Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Αυτός είναι ο πιο συνήθης τρόπος με τον οποίο τα ζευγάρια εκφράζουν την αγάπη τους

Οι σχέσεις στην εποχή μας έχουν γίνει πολύ δύσκολες. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εντοπίζεται ανάμεσα στα ζευγάρια είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Και η αλήθεια είναι πως είναι πολύ σκληρό να μην μπορείς να επικοινωνήσεις ουσιαστικά με το άλλο σου μισό. Εκνευρίζεσαι, απογοητεύεσαι, χάνεις τις ελπίδες σου… Δεν πρέπει, όμως, να σε πιάνει πανικός και να σκέφτεσαι άλλα.

Το ότι δεν υπάρχει άριστη επικοινωνία ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει αγάπη. Όχι! Απλώς εσύ και το άλλο σου μισό δεν μιλάτε την ίδια «γλώσσα αγάπης». Ή ακόμη δεν την έχετε βρει. Θα σου εξηγήσουμε ακριβώς τι εννοούμε…

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Dr. Gary Chapman, η αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι βασίζεται σε μία (ή και περισσότερες) από τις πέντε «γλώσσες αγάπης»: στις πράξεις εξυπηρέτησης, στις λέξεις επιβεβαίωσης, στην ανταλλαγή δώρων, στον ποιοτικό χρόνο και στη σωματική επαφή. Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά στον σύντροφό σου έχεις κάνει τη μισή δουλειά στη σχέση σας και έχεις κερδίσει τη μισή «μάχη» στον έρωτά σας.

Αλήθεια, εσύ ποια από αυτές τις πέντε «γλώσσες αγάπης» έχεις διακρίνει στη δική σου σχέση; Πάντως, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το www.thelist.com σε 652 Αμερικανούς πολίτες, η πιο κοινή «γλώσσα αγάπης» ανάμεσα στα ζευγάρια είναι ο ποιοτικός χρόνος.

Εν ολίγοις, η πλειοψηφία των ζευγαριών απάντησε ότι τους αρέσει να απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου και να περνούν ουσιαστικό χρόνο μαζί, ακόμα κι αν αυτός ο χρόνος είναι λίγος. Είτε θέλουν να μοιράζονται μια κοινή δραστηριότητα, είτε απλά να μοιράζονται τον ίδιο, κοινό χώρο. Αρκεί να είναι μαζί!

Και εδώ που τα λέμε… Υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, αναζωογονητικό και ευχάριστο από το να περνάς λίγο χρόνο με τον αγαπημένο σου; Αποβάλεις όλες τις αρνητικές σκέψεις που ταλανίζουν το μυαλό σου, γελάς, ονειρεύεσαι, «χτίζεις» και περνάς όμορφα. Βέβαια, με την προϋπόθεση ότι έχεις να κάνεις με μια υγιή, με ισχυρά θεμέλια σχέση! Κι αν αναρωτιέσαι με ποια σειρά ακολούθησαν οι υπόλοιπες «γλώσσες αγάπης», δεν έχεις παρά να δεις την παρακάτω gallery.

Διάβασε ακόμα: Τελικά γιατί είσαι single; Η απάντηση βρίσκεται στο… σπίτι σου (photos)


Πηγή