Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Δεν θες να τους βλέπεις μπροστά σου; 3 tips για να μην προδoθείς

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι πρέπει να μας είναι αρεστοί όλοι οι άνθρωποι που συναντάμε στη ζωή μας. Η κατάσταση ωστόσο διαφέρει όταν μας είναι εξαιρετικά αντιπαθής κάποιος με τον οποίο πρέπει να επικοινωνούμε σε τακτική βάση (π.χ. ένας συνάδελφος, ένας συγγενής ή ο σύντροφος μιας φίλης).

Σε έναν ιδανικό κόσμο δε θα είχαμε καμία απολύτως επαφή με όσους δε συμπαθούμε. Όλος ο περίγυρός μας θα αποτελούνται μόνο από αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό οπότε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις καλούμαστε να καμουφλάρουμε τα αληθινά μας αισθήματα και να δείχνουμε έστω την τυπική ευγένεια προς μερικά άτομα. Μην ξεχνάς πως οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο πεδίο.

Κακά τα ψέματα, το να προσποιείσαι ότι συμπαθείς κάποιον που στην πραγματικότητα μισείς είναι εξουθενωτικό και ενοχλητικό. Υπάρχουν ωστόσο εύκολοι τρόποι για να σώσεις την κατάσταση, να μη καρφωθείς και να αποφύγεις τα χειρότερα. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα.

Hello 2022! Ο απόλυτος οδηγός των single γυναικών για μια… πραγματικά ευτυχισμένη χρονιά

Τον σιχαίνεσαι και θες να το κρύψεις; 3 tips για εσένα

via GIPHY

1) Προσποιήσου ότι είναι κάποιος άλλος

Σύμφωνα με επαγγελματίες ηθοποιούς το να υποκρίνεσαι πως συνομιλείς με ένα άλλο άτομο (από αυτό που συνομιλείς στην πραγματικότητα) θα σε βοηθήσει να νιώσεις πολύ καλύτερα. Δοκίμασε αυτό το τέχνασμα οπτικοποίησης την επόμενη φορά που θα συνομιλήσεις με ένα άτομο που αντιπαθείς ιδιαίτερα.

2) Κάνε τις κατάλληλες ερωτήσεις

Εάν για παράδειγμα συνομιλείς με έναν νάρκισσο, φρόντισε να του δείξεις ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για εκείνον. 

3) Βρες ένα θετικό στοιχείο του ατόμου

Προσπάθησε να εντοπίσεις ένα θετικό στοιχείο του ατόμου αυτού ώστε να επικεντρωθείς σε αυτό. Μερικές φορές τα άτομα με τα οποία μπορεί να μην τα πηγαίνουμε καλά τυγχάνει να είναι σπουδαίοι δάσκαλοι όσον αφορά την υπομονή, την εστίαση και την επικοινωνία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  • Τα ετερώνυμα έλκονται… ή μήπως είναι μόνο ένας μύθος;
  • Νιώθεις ότι χάνει το ενδιαφέρον του για σένα; Πώς θα καταλάβεις αν βλέπεις φαντάσματα ή όντως ισχύει

Πηγή