Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έρευνα: Ο νούμερο ένας τρόπος για φλερτάρεις σωστά στα dating apps

Αποτελούν μέρος της ζωής μας και ο χειρισμός τους πρέπει να είναι έξυπνος και κυρίως προσεκτικός. Ο λόγος για τα dating apps που είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος για να βρεις το άλλο σου μισό. Η αλήθεια είναι πως τελευταία όλο και περισσότερος κόσμος ισχυρίζεται πως έχει βρει κάποιο αξιόλογο πρόσωπο μέσα από αυτές τις εφαρμογές. Όπως και να ‘χει όλα φαίνονται στην πορεία. Για τώρα, ας μείνουμε στο πρώτο στάδιο του φλερτ, καθώς υπάρχει τρόπος να φλερτάρεις με επιτυχία. Ποιος είναι αυτός; Το all time classic χιούμορ, που από ότι φαίνεται δεν χάνει ποτέ την αξία του. Ας τα πάρουμε, όμως από την αρχή.

Πώς το κράξιμο στα social media καταστρέφει το φλερτ

Για την έρευνα

Το γέλιο φαίνεται πως μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικειότητας μεταξύ δύο αγνώστων. Πρόσφατη έρευνα από το Hinge -online dating app- έδειξε ότι το 92% των χρηστών θεωρούν ότι η κοινή αίσθηση του χιούμορ είναι σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία μιας σχέσης, κάτι που εμάς δεν μας εκπλήσσει. Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το πώς κρίνεται η αίσθηση του χιούμορ μέσα από τις εφαρμογές γνωριμιών.

Χιούμορ μέσω διαδικτύου

Είναι γεγονός, πως ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας το περνάμε ανεβάζοντας φωτογραφίες και ποστ στα social media. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει και μια «ψηφιακή αίσθηση του χιούμορ» για το κάθε άτομο, με βάση δηλαδή τα memes που ανεβάζει, να σκιαγραφείται το χιούμορ του χρήστη. Στην έρευνα, το Hinge διαπίστωσε ότι μεταξύ 2.000 ερωτηθέντων, ο νούμερο ένα πιο δημοφιλής τρόπος φλερτ ήταν να ανταλλάσσουν memes με το 73% να επισημαίνει ότι τα χρησιμοποιεί για προσδιορίσει αν η αίσθηση του χιούμορ με το ταίρι τους είναι συμβατή με τη δική τους.

«Θα μου δώσεις το Instagram σου;». Αυτή η μάστιγα

Γιατί είναι τόσο σημαντική η κοινή αίσθηση χιούμορ;

«Όταν γελάμε, ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει ένα χαρούμενο κοκτέιλ ορμονών που αυξάνουν τα επίπεδα εμπιστοσύνης, μειώνουν τα επίπεδα άγχους και μας κάνουν να νιώθουμε πιο χαλαροί», εξήγησε η director της επιστήμης των σχέσεων του Hinge, Logan Ury. «Η ντοπαμίνη που προκύπτει από το γέλιο μας κάνει να θέλουμε να επιστρέψουμε στο άτομο που μιλάγαμε για να συνεχίσουμε». Πρόσθεσε ακόμη:  «Εστιάστε στα χαρακτηριστικά που έχουν πραγματικά σημασία για έναν/μία  σύντροφο. Επιπλέον, αν τα memes σας δεν ταιριάζουν, δεν πειράζει. Έχετε ένα ολόκληρο διαδίκτυο γεμάτο ανθρώπους για να μοιραστείτε αυτό το κομμάτι του εαυτού σας».

 


Πηγή