Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τη “χρυσή μετριότητα” του γραφείου

Το γραφείο είναι ένας μικρόκοσμος όπου κάθε κατάσταση, κάθε γεγονός, γιγαντώνεται. Αυτά που συμβαίνουν στο γραφείο, όπου περνάμε τουλάχιστον ένα 8ώρο, προφανώς μας επηρεάζουν. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς και να κρατήσεις την σκέψη σου καθαρή. Οφείλεις να συνεργαστείς και να μοιραστείς πράγματα με άτομα που σε καμία άλλη συνθήκη δε θα ήθελες δίπλα σου. Προσαρμόζεσαι. Εύκολα ή δύσκολα. Κάτι σαν τον στρατό. Και κάπου εκεί ξεκινάνε οι ψευδαισθήσεις.

Όχι οι δικές σου αλλά εκείνης της τύπισσας στο διπλανό γραφείο που θεωρεί ότι είναι η Dua Lipa από την Πεύκη. Σε αυτόν τον μικρόκοσμο, λοιπόν, έχει δημιουργηθεί μία πλάνη. Φαντασία μου πλανεύτρα είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα. Το σύνδρομο της “χρυσής μετριότητας” του γραφείου είναι εκεί και σε περιμένει. Θεωρεί πως επειδή είναι ένα κλικ πιο εμφανίσιμη από τα υπόλοιπα κορίτσια, μπορεί να υιοθετήσει ύφος χιλίων καρδιναλίων και βλέπει τον διάδρομο ως την προσωπική της πασαρέλα με αέρα “αγγέλου” της Victoria’s Secret. Όλα λάθος.

Φυσικά αυτό το delulu συναίσθημα δεν αφορά το φύλο. Στους άνδρες έχει διαγνωστεί ως σύνδρομο του χρυσού πέους. Ένα σύνδρομο που μπορεί να καταστρέψει κάθε ραντεβού. Και πού διογκώνεται όλο αυτό; Μα φυσικά σε κάθε μικρόκοσμο. Εκεί που δεν υπάρχει το σωστό μέτρο σύγκρισης και όλα γιγαντώνονται. Όσο μικρότερο το ποσοστό της έρευνας, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για λάθος συμπέρασμα. 

 

 

Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση;

Ο πιο εύκολος τρόπος για να τσακίσεις την ψυχολογία και το τουπέ ενός ναρκισσιστή είναι να τον σνομπάρεις. Κάπως έτσι οφείλεις να αντιδράσεις και σε αυτήν την περίπτωση. Σε καμία περίπτωση μην μπλέξεις με αυτήν την τύπισσα. Αφενός δε θα οδηγήσει πουθενά, αφετέρου δεν υπάρχει κάτι το γοητευτικό πάνω της. 

Το πιο γοητευτικό χαρακτηριστικό σ’ έναν άνθρωπο, όσο κλισέ κι αν διαβάζεται, είναι να είναι πραγματικά ο εαυτός του. Να είναι συνειδητοποιημένος και να μην τρέφει αυταπάτες. Αργά ή γρήγορα όλοι δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Όπως επίσης αργά ή γρήγορα έρχεται και η πραγματική σύγκριση. Διότι το γραφείο μπορεί να είναι μικρόκοσμος αλλά η ζωή δεν σταματάει εκεί. Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω, μας έμαθε το X-Files. Και στην προκειμένη βρίσκεται στα μπαρ, τα εστιατόρια και στα καφέ.

Οπότε πες της “αντίο” και καλά μυαλά.


Πηγή