Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Γιατί απατούν οι γυναίκες; Το «Unfaithful» δεν έκανε τυχαία τόση επιτυχία

Η απιστία είναι κάτι που απασχολεί, φοβίζει και προβληματίζει άντρες και γυναίκες, καθώς όσο αλλάζουν οι εποχές, τόσο πιο συχνά συμβαίνει.

Στο παρελθόν, οι άντρες ήταν εκείνοι που διεκδικούσαν την πρώτη θέση στο κομμάτι της απιστίας, αφού οι γυναίκες δεν είχαν τις ίδιες ελευθερίες ώστε να οδηγηθούν σε κάτι τέτοιο.

Υπάρχει ένα πράγμα που οι άντρες βάζουν πάνω από την αγάπη! Κι όμως… υπάρχει

Ωστόσο, οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον γυναίκες και άντρες… κοντραρίζονται πολύ έντονα. Στη σημερινή εποχή – και σε πολύ μεγάλο βαθμό, εξαιτίας των social media – για τις γυναίκες είναι το ίδιο εύκολο να απιστήσουν όσο είναι και για τους άντρες, όμως με μία διαφορά. Στην πλειοψηφία τους, συμβαίνει λόγω δυσαρέσκειας στη σχέση και καθαρά για συναισθηματικούς λόγους. Δεν το κάνουν απλά για να το κάνουν, για να επιβεβαιωθούν ή για να έχουν… σεξουαλική ποικιλία στη ζωή τους, όπως συμβαίνει κατά κόρον και διαχρονικά με το ανδρικό φύλο.

Έχοντας υπάρξει κι εγώ άπιστη σε σχέση μου – ντρέπομαι που το λέω, αλλά είναι η αλήθεια – μπορώ πλέον να καταλάβω και να μπω στο μυαλό των γυναικών που οδηγούνται σε κάτι τέτοιο, και σίγουρα μπορώ να εξηγήσω μερικούς από τους λόγους που δύναται να συμβεί.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by LISA :: LIFEREDESIGN COACH (@lisajlimehouse)

Εμένα προσωπικά μου συνέβη επειδή είχα σχέση από απόσταση και είχα πάψει – έπειτα από δύο χρόνια σε αυτή την κατάσταση – να είμαι ερωτευμένη. Είχε δημιουργηθεί τεράστιο χάσμα μεταξύ μας και η απόσταση ήταν κάτι που, όσο κι αν παλεύαμε και οι δύο να αλλάξει, δεν υπήρχε τρόπος. Η δουλειά του απαιτούσε να βρίσκεται σε ένα νησί πολύ μακριά από την Αθήνα, εγώ σπούδαζα στην πρωτεύουσα, επομένως δεν μπορούσε να βρεθεί μία μέση λύση.

Όλο αυτό με κούρασε, είχαν δημιουργηθεί πολλά κενά μέσα μου και έτυχε να γνωρίσω κάποιον άλλον τον οποίο ερωτεύτηκα παράφορα και με έκανε να χωρίσω από τη σχέση μέσα στην οποία – κακά τα ψέματα – δεν ήμουν ευτυχισμένη.

Μπορεί σε εμένα, λοιπόν, να συνέβη κυρίως λόγω απόστασης, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμη λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν μία γυναίκα στην απιστία και η αλήθεια είναι πως δε διαφέρουν πάρα πολύ από τους λόγους που το κάνουν και οι άντρες.

#1. Για καθαρά σεξουαλικούς λόγους

Μπορεί, όπως ανέφερα παραπάνω, να οδηγούμαστε στην απιστία συνήθως για συναισθηματικούς λόγους, αλλά σίγουρα όχι πάντα! Οι γυναίκες εκτιμούν το καλό σεξ ακριβώς όπως και οι άντρες και μπορεί να απιστήσουν απλά και μόνο επειδή ένιωσαν πάθος ή τις εξίταρε κάποιος άλλος.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research διαπίστωσε ότι, αν και οι άνδρες εξακολουθούν να είναι πιο πιθανό να απατήσουν τη σύντροφό τους επειδή θέλουν να βιώσουν περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες, πλέον αυτός είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων λόγων που απατούν και οι γυναίκες!

#2. Είναι δυστυχισμένες στη σχέση τους

Ένας ακόμη βασικός λόγος για τον οποίο οι γυναίκες απατούν είναι ότι έχουν πάψει να είναι ερωτευμενες με τον σύντροφό τους. Ακόμα κι αν η αγάπη παραμένει εκεί, μια γυναίκα που είναι δυστυχισμένη στη σχέση της, είναι πολύ πιο πιθανό να υποκύψει σε ένα φλερτ ή έναν πειρασμό. Είτε λόγω θυμού, είτε λόγω απογοήτευσης, είτε λόγω οικονομικών ή οικογενειακών προβλημάτων, μπορεί να αισθάνεται ότι κάποιος άλλος άντρας μπορεί να της προσφέρει αυτό που της λείπει από τη σχέση της.

#3. Ήταν ένα στιγμιαίο λάθος… που λέει και ο Πασχάλης

Ένας τρίτος βασικός λόγος για τον οποίο απατούν οι γυναίκες, είναι ότι… απλά έτυχε και το μετάνιωσαν την επόμενη στιγμή. Μπορεί να ήταν μεθυσμένη, ή να μη σκεφτόταν καθαρά και συνέβη…  Όλοι κάνουμε λάθη. Όπως οι άντρες, έτσι και ο γυναίκες μπορεί να ενεργήσουν παρορμητικά και μετά να το μετανιώσουν. 

#4. Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να δημιουργήσει την επιθυμία για επιβεβαίωση. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα εάν η γυναίκα δε λαμβάνει την απαραίτητη επιβεβαίωση και θαυμασμό από τον σύντροφό της, αλλά και επειδή δεν αγαπά και δεν εκτιμά η ίδια τον εαυτό της όσο θα έπρεπε.

#5. Θέλουν να χωρίσουν

Μερικές φορές οι άνθρωποι απατούν επειδή θέλουν να τελειώσει η σχέση τους και η απάτη φαίνεται σαν ένας πιο εύκολος τρόπος για να το κάνουν, από το να αντιμετωπίσουν άμεσα τον σύντροφό τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  • Αν περιμένεις τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο, καιρός να αναθεωρήσεις γιατί θα μείνεις για πάντα single!
  • Είναι υγιές να σκέφτεσαι τους πρώην σου; Οι ειδικοί απαντούν!




Πηγή