Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Δε σε ενθουσιάζουν οι συνήθειες ή το σεξ μαζί του; Μάλλον δεν είσαι ερωτευμένη πια

Το να είσαι τρελά, βαθιά ερωτευμένη είναι ένα μαγικό συναίσθημα. Γι’ αυτό άλλωστε τα περισσότερα τραγούδια, βιβλία και ταινίες επικεντρώνονται γύρω από αυτή την εμπειρία. Τι γίνεται, όμως, όταν συμβαίνει το αντίθετο; Όταν δηλαδή αυτό που ένιωθες για τον σύντροφό σου έχει αρχίσει να σου φεύγει;

Το να αποδεχτείς ότι δεν είσαι πια ερωτευμένη είναι κάτι επώδυνο και καμιά φορά σου προκαλεί μεγάλη σύγχυση… Δεν είναι ευχάριστο να συνειδητοποιείς ότι δε νιώθεις πια έλξη για τον άνθρωπο που αγαπάς και που έχεις περάσει τόσα μαζί του.

Υπάρχουν και καυγάδες που μπορούν να κάνουν καλό στη σχέση

Το να ερωτευτείς δεν είναι ατύχημα – είναι επιλογή. Βρίσκεσαι σε μία σχέση σκόπιμα, οπότε μπορείς να πάρεις ελεύθερα την απόφαση είτε να δουλέψεις για να βελτιώσεις την κατάσταση, είτε να αποχωρήσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι η μια απόφαση είναι ευκολότερη από την άλλη (μερικές φορές ο χωρισμός είναι η καλύτερη επιλογή), αλλά το τι θα κάνεις είναι καθαρά στο χέρι σου.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @theluxecouples

Προτού, όμως, πάρεις την τελική απόφαση, λάβε υπ’ όψιν σου ότι είναι φυσιολογικό να βιώνεις κάποια σκαμπανεβάσματα μέσα σε μια σχέση. Κάθε ζευγάρι περνά καλές και δύσκολες περιόδους.

Αλλά μερικές φορές πραγματικά δε λειτουργεί πια. Και για να σε βοηθήσω να καταλάβεις αν όντως δεν είσαι πια ερωτευμένη με τον σύντροφό σου και δεν υπάρχει γυρισμός, υπάρχουν 6 κοινά σημάδια που το αποδεικνύουν.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Twinflames | Soulmate | Love ❤ (@twinflamesoulmate9)

#1. Έχεις αρχίσει να «ψάχνεσαι»

Αν και είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλες μας να παρατηρούμε έναν αντικειμενικά ωραίο άντρα, το να «παίζει» το ματάκι σου συνέχεια και να «ψάχνεσαι», σημαίνει ότι έχεις ήδη αρχίσει να φεύγεις από τη σχέση.  Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται συνεχώς  αν η ζωή σου θα ήταν καλύτερη με κάποιον άλλον άντρα, είναι σίγουρο πως δεν είσαι πια ερωτευμένη μαζί του και θα πρέπει να πάρεις την απόφαση να χωρίσεις, όσο κι αν τον αγαπάς σαν άνθρωπο. 

#2. Δεν αισθάνεσαι καμία μορφή ενθουσιασμού για εκείνον 

Όλες οι σχέσεις απαιτούν συντήρηση, επομένως ίσως χρειαστεί να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο για να διατηρήσεις τα πράγματα ενδιαφέροντα μεταξύ σας, αφιερώνοντας ποιοτικό χρόνο, δοκιμάζοντας νέα πράγματα μαζί του ή ακόμα και κάνοντας αλλαγές στη σεξουαλική σας ζωή. Ωστόσο, αν έχεις καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αναζωπυρώσεις τη χαμένη σπίθα αλλά εξακολουθείς να νιώθεις το ίδιο, τότε σημαίνει πως ο έρωτας έχει φύγει μια για πάντα.

#3. Δεν ευχαριστιέσαι πια το σεξ μαζί του

Είναι φυσιολογικό η σεξουαλική σας ζωή να μην είναι ίδια όπως ήταν στην αρχή (συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα ζευγάρια), όμως αν έχεις χάσει εντελώς το ερωτικό σου ενδιαφέρον για εκείνον χωρίς να υπάρχει πραγματική εξήγηση, είναι ένα πολύ κοινό σημάδι που φανερώνει ότι σου έχει φύγει ο έρωτας. Άλλωστε, όλα ξεκινούν από το μυαλό! Χωρίς σεξουαλική δραστηριότητα, η σχέση μετατρέπεται σε φιλία ή απλή συγκατοίκηση.

#4. Δεν είστε πια BFF

Το να είστε ο ένας ο καλύτερος φίλος του άλλου, προσφέρει πολλά οφέλη στη σχέση – περνάτε ευχάριστα σε κάθε δραστηριότητα που κάνετε μαζί και το σεξ είναι πάντα καλύτερο. Όταν ο σύντροφός σου είναι παράλληλα και ο κολλητός σου, σημαίνει ότι είσαι πάντα εκεί για αυτόν σε κάθε δυσκολία, ότι απευθύνεσαι σε εκείνον όταν θέλεις να πάρεις μία σημαντική απόφαση ή σε προβληματίζει κάτι, του λες τα πάντα και μοιράζεστε έναν πολύ ισχυρό και δυνατό δεσμό. Επομένως, εάν νιώθεις ότι πλέον δεν μπορείς (ή δε θέλεις) να απευθυνθείς σε εκείνον για κάτι που σε απασχολεί ή βαριέσαι να συζητήσεις μαζί του, τότε τα πράγματα δεν είναι καλά… 

#5. Οι χαριτωμένες συνήθειές του… δε σου φαίνονται πια χαριτωμένες

Εάν αυτές οι ιδιορρυθμίες και οι συνήθειες που αγαπούσες στον σύντροφό σου μέχρι πρότινος, έχουν αρχίσει να σε ενοχλούν ή να σου προκαλούν νεύρα, τότε έχεις πάψει να είσαι ερωτευμένη μαζί του. Όπως και το να μη βρίσκεις πια τα αστεία του… αστεία.

#6. Δε μαλώνετε πια

Όπως σου ανέλυσα και χθες, το να τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου μπορεί να κάνει καλό για τη σχέση, αφού κρατά το πάθος και τον έρωτα ζωντανά. Παρά την κοινή πεποίθηση ότι οι καυγάδες κάνουν κακό στις σχέσεις, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Το να λογομαχείτε και να δείχνετε ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον, είναι ένα σημάδι ότι και οι δύο σας νοιάζεστε ακόμα. Το πραγματικό πρόβλημα μέσα σε μία σχέση είναι η αδιαφορία. Όταν έχεις σταματήσει να παλεύεις για αυτό που θέλεις και δεν σε ενδιαφέρει πλέον τι λέει ή τι κάνει ο άλλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κάνεις μόλις η φάση που είστε στα μέλια περάσει; 6 πράγματα για να κρατήσεις τον έρωτα ζωντανό

Να γυρίσω στον πρώην μου; Εάν ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις, τότε γιατί όχι




Πηγή