Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αν έχεις «σκοτεινές» πλευρές, αποκάλυψέ τες στον σύντροφό σου χωρίς φόβο

Το να δείξεις την ευαίσθητη ή «σκοτεινή» πλευρά σου στον σύντροφό σου ίσως είναι κάτι που σε τρομάζει, αλλά το να του αποκαλύψεις τις αδυναμίες, τους φόβους, τις ανασφάλειες και τα πιο οδυνηρά μυστικά σου, θα σας φέρει πιο κοντά από ποτέ. Οι άνθρωποι που μας αγαπούν πραγματικά δεν είναι κοντά μας μόνο για τα καλά. Πρέπει να γνωρίζουν και όλα τα «μαύρα» σημεία της ζωής μας ώστε να μπορέσουν να μας δείξουν κατανόηση και να μας γνωρίσουν ολοκληρωτικά. Άλλωστε, η άνευ όρων αγάπη, κατά τη γνώμη μου, είναι το σπουδαιότερο συναίσθημα που υπάρχει!

Θα το πω από προσωπική εμπειρία, καθώς αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε μία πολύ όμορφη σχέση που μπορώ να είμαι 100% ο εαυτός μου: το να είσαι ευάλωτη μέσα στη σχέση σου είναι απαραίτητο και πραγματικά αξίζει τον κόπο – ακόμα κι αν ο σύντροφός σου σε απορρίψει για κάποιον από αυτούς τους λόγους στην πορεία. Αυτή η άνεση του να ξέρει κάθε πλευρά σου, ξεπερνά τα συναισθήματα του έρωτα, της χημείας και της διασκέδασης.

Πώς να σταματήσεις να προκαλείς ανούσιους καυγάδες με τον σύντροφό σου

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι κάποιος θα συνεχίσει να είναι μαζί σου αν αποκαλύψεις κάποια «άσχημη» αλήθεια, αλλά στο τέλος της ημέρας, αν υπάρχει κάποια πλευρά του εαυτού σου που πρέπει να κρύψεις από φόβο ότι ο σύντροφός σου θα σε αφήσει, πρέπει να αναρωτηθείς εάν αυτό είναι το είδος της σχέσης που θέλεις να έχεις για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Αν είσαι πιο κλειστή σαν άνθρωπος και δυσκολεύεσαι ή φοβάσαι να ανοιχτείς, έχω για εσένα 4 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αφεθείς και να μιλήσεις στον σύντροφό σου για όλες της πτυχές της ζωής και του εαυτού σου, να του ανοίξεις την καρδιά σου…

Ωστόσο, αν βγαίνεις λίγο καιρό με κάποιον, μη βιαστείς να εκθέσεις τον εαυτό σου. Άσε λίγο χρόνο να περάσει ώστε να νιώσεις πιο άνετα, πιο εμπιστευτικά και να είσαι πιο σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο να το κάνεις. 

Μοιράσου μαζί του τους βαθύτερους φόβους και τα μυστικά σου ως προνόμιο στη σχέση σας προκειμένου να σε γνωρίσει καλύτερα και ουσιαστικότερα, και όχι ως ένα βάρος που πρέπει να αναλάβει, ή μια τακτική για να τον «αναγκάσεις» να προχωρήσετε με έναν αδικαιολόγητα βιαστικό ρυθμό. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jen Ceballos (@endlesslyloveclub)

#1. Κατανόησε και αποδέξου τους φόβους και τα συναισθήματά σου πριν τα αποκαλύψεις

Ό,τι κι αν θέλεις να του πεις και όσο τρομακτικό κι αν είναι το να μην ξέρεις ποια θα είναι η αντίδρασή του, εσύ θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ένα πράγμα: ποια πραγματικά είσαι, ανεξάρτητα από το ποιος μένει ή φεύγει από τη ζωή σου. Δεν μπορείς να ελέγξεις τις σκέψεις που θα κάνει για εσένα ή πώς θα νιώσει για αυτό που θα του πεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ντρέπεσαι για μια παλαιότερη επιλογή σου ή για κάτι που περνάς τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι η ζωή σου, και μέσα από τα λάθη σου έχεις γίνει αυτό που είσαι σήμερα!

#2. Γράψ’ τα και πες τα

Αν είσαι σαν εμένα και δυσκολεύεσαι να εκφράσεις τους βαθύτερους φόβους, τα μυστικά και τις ανάγκες σου, επειδή τα συναισθήματα σε κατακλύζουν εκείνη τη στιγμή, γράψ’ τα και διάβασέ του τα. Αυτό θα σε αποτρέψει από το αγχωθείς και να μη βγάζουν νόημα αυτά που λες, λόγω της ευαλώτητάς σου.

#3. Εκφράσου χωρίς φόβο και άσε τα δάκρυά σου να κυλήσουν ελεύθερα

Το κλάμα δεν είναι ντροπή. Έκφρασε τα συναισθήματά σου με ό,τι τρόπο σου βγει εκείνη τη στιγμή και μη σκεφτείς «Δε θα το πω αυτό γιατί με πιάνουν τα κλάματα κάθε φορά που το συζητάω». Είσαι άνθρωπος. Τα δάκρυα είναι μια μορφή απελευθέρωσης και το να κλαις είναι κάτι πολύ υγιές. 

#4. Just say it!

Μοιράσου με τον σύντροφό σου αυτό που θέλεις χωρίς περιστροφές. Είτε θέλεις να του ζητήσεις να συγκατοικήσετε, είτε να του μιλήσεις για μια σεξουαλικη σου φαντασίωση, είτε «πεθαίνεις» να του πεις «σ’αγαπώ» και φοβάσαι ότι δε θα πάρεις την ίδια απάντηση, σκέψου ότι το ‘χεις και απλά πες το, χωρίς φόβο, δισταγμό και δεύτερες σκέψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχεις βρει το άλλο σου μισό; 10 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις

Τι να μην κάνεις στο πρώτο ραντεβού




Πηγή