Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η βραδιά που ανακάλυψα ότι ο πρώην μου έχει σωσία (και ζει στη διπλανή πολυκατοικία)!

Όπως πολλές ερωτικές σχέσεις, έτσι και εκείνη που με αγάπη, υπομονή και κόπο είχα «χτίσει» με το αγόρι μου, «γκρεμίστηκε» ένα βράδυ, εξαιτίας μιας ομολογουμένως ασήμαντης αφορμής. Διότι το γεγονός ότι διαφωνήσαμε (για πολλοστή φορά) όσον αφορά στο πού θα πηγαίναμε για φαγητό, δεν ήταν αιτία για να πούμε «αντίο» και «au revoir». Βαρεμάρα, έλλειψη κοινών ενδιαφερόντων και φυσικά, διαφορετικοί στόχοι: Αυτά ήταν τα… θεματάκια που, εν μια νυκτί, μετέτρεψαν τον Πέτρο από νυν σε… πρώην και με έκαναν να επιστρέψω στο πατρικό μου σε χρόνο «ντετέ».

Η απόφαση ήταν κοινή και στην αρχή υπήρχε έντονη αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές όσον αφορά στην ορθότητα της συγκεκριμένης επιλογής. Έπειτα από τρεις μήνες μακριά του, ωστόσο, οφείλω ομολογήσω ότι αντιλήφθηκα πως η single ζωή ήταν πιο δύσκολη από ό,τι πίστευα και κυρίως, ότι ο Πέτρος δεν μπορούσε να ξεχαστεί τόσο εύκολα. Άκουγα ένα μελό τραγούδι (από εκείνα που μισούσα) και βούρκωνα, έβγαινα από το σπίτι και τον έβλεπα παντού: Στο πρόσωπο του ντελιβερά που φέρνει τους καφέδες στο γραφείο, στο παιδί στο μετρό, στον ταμία του σουπερμάρκετ, στον γοητευτικό νεαρό που ζει στη διπλανή πολυκατοικία (αυτόν τον τελευταίο να τον συγκρατήσετε).

BADOO QUEENGR 4

Πρώτη φορά… date app

Αφού άφησα τα συναισθήματά μου να με κυριέψουν, αποφάσισα να ξεπεράσω τον χωρισμό και για να το πετύχω αυτό, ήξερα πως έπρεπε να συμβουλευτώ τις καλές μου φίλες. Μπορεί να είπαν το κλασικό -και τελείως εκνευριστικό- «στα λέγαμε εμείς» αλλά δεν κράτησα κακία και τις εμπιστεύτηκα. Άρχισα, λοιπόν, να κάνω bar hopping κάθε «Παρασκευάρα», ξεκίνησα μαθήματα φωτογραφίας και έκανα προφίλ σε μια γνωστή, «έξυπνη» και δωρεάν εφαρμογή γνωριμιών. Όσο κόσμο και αν γνώριζα και όσο καλά και αν περνούσα, ωστόσο, το πρόσωπο του Πέτρου δεν μπορούσε να φύγει από το μυαλό μου (δακρύβρεχτο σχόλιο, αλλά άκρως αληθινό).

Μια όμορφη βραδιά, λοιπόν, που ήθελα να χαλαρώσω πίνοντας ένα κρασί και να περάσω ευχάριστα την ώρα μου στο Badoo (το date app που χρησιμοποιώ εγώ, οι φίλες μου και 340 εκατ. άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο) είδα μια επιλογή στην εφαρμογή που με έβαλε σε «πειρασμό». Αν ήθελα, λέει, μπορούσα να γνωρίσω τον σωσία του πρώην μου ή του αγαπημένου μου celebrity. Προτίμησα τον Πέτρο αντί για τον Ryan Gosling (δείξτε κατανόηση) και χρειάστηκαν λίγο μόνο δευτερόλεπτα και μια φωτογραφία για να βρω τον ντουμπλέρ του.

Μέχρι αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία μου δεν περιέχει κάποια ξεχωριστή λεπτομέρεια για πονεμένες καρδιές. Το τι έγινε στη συνέχεια, ωστόσο, έχει ενδιαφέρον. Αφού βρήκα τον σωσία (ας τον ονομάσουμε Γ.) και παρατήρησα ότι έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα, πίστεψα ότι είχα να κάνω με μια «αναβαθμισμένη» έκδοση του Πέτρου. Όταν είδα δε πως και εκείνος ενδιαφέρθηκε για εμένα και ότι σύμφωνα με το app ταιριάζαμε, δεν μπορούσα να πιστέψω στην τύχη μου.

BADOO QUEENGR 5

Τι κι αν είχα μεγάλη απήχηση στον αντρικό πληθυσμό του Badoo; Εγώ είχα επικεντρωθεί μόνο σε εκείνον και μάλιστα, αντάλλαξα μαζί του και μερικά μηνύματα (μου πρότεινε να κάνουμε και video chat, αλλά έκρινα πως ήταν ακόμη νωρίς). Τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται, όμως, όταν ένα απόγευμα παρατήρησα πως με βάση την αγαπημένη μου εφαρμογή, ο σωσίας βρισκόταν κοντά μου και για την ακρίβεια… δίπλα μου!

«Ήταν μια τυχαία συνάντηση; Μήπως διασταυρώθηκαν απλώς οι δρόμοι μας;», διερωτώμουν. Αν ήμουν σε κάποιο μπαρ στο κέντρο της Αθήνας θα μπορούσα το εξηγήσω, αλλά εγώ βρισκόμουν ξαπλωμένη στον καναπέ του σπιτιού μου, στο Μοσχάτο. Αποφάσισα να μην επικοινωνήσω ξανά μαζί του -διότι η ώρα ήταν περασμένη- και ευτυχώς, οι απορίες μου λύθηκαν το επόμενο πρωί και συγκεκριμένα, την ώρα που έβγαινα από το σπίτι μου για να πάω στη δουλειά.

Δεν πρόλαβα να κλείσω την πόρτα και τον αντίκρισα. Ο Γ. στεκόταν δίπλα μου με τα κλειδιά του στο χέρι και ένα βλέμμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από έκπληκτο έως… τρομοκρατημένο. Τα πράματα ήταν απλά: Ο αγαπημένος μου doppelganger ζούσε στη διπλανή πολυκατοικία. «Πώς δεν το είχα καταλάβει;», απόρησα και αφού χαμογέλασα αμήχανα… «εξαφανίστηκα».

Όπως ήταν λογικό, ακολούθησε συζήτηση στο Badoo (το οποίο παρεμπιπτόντως θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτή τη συναρπαστική εμπειρία) κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δύο συμφωνήσαμε ότι η online συνάντησή μας ήταν κάτι παραπάνω από μοιραία για να την αφήσουμε στην τύχη της. Η έλξη ήταν αμοιβαία και ευτυχώς, όπως αποδείχθηκε, ο Γιάννης (διότι αυτό ήταν το όνομά του) έμοιαζε στον Πέτρο μόνο σε ό,τι είχε να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Υπάρχει ένα ταίρι για τον καθένα και βρίσκεται κάπου εκεί έξω (όσο εσύ κλαις και είσαι «κολλημένη» με την παλιά σου αγάπη)! Αν ψάχνεις, λοιπόν, και εσύ τον έρωτα στον κόσμο του Διαδικτύου και έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου, είναι καλό -και ίσως χρήσιμο- να γνωρίζεις πως, ανά πάσα στιγμή, μπορείς να βρεις τον σωσία του Ryan (του Gosling ή του Reynolds)!


Πηγή