Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Αν χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από την κολλητή σου… δεν είναι απαραίτητα κακό!

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα κεφάλαιο δύσκολο και σίγουρα περίπλοκο. Και φυσικά όταν μιλάμε για διάλειμμα σε μία σχέση αυτό δεν σημαίνει πως μιλάμε μόνο για μια ερωτική σχέση. Ένα time out κι ένα διάλειμμα ίσως να χρειάζεται και η σχέση με την κολλητή σου, και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Το γεγονός πως χρειάζεσαι λίγο χρόνο για τον εαυτό σου δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις εντελώς να μιλάς με την κολλητή σου ή να κόψεις κάθε επαφή και επικοινωνία μαζί της. Το «time out» σημαίνει πως χρειάζεσαι λίγο χρόνο και χώρο να ανασάνεις και αυτό μόνο για καλό μπορεί να είναι.

Νιώθεις πως πνίγεσαι; Κάνε ένα διάλειμμα στη σχέση με την κολλητή σου

Υπάρχουν φορές που ακόμη και όταν φοβάσαι ή δεν σου αρέσει η μοναξιά, χρειάζεσαι λίγο χρόνο να μείνεις μόνη σου. Η έντονη καθημερινότητα, τα προβλήματα στη δουλειά ή οι διαφωνίες με τον σύντροφό σου χρειάζονται χώρο και χρόνο για να αντιμετωπιστούν, και ίσως η κολλητή σου σε κάνει να νιώθεις πως πνίγεσαι.

Μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα στη μεταξύ σας σχέση, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει πως έχεις νευριάσει μαζί της ή δεν θέλεις να ξαναμιλήσετε. Ένα time out χρειάζεται πάντα, ακόμη και αν αυτό αφορά φιλικές σχέσεις.

Πώς όμως θα καταλάβεις πως θέλεις λίγο χρόνο; Υπάρχουν δύο σημάδια που ίσως βιώνεις ήδη και απλά δεν ήξερες πώς να ερμηνεύσεις.

5 πράγματα που με εκνευρίζουν στην κολλητή μου

Δυσανασχετείς όταν βλέπεις το όνομά της να σε καλεί

 Η ειδοποίηση μηνύματος ή κλήσης από την κολλητή σου κανονικά δεν θα έπρεπε να σου δημιουργεί άγχος ή δυσφορία. Αν όμως νιώθεις κάπως έτσι κάθε φορά που βλέπεις το όνομά της να σε καλεί στο κινητό σου ή σου έχει στείλει μήνυμα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα για το «time out» που λέγαμε.

Στείλε της ένα μήνυμα να της εξηγήσεις ή ακόμη καλύτερα πες της το face to face για να μην παρερμηνεύσει το μήνυμα ή την κλήση σου. Σίγουρα δεν θέλεις να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα μεταξύ σας.

Δεν ανυπομονείς να τη συναντήσεις

Υπάρχουν φορές που ενώ έχετε κανονίσει με την κολλητή σου να βγείτε, δεν θέλεις καν να κουνηθείς από το σπίτι. Ομοίως και όταν έχεις μέρες να τη δεις, δεν νιώθεις αυτή την ανάγκη και τον ενθουσιασμό. Ίσως να χρειάζεσαι το friendship time out που θα σώσει τη σχέση σας.

«Μικρά» μυστικά στο μπαλκόνι – Όλα όσα σε απασχολούν και θέλεις να πεις μόνο στην κολλητή σου

Το σημαντικό είναι να είσαι ειλικρινής με την κολλητή σου και να της εξηγήσεις με όμορφο τρόπο τι συμβαίνει και γιατί θέλεις να μείνεις μόνη σου, και να είσαι σίγουρη πως θα καταλάβει.


Πηγή