Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αν σταματήσεις να κάνεις αυτά τα δύο πράγματα θα γίνεις πιο αρεστή στους ανθρώπους

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που κάνουμε όλοι στις μέρες που διανύουμε είναι το γεγονός πως καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να γίνουμε αρεστοί σε πρόσωπα που βρίσκονται στο κοντινό μας περιβάλλον (επαγγελματικό-φιλικό). Ωστόσο όσες προσπάθειες και αν κάνουμε είναι συνήθως δύσκολο να μάθουμε με ακρίβεια το πώς μας βλέπουν οι άλλοι.

Τα social media βέβαια είναι αυτή η μία εξαίρεση στον κανόνα αυτό της ζωής και αυτό γιατί βρίσκεστε πίσω από μία οθόνη, οπότε ότι και να ειπωθεί θα μείνει εκεί πίσω από την οθόνη. Όταν έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον τα πράγματα αλλάζουν λίγο και γίνονται κάπως πιο δύσκολα και υπάρχει και η περίπτωση να αφήσεις μία κακή εντύπωση.

Αν θέλεις λοιπόν οι άνθρωποι να σχηματίζουν θετική άποψη για εσένα, τότε υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να αποφύγεις από εδώ και πέρα.

#1. Η επίκληση στην αυθεντία
Εάν ήσουν καλή στα θεωρητικά μαθήματα θα θυμάσαι σίγουρα από την νεοελληνική γλώσσα την έννοια της επίκλησης στην αυθεντία. Υπάρχουν λοιπόν άτομα –ενδεχομένως κι εσύ- όταν μιλάς σε μία παρέα που βρίσκονται άτομα από το επαγγελματικό σου περιβάλλον να χρησιμοποιείς συνεχώς ονόματα και εκφράσεις που έχει πει κάποιος άλλος. Είναι πολύ ωραίο και θετικό να γνωρίζεις σημαντικούς ανθρώπους, αλλά το να τους χρησιμοποιείς στη συζήτηση συνεχώς είναι κάπως… χαζό.

#2. Να κοιτάζεις συνεχώς το κινητό σου
Πες την αλήθεια, παραδέξου το! Το κάνεις συνεχώς και όχι μόνο όταν είσαι με τους φίλους σου. Το κινητό έχει γίνει πια η προέκταση του χεριού σου (μας) και πραγματικά είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις όταν βρίσκεσαι σε μία παρέα. Δίνεις στον άλλο την εντύπωση πως δεν σε ενδιαφέρει το θέμα συζήτησης και δεν θες να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο μαζί του. Οπότε σταμάτα το…. χτες!


Πηγή