Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η ώρα του προβληματισμού: 8 πολύ λάθος λόγοι για να χωρίσεις

Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Αυτό το ξέρεις από τη στιγμή που άρχισες να ενδιαφέρεσαι για το αντίθετο φύλο και το συνειδητοποιείς μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο. Και πες ότι την κάνεις τη σχέση, και πες ότι τον πρώτο καιρό περνάτε τέλεια. Τι συμβαίνει όμως όταν μπαίνει στο προσκήνιο η ρουτίνα; Τι συμβαίνει όταν όλο και περισσότερο περνάει από το μυαλό σου η σκέψη να χωρίσεις; Σε περίπτωση λοιπόν που κάπως δυσκολεύεσαι να μιλήσεις σε μία φίλη-γιατί μάλλον θα σου πει χωρίς να σε ακούσει να μην τολμήσεις να χωρίσεις-σου έχω παρακάτω κάποιους λόγους, οι οποίοι δεν είναι αρκετοί για να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Ψυχραιμία λοιπόν, και σκέψου λίγο καλύτερα.

Δεν περνάτε χρόνο μαζί

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό είστε και οι δύο πολύ πιεσμένοι. Δεν περνάτε χρόνο μαζί, δε συζητάτε, δε βγαίνετε. Η ρουτίνα είναι κάτι που καλώς ή κακώς έρχεται σε μία σχέση, κάτι που γνώριζες εξ’ αρχής. Αφενός να σου πω, ότι καμία σχέση δεν είναι ονειρεμένη και καμία σχέση δεν είναι πάντα ευτυχισμένη. Όλοι οι άνθρωποι έχουν σκαμπανεβάσματα και σίγουρα παράπονα από το έτερον ήμισυ. Παρόλα αυτά, υπάρχει πιθανότητα όλο αυτό να είναι παροδικό. Μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις.

Δεν είσαι πάντα χαρούμενη

Έτσι είναι η ζωή. Δεν είμαστε πάντα χαρούμενοι. Αλλιώς θα ήμασταν στρουμφάκια. Υπάρχει πάντα η λύση της κουβέντας η οποία μπορεί κυριολεκτικά να κάνει θαύματα. Απλά να ξέρεις, ότι όταν αποφασίσεις να μιλήσεις, θα πρέπει να είσαι εντελώς ψύχραιμη και να έχεις σκεφτεί καλά αυτά που θέλεις να πεις.

Δεν σας αρέσουν τα ίδια πράγματα

Αυτό το ήξερες από την αρχή, αλλά ήσουν φουλ ερωτευμένη και το αγνοούσες. Παρόλα αυτά, ακόμα και τώρα που δεν το αγνοείς, δεν είναι απαραίτητα κακό. Μη σου πω είναι και  πρόκληση. Είστε δύο εντελώς διαφορετικά άτομα τα οποία ερωτεύτηκαν. Μην το ξεχνάς αυτό. Νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες.

Τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου βρίσκετε άλλα άτομα ελκυστικά

Το ότι έχετε σχέση, δε σημαίνει ότι δεν είστε πια άνθρωποι. Είναι απολύτως λογικό να σας αρέσουν κι άλλοι. Αυτό δε σημαίνει ούτε ότι κάνετε κάτι λάθος, ούτε φυσικά και ότι υπάρχει λόγος να χωρίσετε. Τώρα τι να σου πω: Αν το προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα, ε τότε μάλλον θα πρέπει να προβληματιστείς λιγάκι.

Τσακώνεστε

Οι καυγάδες μπορεί να είναι κάτι αρνητικό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα και το αναπόφευκτο. Υπάρχει η πιθανότητα να τσακώνεσαι λάθος και εκεί κάπου να το χάνεις. Προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να εκθέσεις τα επιχειρήματά σου. Είμαι σίγουρη ότι δε θα χάσεις και σίγουρα τα λόγια σου θα πιάσουν τόπο.

Φοβάσαι να δεσμευτείς

Και εννοώ για κάτι πιο σοβαρό γιατί προφανώς έχεις σχέση και άρα έχεις κάνει κάποιου είδους δέσμευση. Το να μην αισθάνεσαι έτοιμη για κάτι πιο σοβαρό δεν είναι αιτία χωρισμού. Εκτός πια κι αν ο ένας από τους δύο θέλει γάμο εδώ και τώρα.


Πηγή