Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Γιατί ένας ανώριμος άντρας δεν μπορεί να κάνει σχέση;

Ο ανώριμος άντρας πέρα από δύσκολη υπόθεση, είναι κυρίως απογοητευτική για μία γυναίκα. Ειδικά για μία γυναίκα, που ξέρει τι θέλει. Και εδώ μπορεί να σχολιάσει κάποιος: «Μα πώς μπορεί ένα τέτοιος άντρας να κερδίσει μία πιο σοβαρή γυναίκα;». Γίνεται, για πολλούς λόγους που δεν θα τους δούμε εδώ, αλλά ας μείνουμε κυρίως στο γιατί είναι καταδικασμένη μια τέτοια σχέση. Αρχικά, τι πάει να πει ανώριμος άντρας;

Ως γυναίκα ξέρω πως ένας άντρας που θα ανεβάσει δέκατα θα θορυβηθεί. Επίσης, γνωρίζω ότι είναι πολύ πιθανόν σε καταστάσεις άνευ σημασίας  να «πνιγεί σε μια κουταλιά νερό» και αυτό είναι εντάξει. Δεν μιλάω για αυτά, αυτά τα λες και χαριτωμένα. Μιλάω για άλλες καταστάσεις για τους άντρες που συμπεριφέρονται σαν έφηβοι. Βασικά,έχω την αίσθηση πως κάποιοι βρίσκονται σε παρατεταμένη εφηβεία. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία,καθώς μπορεί και πενήντα και να λειτουργεί σαν δεκαεξάχρονος. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι πήγε λάθος και πώς κάποιος μπορεί να έχει αυτή τη στάση ζωής, όμως αυτό που γνωρίζω είναι ότι μία ερωτική σχέση με αντρές αυτής της κατηγορίας είναι «χαμένη υπόθεση» και παρακάτω εξηγώ τους λόγους.

Μήπως οι σχέσεις σου δεν στεριώνουν επειδή είσαι ένα Manchild;

Δεν έχει αυτοέλεγχο

Δεν ξέρει πού να σταματάει και δεν όχι όρια. Δεν καταλαβαίνει πότε ένα αστείο παύει να είναι αστείο για να σταματήσει και δεν ξέρει τι πάει να πει σεβασμός. Είναι αυτός ο lame τύπος που μπορεί μία γυναίκα να βγει μαζί του και να αρχίσει να φλερτάρει με άλλες μπροστά της. Μπορεί επίσης να λέει για άλλες γυναίκες μπροστά της ή μπορεί απλά να εκνευριστεί γιατί δεν έγινε το δικό του. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του και τις παρορμήσεις του, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. Και το κυριότερο δεν ξέρει να φέρεται στις γυναίκες.

Κτητικός

Ναι, όπως κάνει κάθε μικρό παιδάκι, όταν του παίρνουν τα παιχνίδια του. Και σημειώνω εδώ, ότι μπορεί να μην τον νοιάζει ουσιαστικά το πρόσωπο για το οποίο «χτυπιέται» απλά είναι ανασφαλής και έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους, από τη ζήλια και την κτητικότητα στη σχέση, μέχρι τον πιεστικό έλεγχο και την αδυναμία εμπιστοσύνης στους άλλους. Σε περίπτωση που αισθανθεί απόρριψη, θα αρχίσει να γίνεται αμυντικός και θα προσπαθεί άμεσα ή έμμεσα να μειώσει τη γυναίκα που είναι μαζί του.

 

 

Εγωκεντρικός

Όλα περιστρέφονται γύρω από το τεράστιο εγώ του που κατακλύζει τα πάντα. Ο εαυτός του είναι πάντα μπροστά και τον ενδιαφέρει να μην ξεβολευτεί. Θα κανονίσει το πρόγραμμά του σαν κακομαθημένος, δηλαδή τι τον βολεύει καλύτερα αδιαφορώντας για τους άλλους. Δεν έχει συλλογικότητα και μάλιστα μπορεί να μην προσφερθεί καν να γυρίσει μία γυναίκα στο σπίτι της, αν δεν είναι στο δρόμο του. Δεν έχει καν τη στοιχειώδη ευγένεια.

Άραγε, πόσα είδη γυπών υπάρχουν;

Ανεύθυνος

Δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του, κρύβεται. Θα πει τις πιο αστείες δικαιολογίες αρκεί να μην έρθει σε δύσκολη θέση. Θα κάνει τα πάντα για να μη δυσκολέψει έστω και λίγο τη ζωή του.

Όλα αυτά ή τα περισσότερα χαρακτηρίζουν έναν άντρα, ο οποίος παλιμπαιδίζει. Δεν μπορεί να προσφέρει ουσιαστική στήριξη σε μία γυναίκα, αντιθέτως χρειάζεται μία γυναίκα-μαμά να τον στηρίζει και να τον ανέχεται. Είναι ο χαρακτήρας του πως δεν τον αφήνει να πάει προχωρήσει στη ζωή του, γιατί δεν έχει μάθει το πώς. Δεν μπορεί να σταθεί καν με ευθύτητα απέναντι σε καταστάσεις. Για αυτό πιστεύω, πως θα ταλαιπωρήσει όποια γυναίκα είναι μαζί του. 

 

 


Πηγή