Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Βγαίνεις με κάποιον που σου αρέσει πολύ; 8 tips για να δημιουργήσεις μια υγιή σχέση

Αν η ζωή ήταν μια ρομαντική κομεντί, θα ήξερες ότι θα συναντήσεις κάποιον, θα γοητευτείς από το πρώτο βλέμμα του και θα καταλάβεις ότι αυτός είναι ο ένας και μοναδικός. Έλα, όμως, που δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Στην πραγματικότητα οι σχέσεις είναι δύσκολες, θέλει μεγάλη προσπάθεια, αλλά και τύχη να βρεις «το άλλο σου μισό» και να δημιουργήσεις έναν υγιή δεσμό. Κι αν την έχεις πατήσει πολλές φορές, μάλιστα, εκεί τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.

Πότε πρέπει να φεύγεις από μία σχέση-Τα κυριότερα σημάδια

Όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι

Αν έχεις παθήματα πολλά με προηγούμενες σχέσεις σου, αν έχεις ταλαιπωρηθεί αρκετά, σίγουρα τότε το παραδοσιακό, ελληνικό ρητό «όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι» σού ταιριάζει γάντι.

Έπαθες, έμαθες και θέλεις να είσαι πολύ προσεκτική στο μέλλον. Σε καταλαβαίνω! Δεν χρειάζεται, όμως, να το παρακάνεις, ούτε και να είσαι αρνητική σε έναν νέο άνθρωπο που τώρα μπαίνει στη ζωή σου.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Valentina (@valentina_bellato)

Το ότι δεν ευδοκίμησαν οι προηγούμενες σχέσεις σου δεν σημαίνει ότι μια νέα σχέση σου δεν θα είναι όμορφη και δεν θα «στεριώσει». Κι αν αυτό είναι κάτι που το θέλεις πολύ, αν βγαίνεις τώρα με κάποιο αγόρι που βλέπεις ότι ταιριάζετε και ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις μια ωραία, δυνατή σχέση μαζί του, μην αγχώνεσαι.

Υπάρχουν tips και συμπεριφορές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα!

Τα tips για να «χτίσεις» μια υπέροχη σχέση

#1 Εστίασε στο παρόν, όχι στο παρελθόν

Ναι! Όπως όλες μας, έτσι κι εσύ έχεις περάσει δύσκολα σε παλιές σχέσεις σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι πάντα. Ζήσε το τώρα, απόλαυσε τις πρώτες μέρες της γνωριμίας σου με το αγόρι και όλα θα πάνε καλά! Κάθε άνθρωπος, άλλωστε, είναι διαφορετικός.

#2 Μίλα για το μέλλον

Προφανώς και δεν θα συζητήσετε για το πόσα παιδιά θέλεις να κάνεις, αλλά με τον τρόπο σου μπορείς να μάθεις πώς ονειρεύεται να είναι η ζωή του μελλοντικά. Αν θέλει μια μόνιμη δέσμευση, τι σχέδια έχει για τη δουλειά του και πώς οραματίζεται να ζει.

#3 Γνώρισε τους φίλους του και κανόνισε να γνωρίσει κι αυτός τις φίλες σου

Μπορεί η σχέση να είναι φρέσκια, να θέλετε να περνάτε χρόνο οι δυο σας, αλλά χρειάζεται πού και πού να βγαίνετε και με τις παρέες σας όλοι μαζί. Άσε που έτσι θα καταλάβεις ακόμα καλύτερα με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις.

#4 Να είσαι ο εαυτός σου

Τι νόημα έχει αν προσποιείσαι ότι όλα είναι καλά αν κάτι σε έχει εκνευρίσει, για παράδειγμα; Be yourself σε κάθε πτυχή της κοινής σας καθημερινότητάς!

Δες τα υπόλοιπα tips στην gallery!




Πηγή