Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Είναι αλήθεια ότι οι άντρες εξαφανίζονται όταν δεν θέλουν σχέση;

Πήγε για τσιγάρα και δεν επέστρεψε ποτέ, έλεγαν κάποτε. Σήμερα, δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα, καθώς ο τύπος άντρα που θέλει «να την κάνει» μάλλον θα αφήσει μια γυναίκα στο δημοφιλές «διαβάστηκε». Πάντα κάπου στις παρέες άκουγα για εκείνον που εξαφανίστηκε και που δεν είπε τίποτα, ενώ προηγουμένως δεν είχε δείξει καμία τέτοια διάθεση. Και όλα αυτά συζητιούνται με δεκάδες ερωτηματικά να πλανιούνται από πάνω. Αυτό βέβαια θα ήταν ένα καλό ερευνητικό ερώτημα, για την επόμενη φορά, να ρωτήσουμε άντρες να μας απαντήσουν γιατί εξαφανίζονται και να μπορέσουμε να δούμε στην πράξη εάν τελικά τα παρακάτω συνάδουν με όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Αν και συνήθως οι λόγοι είναι πολύ απλοί, οπότε δύσκολες οι παρανοήσεις. Εξάλλου οι άντρες είναι πολύ πιο απλή στη σκέψη τους από ότι οι γυναίκες. Επίσης, η «εξαφάνιση» είναι κατά βάση αντρικό χαρακτηριστικό και συνήθως συμβαίνει όταν ένας άντρας δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση. Παρακάτω συγκέντρωσα μερικούς από τους βασικούς λόγους.

Μήπως τελειώνεις την σχέση πριν καλά-καλά ξεκινήσει;

Ο καλός μύλος

Είναι μία πολύ συνηθισμένη κατηγορία ίσως και η βασικότερη. Είναι ο «player», εκείνον που τον λες και γύπα. Κοινώς, όπως ο καλός μύλος, τα αλέθει όλα έτσι και εκείνος δεν θα πει όχι σχεδόν σε καμία γυναίκα, που θα βρεθεί στον διάβα του. Απλά θα πάει στην επόμενη, δεν μπορεί καν να συγκεντρωθεί σε ένα άτομο.

Ο χωρισμένος

Πολύ συχνή ομάδα και κάπου μπορώ να δώσω ελαφρυντικά. Εάν είναι μικρό το διάστημα που έχει χωρίσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει. Κάνε απλά μία κουβέντα να ξέρει και η άλλη πλευρά, γιατί αν εσύ μιλάς ακόμη με την πρώην σου-πού να το ξέρει και αυτή να μην σε πάρει και πολύ στα σοβαρά.

Ο μόνο σεξ

Είναι εκείνος ο τύπος που συνειδητά έχει επιλέξει πώς δεν θέλει σχέση. Και όντως μπορεί να κάνει πολύ δύσκολα σχέσεις. Είναι εκείνος ο τύπος που η σύνδεσή του με τις γυναίκες είναι πολύ συγκεκριμένη. Είναι πολύ πιθανόν μετά από μερικά «ραντεβού» να εξαφανιστεί.

Υπερηφανεύεσαι επειδή κάποτε «κοιμήθηκες» με την τωρινή κοπέλα ενός άλλου;

Ο φοβισμένος

Είναι εκείνος που κατά το παρελθόν μπορεί να επένδυσε και αυτός στις «λάθος γυναίκες», άρα του είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευτεί ξανά. Όταν ξεκινήσει να αισθάνεται συναισθηματική εγγύτητα θα αρχίσει να εξαφανίζεται, γιατί δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Ο ανασφαλής

Δεν αισθάνεται πολύ σίγουρος για τον εαυτό του και το overthinking του θα τον κάνει να το βάλει στα πόδια, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως έχει να κάνει με τη γυναίκα που έχει απέναντί του. 

Εν κατακλείδι, όλα τα παραπάνω δημιουργούν έναν συναισθηματικά μη διαθέσιμο άντρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει δεκάδες πράγματα. Είναι πολύ πιο εύκολο για πολλά αρσενικά να «φύγουν» στη σιωπή, αποφεύγουν και τα πολλά δράματα. Ίσως την επόμενη φορά να σκεφτείς πως το να δώσεις μια εξήγησημ δεν θα σου πάρει πάνω από δύο λεπτά. 

 

 

 

 


Πηγή