Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γιατί να οργανώσεις ένα island hopping στο Σαρωνικό με τις κολλητές σου

Η οργάνωση των καλοκαιρινών διακοπών με τις κολλητές είναι μία απαιτητική διαδικασία που χρειάζεται υπομονή και κατανόηση από όλες τις πλευρές. Ακριβώς επειδή είστε αρκετά διαφορετικές και η καθεμιά αποζητά από τον προορισμό των διακοπών της κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι σημαντικό η τελική απόφαση να σας ικανοποιεί όλες. Από την άλλη πλευρά βέβαια, πόσο εύκολο είναι να βρείτε ένα τέτοιο μέρος στον χάρτη, όταν κάθε νησί της Ελλάδας φημίζεται για έναν συγκεκριμένο τύπο διακοπών;

Ομολογουμένως, η λύση του προβλήματος θυμίζει σπαζοκεφαλιά. Παρόλα αυτά, μην ξεχνάς πως οι καλοκαιρινές διακοπές με τις κολλητές σου είναι κάτι σαν… μία συναρπαστική ταινία με εσάς πρωταγωνίστριες. Συνεπώς, δεν έχει μεγάλη σημασία το μέρος το οποίο θα αποφασίσετε να επισκεφθείτε, αλλά το γεγονός ότι θα βρίσκεται η μία στο πλευρό της άλλης και μαζί, θα μοιραστείτε μοναδικές, δικές σας στιγμές. Οπότε, όπου και αν αγκυροβολήσει το καράβι, είναι σίγουρο πως εσείς θα περάσετε όμορφα.

Ωστόσο, για να μην μείνει καμία παραπονεμένη, μπορείτε να τολμήσετε μία άκρως καλοκαιρινή island hopping εμπειρία, μέσα από την οποία θα γνωρίσετε τις «κρυφές» ομορφιές του Σαρωνικού κόλπου. Πηγαίνοντας από νησί σε νησί, όχι μόνο θα επισκεφθείτε περισσότερα μέρη, αλλά σε ένα μόνο ταξίδι, θα χαρείτε στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης, που θα ικανοποιούν κάθε μέλος της παρέας.

Αίγινα και Αγκίστρι για εναλλακτικές διακοπές που είναι «δύο σε ένα»

Το διαχρονικό καλοκαιρινό δίλημμα που χωρίζει κάθε παρέα σε δύο «στρατόπεδα» είναι το εξής: Ενοικιαζόμενα δωμάτια ή κάμπινγκ; Και ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε τέτοιου είδους διλήμματα, είναι να συνδυάσετε και τις δύο εμπειρίες σε ένα ταξίδι. Πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά θα κάνετε μία διήμερη στάση στην Αίγινα. Εκεί, θα περάσετε ένα διήμερο σε κάποιο από τα ενοικιαζόμενα καταλύματα του νησιού, απολαμβάνοντας δροσιστικές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της Αγίας Μαρίνας, πραγματοποιώντας μία μονοήμερη επίσκεψη στο «παραδεισένιο» νησάκι Μονή και κάνοντας ατελείωτο socializing υπό τη δροσερή σκιά των ευκαλύπτων, στη δημοφιλή παραλία Αιγινήτισσα.

Αφού χαλαρώσετε και μπείτε σε… mood διακοπών, θα σαλπάρετε για το γειτονικό Αγκίστρι, τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις του κάμπινγκ. Δραγονέρα ή Χαλικιάδα; Σε όποια παραλία και αν επιλέξετε να στήσετε τη σκηνή σας, είναι βέβαιο πως θα περάσετε υπέροχα! Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα ταβερνάκια που βρίσκονται στο παραλιακό τμήμα του νησιού, για να γευτείτε λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες και να τσουγκρίσετε με παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ στην υγεία των μοναδικών στιγμών που έχετε ζήσει, αλλά και όσων θα ζήσετε στο υπόλοιπο των διακοπών σας.

hopping4

Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες για κοσμοπολίτικες και χαλαρωτικές διακοπές

Ο συνδυασμός «Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες» είναι η ιδανική επιλογή, αν θέλετε να συνδυάσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας τη χαλάρωση με τη διασκέδαση. Ο Πόρος θα είναι η πρώτη στάση του ταξιδιού σας και σε αυτόν, θα περάσετε δύο χαλαρωτικές και γεμάτες ημέρες, οι οποίες θα σας προετοιμάσουν για τη συνέχεια των διακοπών σας. Εκτός από το δημοφιλές Λιμανάκι της Αγάπης, αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία του Ρωσικού Ναυστάθμου, το αμμουδερό Ασκέλι και το κατάφυτο Μοναστήρι. Φυσικά, μια περιήγηση στο μαγευτικό Λεμονοδάσος του Γαλατά επιβάλλεται, ενώ μπορείτε να τη συνδυάσετε και με μία μεσημεριανή βουτιά στην οργανωμένη παραλία Αλυκή, μία λεπτή νησίδα που απλώνεται μπροστά από το νησάκι Μπουρτζί.

hopping4

Η Ύδρα θα είναι η επόμενη στάση του ταξιδιού σας. Πρόκειται για ένα νησί εκπληκτικής ομορφιάς, το οποίο φημίζεται για τα γραφικά του σοκάκια. Το εξωτικό Μπίστι με τα γαλαζοπράσινα νερά, η βραχώδης Υδρονέτα και η πλακόστρωτη Σπηλιά με τον κρυστάλλινο βυθό, είναι μερικές μόνο από τις παραλίες που αξίζουν τον χρόνο σας. Όπως και να έχει, μην ξεχάσετε να αφιερώσετε ένα απόγευμα στο κάστρο του Κάβου, για να θαυμάσετε ένα άκρως μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Έπειτα, θα βάλετε πλώρη για τις Σπέτσες, την «αρχόντισσα» του Σαρωνικού. Η παραλία Καΐκι, η Αγία Μαρίνα και ο Βρέλλος είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για το πρωινό σας μπάνιο στη θάλασσα, ενώ αν θέλετε κάτι πιο ήσυχο και απόμερο μπορείτε να πάτε στην Ξυλοκέριζα, τη Ζογεριά και την Αγία Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση, το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλιό Λιμάνι του νησιού, εκεί όπου θα απολαύσετε τη δροσερή σας ΑΛΦΑ σας και θα χαλαρώσετε, τσουγκρίζοντας στις στιγμές σας.

hopping5

 

Κλείνοντας, όποια θαλάσσια διαδρομή και αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε, το σίγουρο είναι πως το φετινό island hopping θα γίνει μία εμπειρία που θα θελήσετε να επαναλάβετε και του χρόνου, αφού είναι ένας τρόπος για να περάσετε όλες καλά και να ζήσετε μοναδικές, δικές σας στιγμές, οι οποίες μελλοντικά θα σας «πλημμυρίζουν» με νοσταλγία και όμορφα συναισθήματα.


Πηγή