Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Είστε ζευγάρι εδώ και λίγες μέρες; Αυτά είναι τα σημάδια που θα πρέπει να σε προβληματίσουν

Ενώ πολλές από εμάς ονειρευόμαστε να ζήσουμε το απόλυτο love story και να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά, η αλήθεια είναι ότι η υπερβολική αγάπη και η εκδήλωσή της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι ένα μεγάλο «Χ» για τη σχέση.

Η υπερβολή είναι σχεδόν πάντα τοξική, και το να πέσει κάποιος πάνω σου με τα μούτρα από την πρώτη μέρα της γνωριμίας σας, «βομβαρδίζοντάς» σε με μηνύματα και… όρκους αιώνιας αγάπης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!

Παρακάτω θα βρεις τα 4 πιο κοινά σημάδια που αποδεικνύουν ότι ο τύπος με τον οποίο βγαίνεις είναι υπερβολικός και… κάτι δεν πάει καλά μαζί του.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by IMMA (@imma.petricciuoli)

Άσε τα μηνύματα! Έτσι θέλει μία γυναίκα να τη φλερτάρεις (ακούς;)

#1. Κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις από την πρώτη κιόλας μέρα

Ένα κλασικό σημάδι που δέιχνει ότι υπερβάλλει με τον έρωτά του για εσένα είναι ότι το ερωτικό του ενδιαφέρον μοιάζει με… εμμονή μαζί σου από το πρώτο κιόλας ραντεβού – τόσο που αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν είναι εφικτό να νιώθει έτσι για εσένα ενώ δε σε ξέρει καν! Δεν είναι φυσιολογικό να σε αποκαλεί «αδελφή ψυχή» του ή να σου υπόσχεσαι ότι θα περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί, από τις πρώτες μέρες ή εβδομάδες της σχέσης σας.  Εάν μόλις ξεκίνησες να βγαίνεις με κάποιον και σου λέει ότι είσαι η καλύτερη γυναίκα που έχει περάσει από τη ζωή του και ότι καμία άλλη δε συγκρίνεται με εσένα, να είσαι προσεκτική. Παρόλο που αυτά τα λόγια είναι κολακευτικά, μπορεί συχνά να είναι ένα τέχνασμα για να σε παρασύρει και να σε χειραγωγήσει. Μόλις… δέσει τον γάιδαρό του, ένας τέτοιος τύπος θα σταματήσει ξαφνικά τις αυθόρμητες φιλοφρονήσεις και θα τις αντικαταστήσει είτε με σιωπή είτε με κριτική, αφήνοντάς σε να αναρωτιέσαι αν αυτά που έλεγε ήταν αληθινά. Πρέπει ο σύντροφός σου να σε αγαπά και να σε λατρεύει; Ναι φυσικά. Αλλά αν κάνει τόσο βαρύγδουπες δηλώσεις από την πρώτη στιγμή, θα πρέπει να προβληματιστείς!

#2. Αντιγράφει τις απόψεις και τις συνήθειές σου

Είναι εκπληκτικό να συναντάς κάποιον με τον οποίο ταιριάζεις απόλυτα και έχετε κοινές απόψεις και αντιλήψεις, αλλά αν το νέο σου crush συμφωνεί με καθετί που λες και κάνεις, πρόσεχε. Σε πολλά ζευγάρια αρχίζουν να αρέσουν τα ίδια πράγματα με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και να ντύνονται με τον ίδιο τρόπο. Αλλά όπως είπα, με την πάροδο του χρόνου, όχι από την πρώτη μέρα! Αν, λοιπόν, συναντήσεις, κάποιον που συμφωνεί μαζί σου στα πάντα και σε αντιγράφει, το πιθανότερο είναι να προσποιείται και να παίζει έναν ρόλο.

#3. Κάνει υπερβολικά πράγματα για εσένα για να σε χειραγωγήσει

Οι υπερβολικές επιδείξεις στοργής από την αρχή της σχέσης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα προσωπικά σου όρια, είναι ένα βασικό προειδοποιητικό σημάδι ότι ο τύπος είναι υπερβολικός και κάπου αποσκοπεί. Αν, για παράδειγμα, σου στέλνει 20 μηνύματα στη σειρά, σε φωνάζει με αυτά τα… υποτιθέμενα γλυκούλικα και ρομαντικά υποκοριστικά από την αρχή (όπως γατούλα ή… ζουζουνάκι του) χωρίς τη συγκατάθεσή σου ή σου κάνει μεγάλα και ακριβά δώρα, ενώ ΜΟΛΙΣ γνωριστήκατε, το πιθανότερο είναι να έχει κάποιον απώτερο σκοπό και να θέλει να σε κάνει να εθιστείς… στα δώρα, και όχι σε εκείνον. Είναι μια χειριστική συμπεριφορά που στη συνέχεια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει τρομακρική. 

#4. Άκου τη διαίσθησή σου

Πάνω απ’ όλα, εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου και αν νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά, μίλησέ του. Ένα υγιές άτομο θα σεβαστεί τα όριά σου και θα κινηθεί με τον ρυθμό που προτιμάς. Εάν κάποιος αγνοεί τα όριά σου και συνεχίζει να συμπεριφέρεται έτσι, τότε… τρέξε μακριά! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταξιδεύεις για πρώτη φορά με τον σύντροφό σου; Τα Dos και τα Don’ts

Τι κάνεις μόλις η φάση που είστε στα μέλια περάσει; 6 πράγματα για να κρατήσεις τον έρωτα ζωντανό




Πηγή