Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Ίσως τελικά η ρουτίνα να κάνει καλό στην ερωτική σου ζωή

Ναι, πρέπει να κάνετε σεξ όταν δεν έχετε απαραίτητα μεγάλη, μεγάλη επιθυμία. Αυτό συνήθως δεν ακούγεται πολύ ελκυστικό όταν το λέμε από μέσα μας. Υποτίθεται πως πρεπει να κάνουμε σεξ μόνο όταν είμαστε πολύ παθιασμένοι ο ένας για τον άλλον. Γιατί να κάνω σεξ όταν δεν έχω διάθεση; Κάνουμε σεξ επειδή μάλλον θα έπρεπε να κάνουμε σεξ; Δύσκολα τα πράγματα και κάπως μπερδεμένα, πολύπλοκα. Δεν ξέρω τι είναι το σωστό. Να κάνω σεξ επειδή έχω πάθος ή να κάνω σεξ επειδή πρέπει να σώσω τη σχέση μου από την σεξουαλική λήθη;

Οι βασικοί λόγοι που πλέον δεν έχεις όρεξη για σεξ

Αυτές είναι μόνο μερικές κοινές απορίες για το λεγόμενο «σεξ συντήρησης». Ακούγεται σούπερ ξενέρωτο αλλά όμως μπορεί να σε σώσει από ένα χωρισμό. Η όλη προοπτική να κάνουμε σεξ όταν δεν έχουμε απαραιτήτως πολύ όρεξη τείνει να δίνει στους ανθρώπους νεύρα. Αν δεν είμαστε 100% τρελαμένοι με τον άλλο, βγάζοντας αφρούς, τότε το σεξ δεν αξίζει να το κάνουμε, οπότε θα πρέπει απλώς να καθίσουμε και να περιμένουμε να εμφανιστεί η επιθυμία ως δια μαγείας. Έλα όμως που δεν πρόκειται να εμφανιστεί. Είναι αυτό που λέμε εντάξει θα βάλει ο Άγιος το χέρι του αλλά πρέπει κι εσύ να κάνεις κάτι. Όσο κάθεσαι και περιμένεις να έρθει το πάθος, μάλλον δεν θα έρθει ποτέ.

 

 
 

Το σεξ σε μία σχέση είναι λίγο σαν μία μηχανή που πρέπει να την συντηρείς για να μην σταματήσει να δουλεύει. Ως άτομο με σχεδόν δύο δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο της σεξουαλικότητας, μπορώ να σας πω ότι αν κάθεστε και περιμένετε να φανεί από μόνη της η επιθυμία να κάνετε σεξ, δεν πρόκειται να κάνετε καθόλου σεξ. Μεγάλο μέρος αυτού του χονδροειδούς παράγοντα γύρω από το σεξ συντήρησης προέρχεται από μια παρανόηση της φύσης της ανθρώπινης επιθυμίας. Ναι, από ένα σημείο και μετά το σεξ στη σχέση είναι σκληρή δουλειά κι αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει.

 

 
 

Η σεξουαλική επαφή είναι, χωρίς αμφιβολία, επιθυμητή, αναγκαία, αναζωογονητική και δείγμα μιας υγιούς σχέσης. Γι’ αυτό ειδικοί και «παθόντες» επιμένουν ότι περισσότερη σημασία έχει η διατήρηση της σεξουαλικότητας, της ερωτικής επιθυμίας ανάμεσα στους δυο συντρόφους. Ένα είδος φλερτ, ένα είδος ερωτικού παιχνιδιού που ανεβάζει την ψυχολογία και των δυο – ποιος δεν χαίρεται όταν είναι ερωτικά ποθητός – αλλά και οδηγεί μαθηματικώς σε μια ερωτική συνεύρεση με πάθος και ουσία.

 

 
 

Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην επαναπαύεσαι λεπτό, πρέπει να είσαι πάντα σε εγκεφαλική κυρίως διέγερση και να είσαι έτοιμος να κυνηγήσεις το σεξ, πρέπει να το σκεφτείς, να το βάλεις στο μυαλό σου, όσο περισσότερο σεξ σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο σεξ θα κάνεις με την κοπέλα ή την γυναίκα σου. Όσο το αφήνεις στην τύχη, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.


Πηγή