Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Έχεις το πάνω χέρι στη σχέση σου; Πώς θα γίνεις μια συναισθηματικά δυνατή γυναίκα

Η σκέψη και μόνο ότι χρειάζεσαι στρατηγική για να έχεις εσύ το πάνω χέρι στις διαπροσωπικές σου σχέσεις… σε τρελαίνει. Δεν φτάνουν τα προβλήματα στη δουλειά, θα πρέπει να καταστρώσω σχέδιο για το πώς θα φέρομαι στον σύντροφό μου, μέσα στο σπίτι, στις βόλτες ή στις εξόδους με φίλους, αναρωτιέσαι ξεφυσώντας αλλά… δεν έχεις δίκιο να ξέρεις.

Το να νιώθεις πραγματικά μέσα σου δυνατή, ανεξάρτητη και επιθυμητή είναι μια μεγάλη μάχη που όλες μας δίνουμε καθημερινά. Και πρέπει να την κερδίσεις.

Για να μην σε πνίγουν οι καταστάσεις, για να μην τσακώνεσαι μέρα νύχτα, να μην ξενυχτάς τα βράδια από το άγχος και κυρίως για να πετυχαίνεις αυτό που θέλεις (εσύ, όχι οι άλλοι) χωρίς να πρέπει να το ζητήσεις ξανά και ξανά.

Έλα να καταστρώσουμε μαζί μια στρατηγική σε τρία βήματα που οφείλεις στον εαυτό σου (και στον έρωτά σου) να κάνεις:  

1. Να είσαι ο εαυτός σου.

Μην χαμογελάς. Δεν το κάνεις, όσο κι αν έχεις πείσει τον εαυτό σου για το αντίθετο.

Ασυναίσθητα σχεδόν κρύβουμε πτυχές του εαυτού μας, ειδικά στις ερωτικές μας σχέσεις, γιατί νομίζουμε ότι αν ο άλλος μας γνωρίσει… σε όλο μας το μεγαλείο δεν θα του αρέσουμε πια. Δεν είναι απαραίτητα αλήθεια αυτό.

Εσύ δεν αγαπάς τα μικρά του ελαττώματα; Γιατί να μην το κάνει κι εκείνος; Πώς θα είσαι συναισθηματικά δυνατή αν είσαι… μια άλλη;

Τον εαυτό μας πρέπει να ενδυναμώσουμε κορίτσια, όχι τον χαρακτήρα του… avatar που έχουμε δημιουργήσει για να είναι αρεστό. Μόνο άγχος και καταπίεση σε γεμίζει αυτή η κατάσταση.

Και να δεις που όταν ο άλλος σε ερωτευτεί για αυτό που πραγματικά είσαι, για αυτή τη γυναίκα που βλέπει γυμνή (με ή χωρίς εισαγωγικά) μπροστά του, τότε θα νιώσεις τέτοια αυτοπεποίθηση που θα γίνεις πιο δυνατή σε όλα τα επίπεδα. Σε κάθε σου σχέση.


Πηγή