Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Θέλεις να μάθεις αν η σχέση σου θα διαρκέσει; Θα πρέπει να απαντήσεις σε μία και μοναδική ερώτηση

Στην αρχή μιας σχέσης, εκτός φυσικά από ενθουσιασμός,υπάρχει και μόνιμο άγχος. Θα κρατήσει όλο αυτό ή σε λίγο καιρό η…μαγεία θα χαθεί; Η απάντηση στην ερώτησή σου, είναι πιο απλή από όσο νομίζεις, και προυποθέτει να απαντήσεις σε… ακόμη μία ερώτηση.

Ο Αριστοτέλης λοιπόν στα Ηθικά Νικομάχεια, ανέφερε ότι οι άνθρωποι τείνουν να αγαπούν τρία διαφορετικά πράγματα: Αυτά που είναι χρήσιμα, αυτά που είναι ευχάριστα και αυτά που είναι καλά, αναφέροντας το τελευταίο ως το πιο ξεχωριστό.

Όπως ο ίδιος είπε λοιπόν, ενώ τα δύο προηγούμενα εμπεριέχουν μέσα τους τον εγωισμό-θέλουμε κάτι χρήσιμο για εμάς αλλά και κάτι ευχάριστο, γι΄αυτό και μας τραβούν τα αντίστοιχα πρόσωπα τα οποία τελικά θα μας ωφελήσουν- το τρίτο είναι το μοναδικό απογυμνωμένο από ωφέλη, καθώς τείνουμε να αγαπάμε τον καλό, απλά και μόνο επειδή είναι αυτό που είναι.

Με λίγα λόγια, αν είσαι σε μία σχέση, επειδή ο σύντροφός σου είναι καλός και ιδιαίτερος και τον θαυμάζεις γι’ αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε μάλλον η σχέση σας θα έχει διάρκεια. Αντίθετα, οτιδήποτε βασίζεται στο συμφέρον, είναι καταδικασμένο να αποτύχει (συνήθως). 


Πηγή