Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Η αβάσταχτη πίεση της κοινοτοπίας του καλοκαιρινού έρωτα

«Μου χρωστάς έναν Αύγουστο» δεν υπάρχει πιο χειριστική, πιο μίζερη και πιο χυδαία γλυκανάλατη φράση. Σε 4 λέξεις όλη η κοσμοθεωρία του τύπου με την κιθάρα στην παραλία που προσπαθεί να πλανέψει το αντικείμενο του πόθου του με έναν συνδυασμό συναισθηματικού εκβιασμού και καλλιέργειας λύπησης για το άτομό του. Οκ, αυτό μπορεί να είναι το ακραίο σενάριο στρατηγικής του απεγνωσμένου για καλοκαιρινό έρωτα συμπολίτη μας, αλλά η απελπισία έχει πολλά πρόσωπα και μορφές και οι πιο ήπιες είναι και πιο ύπουλες μερικές φορές.

Και τι πρέπει να προσέξεις αν είσαι σε φρέσκια σχέση και πάτε πρώτη φορά διακοπές μαζί

Το saga του καλοκαιρινού έρωτα μας συντροφεύει, και μας ταλαιπωρεί, από την εφηβεία, από τότε που δεν είχαμε καταλάβει καλά τι είναι έρωτας και σίγουρα δεν ξέραμε τι είναι το σεξ. Είναι μια μαζική ιδεοψυχαναγκαστική κατάσταση στην οποία έχουμε γαλουχηθεί από τα μικράτα μας, αν είσαι single μέχρι και λίγες ώρες πριν από τις διακοπές, με το που φτάσεις στο λιμάνι του Πειραιά πρέπει να ξεκινήσεις το ψηστήρι ακόμα και στη δόκιμη λιμενοφύλακα που εξηγεί για 426η φορά για σήμερα ότι η Ε7 και η Ε8 έχουν την ίδια είσοδο. 

 

 

Ένα διάχυτο κοινωνικό shaming υπαγορεύει σε όλους τους singles να επιδοθούν σε ένα ολιγοήμερο σενάριο τύπου Lobster για να βρουν μια αγκαλιά για να κουρνιάξουν τον χειμώνα. Είναι τόσο βαθιά κακοποιητική αυτή η νοοτροπία, που ενώ το 90% των καλοκαιρινών έρωτων διαλύονται στο καράβι της επιστροφής και το άλλο 10% ανταγωνίζεται τους μισούς προπονητές της Super League για την πολυπόθητη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που μας έχει πείσει ότι η όποια καλοκαιρινή περιπέτεια είναι μια επένδυση για τον χειμώνα, ενώ όλοι ξέρουμε ότι αυτό το σενάριο έχει ελάχιστες πιθανότητες ευόδωσης.

Γιατί πρέπει να είσαι φιλικός με τους παρκαδόρους στο καράβι 

Όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και πρακτικά, η σύντομη διαμονή σε παραθεριστικούς προορισμούς ευνοεί την ανάπτυξη πολύ σύντομων ερωτικών περιπετειών και πολύ καλά κάνει, αλλά όταν οι περιπέτειες αυτές πρέπει να εξελιχθούν σε κάτι άλλο με το τσιγκέλι, το πράγμα στραβώνει πιο πολύ κι από τη μύτη κακιάς μάγισσας. Όλοι έχουμε δει τον τύπο εκείνο που χαζοφλερτάρει με μία τύπισσα την πρώτη μέρα στο νησί και επιμένει να τρέχει από πίσω της και τις επόμενες μέρες, μέχρι να φύγει η τύπισσα από το νησί. Έχει πειστεί αυτός ότι είναι ο έρωτας της ζωής του επειδή του χαμογέλασε μετά από τρία gin & tonic και γι’αυτό πρέπει να την πολιορκήσει και να τη διεκδικήσει. 

 

 

Αυτή η λυπηρή συμπεριφορά, την όποια αν δεν έχεις παρατηρήσει σε φίλο σου, τότε μάλλον είσαι εσύ αυτός ο τύπος, είναι αποτέλεσμα αυτής της πίεσης που υπάρχει να γυρίσει «διπλός» από τις διακοπές. 

Το γιατί υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να γνωρίσεις τον μεθυσμένο έρωτα της ζωής σου μεθυσμένος κι εσύ σε κάποιο μπαρ της κακιάς ώρας με τον σεζοναντζή μπάρμαν να σε οικτίρει με το βλέμμα του, είναι καθαρά θέμα λογικής. Όσο πιο απελπισμένος είσαι, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να κάνεις το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σου. Πίσω στην πόλη σε λίγες μέρες θα βρεις περισσότερες και καλύτερες επιλογές, θα έχεις πλήρη άνεση χρόνου και το πιο βασικό, θα μπορείς να συζητήσεις με την όποια υποψήφια για πράγματα που αφορούν και τους δύο στην προοπτική μιας σχέσης. 

Γιατί αυτό το καλοκαίρι είναι πραγματικά καυτό

Το ποια είναι καλύτερη παραλία του νησιού, το πόσες φορές έχετε επισκεφτεί το νησί και το πόσο σε πλήγωσε η πρώην σου για να σε φέρει στη δύσκολη κατάσταση των single διακοπών δεν είναι και η καλύτερη δεξαμενή θεμάτων για ποιοτική κουβέντα διερεύνησης προθέσεων. 

 

 

Ζορίστηκες πάρα πολύ όλη τη χρονιά, όχι μόνο συναισθηματικά, κυρίως πνευματικά και σωματικά στη δουλειά και τον Σεπτέμβρη σε περιμένει μια ακόμα πιο δύσκολη χρονιά κατά πάσα πιθανότητα. Συνεπώς το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να αφοσιωθείς στην αποφόρτιση που προσφέρουν οι διακοπές και να τις απολαύσεις ως έχουν και όχι να προσπαθήσεις να στριμώξεις ό,τι προσπάθεια δεν έκανες όλη την υπόλοιπη χρονιά στα προσωπικά σου. Όπως ακριβώς δεν μπαίνεις στη διαδικασία να απαντήσεις σε ό,τι email της κακιάς ώρας δεν απάντησες όπως έπρεπε και να τα διορθώσεις. 

Αν είσαι τυχερός και βρεις τον έρωτα της ζωής σου φέτος στο νησί, θα έρθει από μόνος του. Θα το καταλάβεις να σε πλησιάζει όσο βάζεις τον εαυτό σου όλο και πιο βαθιά σε μια κατάσταση ζεν. Σίγουρα δεν πρόκειται να σε βρει ενώ κρατάς μια κανάτα με σφηνάκια, ποιος παίρνει κανάτες το 2023; 


Πηγή