Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Είσαι σε σχέση αλλά νιώθεις μοναξιά; Τι πρέπει να κάνεις

Έχεις βρει τον άνθρωπό σου, είστε μαζί και ευτυχισμένοι ωστόσο εξακολουθείς να νιώθεις μοναξιά; Δεν είσαι η μόνη! Σύμφωνα με έρευνες είναι πολύ συνηθισμένο οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις να αισθάνονται κατά καιρούς έντονα το αίσθημα της μοναξιάς.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αρκετές γυναίκες που βρίσκονται σε μια σχέση είναι μοναχικές επειδή κάτι δεν λειτουργεί στην ίδια τη σχέση ή επειδή βασίζονται στον σύντροφό τους για να καλύψουν ένα δικό τους, εσωτερικό κενό. Όποια κι αν είναι η αιτία που σου δημιουργεί αυτό το αρνητικό συναίσθημα, υπάρχει τρόπος (ναι, κι όμως!) να αντιμετωπίσεις την κατάσταση.

Κάνε κλικ εδώ αν θες 10 tips για να διατηρήσεις υγιή την σχέση με τον σύντροφό σου.

Γιατί έχουμε σχέση αλλά εξακολουθούμε να νιώθουμε μόνες;

1) H σχέση με τον σύντροφό σου δεν είναι όπως παλιά.

Αυτή η αίσθηση μοναξιάς προκύπτει όταν ένα ζευγάρι έχει χάσει τη συναισθηματική του σχέση. Ωστόσο ακόμη και στις πιο επιτυχημένες σχέσεις, θα υπάρξουν εκείνες οι στιγμές που ένας ή και οι δύο σύντροφοι νιώθουν ότι έχουν απομακρυνθεί από τον αγαπημένο τους. Ένας ακόμη παράγοντας που επιδεινώνει την κατάσταση είναι όταν ο σύντροφός σου φοβάται να μιλήσει για όσα νιώθει και προτιμά να κρατά «κλειστά τα χαρτιά του».

2) Tα social media έχουν μπει ανάμεσά σας.

Ζούμε στην εποχή της απόλυτης τεχνολογίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητά μας. Αρκετά ζευγάρια τείνουν να συγκρίνουν τη σχέση τους με άλλα ζευγάρια που βλέπουν στα social media και αυτό μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει για το μέλλον σας. Επιπλέον είναι πολύ πιθανό να προκύψουν ζήλιες και παρεξηγήσεις από την χρήση διαφόρων εφαρμογών.

3) Δεν νιώθεις καλά γενικότερα.

Πολλές γυναίκες όταν είναι πιεσμένες και πολύ στρεσαρισμένες στη ζωή τους, ξεσπούν στη σχέση και στον σύντροφό τους. Αρκετές είναι επίσης εκείνες που έχουν γενετική προδιάθεση να νιώθουν μοναξιά, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς. Συχνά οι άνθρωποι ελπίζουν ότι αυτό το άλλο άτομο θα είναι η λύση για την υπαρξιακή τους μοναξιά ωστόσο αυτό δεν αποτελεί λύση.

Τι πρέπει να κάνεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βεβαιωθείς για το τι αισθάνεσαι και στη συνέχεια να προσεγγίσεις τον σύντροφό σου για να ξεκινήσετε μια σειρά συζητήσεων γύρω από τη σχέση σας. Στόχος δεν είναι να επικρίνεις τον αγαπημένο σου αλλά να του δώσεις να καταλάβει πώς νιώθεις αυτή την περίοδο. Έχε πάντοτε υπόψιν πόσο πιεσμένος μπορεί να είναι ο σύντροφός σου από την επαγγελματική του ζωή και δείξε κατανόηση. Ο ειλικρινής διάλογος θα σας φέρει πιο κοντά ενώ θα καταλάβεις αν θέλει πραγματικά να σε βοηθήσει. Σε περίπτωση που εκείνος κάνει τα πάντα για να σε ευχαριστήσει αλλά εσύ νιώθεις ακόμη μόνη και θλιμένη, καλό θα ήταν να αναζητήσεις νέες ασχολίες ή να πάρεις τη γνώμη ενός ειδικού.

Έχεις μακροχρόνια σχέση; Tips για να την διατηρήσεις «ζωντανή».

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com


Πηγή