Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Είσαι single; Πώς να βρεις τον έρωτα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Τα πράγματα είναι ρευστά και σίγουρα όχι ιδανικά. Βρισκόμαστε προ των πυλών ενός δεύτερου lockdown, πράγμα αναμενόμενο, και όπως είναι φυσικό, η αγωνία και το άγχος έχουν κατακλύσει τις ζωές μας, μιας και χωρίς υπερβολή, δεν μπορείς πλέον να κάνεις σχέδια… ούτε για την επόμενη μέρα! Μέσα σε όλα αυτά, έρχονται και οι έρευνες, να σε κάνουν ακόμα χειρότερα, λέγοντάς σου ότι οι απανταχού singles κάνουν σαν τρελοί για να βρουν ταίρι προκειμένου να έχουν παρέα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Κι εσύ ως single αναρωτιέσαι: Και πώς θα το καταφέρουν αυτό τελοσπάντων; Εγώ παρακάτω σου έχω μερικές ιδέες, τις οποίες δεν ξέρω αν θα εφαρμόσεις, αλλά δεν χάνεις κάτι να τους ρίξεις μία ματιά.

Η δύναμη… είναι στο κινητό σου!

Όλα αυτά που σνόμπαρες… Ήρθε η ώρα να τα δεις με άλλο μάτι. Tinder και διάφορα άλλα dating apps, αξίζουν μία θέση στο κινητό σου, ακόμα και αν το δεις αρχικά σαν… παιχνίδι! Που η αλήθεια είναι ότι όλοι έτσι ξεκινούν και τελικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν τον έρωτα ή έστω το… σεξ. Σε περίπτωση που φοβάσαι την πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση-πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας- ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις πόσο σέξι μπορεί να γίνει η κουβέντα με έναν εντελώς άγνωστο που σε ελκύει. Και σιγά σιγά, και εφόσον έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, και σου έχει δείξει και το αρνητικό του τεστ, μπορείτε ίσως να πάτε για έναν περίπατο στο πάρκο, ντάλα μεσημέρι φορώντας μάσκες. Δεν ξέρω κατά πόσο ακούγεται αυτό ερωτικό, αλλά η κατάσταση είναι αυτή και θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε.

Μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθείς τις παλιές αγάπες;

Και γιατί όχι; Τύποι που είχες βγει και δεν έκατσε κάτι περισσότερο, τύποι που σε είχαν πλησιάσει, σου άρεσαν, αλλά εκείνη την εποχή είχες άλλη σχέση (κυρία εσύ) ή τύποι που ήθελες εσύ, και εκείνη την εποχή ήταν αλλού. Ε λοιπόν σε όλους αυτούς τους τύπους, γιατί να μη στείλεις ένα μήνυμα ανθρώπινο και πάνω απ’ όλα φιλικό; Προφανώς και αν δεις φωτογραφία προφίλ με κοπέλα το ξεχνάς… Αλλά δε κάθε άλλη περίπτωση, δεν έχεις να χάσεις κάτι. Και προσοχή: Το πρώτο μήνυμα να είναι αρκετά ουδέτερο και φιλικό. Δεν ξέρεις ποιος… θα το δει!

Τι να κάνει εκείνος ο χαριτωμένος συνάδελφος;

Καιρό έχεις να τον δεις μιας και βρίσκεστε σε καθεστώς τηλεργασίας. Προφανώς ξέρεις ότι συνεχίζει να βρίσκεται στην εταιρεία γιατί βλέπεις τα μέιλ, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να του στείλεις ένα προσωπικό και καθόλου αδιάκριτο μήνυμα; Στο κάτω κάτω είστε συνεργάτες και είναι λογικό να θέλεις να μάθεις τι κάνει. Και τελοσπάντων, ακόμα και να παρεξηγήσει την κίνησή σου… αυτό δε θέλαμε; Άσε που αν κανονίσετε να βγείτε σε πάρκο-βουνό θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο γιατί δεν θα είναι απλά ένας άγνωστος που βρήκες τυχαία σε dating app.


Πηγή