κυρίως, προσπάθησε να δεις αυτό το τέλος ως μια νέα αρχή για κάτι όμορφο. Με λίγα λόγια, όσο και αν δυσκολεύεσαι, κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να δεις την αισιόδοξη και θετική πλευρά αυτής της νέας κατάστασης, ακόμη και αν χρειαστείς μία μικρή βοήθεια, μία ώθηση για να κάνεις την αρχή.

Στη δική μου περίπτωση, εκείνο το βράδυ σε εκείνο το μεζεδοπωλείο στου Ψυρρή, η ώθηση που χρειαζόμουν ήρθε από την κολλητή μου. Αμέσως μόλις της είπα τι είχε συμβεί, εκείνη σήκωσε την ΑΛΦΑ της, με παρακίνησε να κάνω και εγώ το ίδιο και αφού τσουγκρίσαμε τις μπύρες μας, με πήρε την πιο δυνατή αγκαλιά που με είχε πάρει ποτέ και στη συνέχεια, έπιασε το smartphone της.

Μέσα σε λίγα λεπτά, είχε βρει δωμάτιο και ακτοπλοϊκά για Αμοργό και χωρίς να το σκεφτεί πολύ, άλλαξε το πρόγραμμά της για το επόμενο βράδυ και κανόνισε να έρθει για φαγητάκι στο μπαλκόνι μου, δίνοντας μου παράλληλα ραντεβού στο αγαπημένο μας στέκι για το ακριβώς επόμενο απόγευμα. Όσο για το Σαββατοκύριακο… «θα πάμε στην Αίγινα και δεν δέχομαι κουβέντα», μου είπε!

 xorises3

Κάπως έτσι, με το θετικό της mindset, κατάφερε να με βοηθήσει να μην αφήσω εκείνη τη σχέση -η οποία, όπως αποδείχθηκε, δεν άξιζε και τόσο- να μου στερήσει τις όμορφες στιγμές, που τόσο πολύ λαχταρούσα να απολαύσω πέρυσι το καλοκαίρι.

Ξέρεις τι άξιζε όμως; Άξιζε το ταξίδι στην Αμοργό, άξιζαν τα ραντεβού για μεζέδες, girly talks και ΑΛΦΑ που δίναμε στα πιο «ψαγμένα» στέκια της πόλης, άξιζαν οι στιγμές και οι αγκαλιές που μου έδωσαν την ώθηση και τη θετική διάθεση που χρειαζόμουν και φυσικά, άξιζε εκείνη η νέα γνωριμία που έκανα σε μία πλαζ της Αττικής και με την οποία… θα ταξιδέψω φέτος στο Κουφονήσι. Με λίγα λόγια, εκείνο το τέλος αποδείχθηκε πως ήταν η καλύτερη νέα αρχή που θα μπορούσα να κάνω!

Σε αυτές ακριβώς τις στιγμές, λοιπόν, θα πιούμε και θα τσουγκρίσουμε τις μπύρες μας και απόψε. Στις στιγμές που μπορεί να χάσαμε κάτι, αλλά έχουμε δίπλα μας αυτούς που δεν θα χάσουμε ποτέ! Στις στιγμές που μας έδωσαν την ώθηση που είχαμε ανάγκη, ακριβώς όταν τη χρειαστήκαμε περισσότερο!

#StisStigmesMAs

#AlfaBeer

 

 


Πηγή