Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Καιρός να αναθεωρήσεις! Όλοι οι μύθοι πίσω από τα χαρακτηριστικά που νόμιζες ότι ελκύουν τους άνδρες

Αυτό που θέλουν οι άνδρες από τις γυναίκες και το αντίστροφο, φαίνεται να γίνεται όλο και πιο περίπλοκο καθώς οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας εξελίσσονται. Και φαίνεται ότι όλοι εκεί έξω – από τους ειδικούς μέχρι την οικογένεια και τους φίλους μας – έχουν διαφορετική εντύπωση για το ποιες είναι πραγματικά αυτές οι επιθυμίες.

Αντί να απογοητευέσαι από όλες αυτές τις αντικρουόμενες συμβουλές που ακούς καθημερινά, καλό θα είναι να στραφείς στην… επιστήμη προκειμένου να πάρεις τις σωστές απαντήσεις.

14 σημάδια που δείχνουν ότι είστε έτοιμοι να συγκατοικήσετε

Παραδόξως, υπάρχουν πολλά στα οποία συμφωνούν οι άνδρες και μπορεί να ανατρέψουν ολόκληρη την κοσμοθεωρία που είχες μέχρι σήμερα. Και αυτό έχει να κάνει με χαρακτηριστικά που οι περισσότερες πιστεύουμε ότι δίνουν μεγάλη βάση οι άνδρες, όπως ένα καλλίγραμμο σώμα ή το αψεγάδιαστο δέρμα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σημαντικά για εκείνουν όσο νόμιζες.

Εμείς έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα χαρακτηριστικά που πιστεύεις ότι οι άνδρες βρίσκουν ελκυστικά, ενώ στην πραγματικότητα δεν ισχύει, και σου τα παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως!

Ένα κοκαλιάρικο σώμα χωρίς καμπύλες

Σύμφωνα με μια θεωρία της καθηγήτριας Devendra Singh του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι άνδρες δεν αγαπούν στην πραγματικότητα τα πολύ αδύνατα σώματα. Η μελέτη, η οποία εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο το ανδρικό και το γυναικείο σώμα αποθηκεύει λίπος, διαπίστωσε ότι ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) δεν παίζει σχεδόν κανέναν ρόλο στο πόσο ελκυστική βρίσκουν οι άνδρες μια γυναίκα. 

Επομένως, ανεξάρτητα από το πόσα κιλά είσαι ή αν έχεις μια λεπτή μέση, το πιθανότερο είναι οι άνδρες να σε βρίσκουν ελκυστική για άλλους λόγους και να μη στέκονται καθόλου σε αυτό.

adynati gynaika

Μια «καθωσπέπει» γυναίκα, που δεν παίρνει ποτέ ρίσκα

Όσον αφορά την επιλογή μιας σταθερής συντρόφου, μέχρι σήμερα νόμιζες ότι οι άνδρες θέλουν κάποια στην οποία μπορούν να βασίζονται πάντα, που ακολουθεί όλους τους κανόνες και δεν μπαίνει ποτέ σε ριψοκίνδυνες καταστάσει, σωστά; Μια γυναίκα, δηλαδή, που θα αποφύγει τα επικίνδυνα αθλήματα όπως το snowboard και το bungee jumping, και θα προτιμήσει να κάτσει στο σπίτι να δει Netflix.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς έτσι… Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2014 στο Journal of Applied Social Psychology, οι άνδρες (και οι γυναίκες) έλκονται περισσότερο από άτομα που παίρνουν ρίσκα και τους αρέσουν τα επικίνδυνα σπορ.

Μια βαθιά, αισθησιακή φωνή

Ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι όλοι οι άντρες αγαπούν μια βαθιά και αισθησιακή γυναικεία φωνή, η επιστήμη κατέληξε σε διαφορετικό συμπέρασμα. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες προτιμούν γυναίκες με πιο λεπτή και με υψηλό τόνο φωνή, σύμφωνα με μια μελέτη του University College του Λονδίνου, το 2013.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι ερευνητές είδαν παραλληλισμούς μεταξύ των αποτελεσμάτων αυτής της μελέτης και των αποτελεσμάτων από άλλες μελέτες για ζώα. Αυτό τους επέτρεψε να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες έλκονται από φωνές με υψηλότερο τόνο, καθώς σηματοδοτούν την υποταγή και τη χαμηλή πιθανότητα αντιπαράθεσης. Μάλλον δε διαφέρουμε και τόσο από τους γούνινους φίλους μας τελικά!

Μια αστεία σύντροφο

Εάν θέλεις να έχεις μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση, το να μπορείς να γελάς με τον σύντροφό σου είναι κάτι πολύ σημαντκό. Άλλωστε, ποιος δεν περιλαμβάνει στη λίστα με τα πράγματα που αποζητά από μια νέα γνωριμία, την καλή αίσθηση του χιούμορ;

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά όσο νόμιζες… Ενώ οι γυναίκες επιθυμούν έναν σύντροφο που μπορεί να τις κάνει να «λυγίσουν» από το γέλιο, η επιστήμη μάς αποκαλύπτει ότι οι άνδρες δεν αναζητούν το ίδιο πράγμα.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Evolution and Human Behavior», οι άνδρες δεν έλκονται τόσο από γυναίκες που τους κάνουν να γελούν, αλλά από εκείνες που τους βρίσκουν χιουμορίστες και ξεκαρδίζονται με τα αστεία τους. Επομένως, παρόλο που θέλει να μοιράζεστε την αίσθηση του χιούμορ, προτιμά να είναι εκείνος ο… χιουμορίστας της σχέσης.

Έχε υπ’ όψιν σου ότι οι αστείες γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποβιβαστούν σε βραχυπρόθεσμες σχέσεις ή πλατωνικές φιλίες.

Ένα πολύ μεγάλο μπούστο

Το πιθανότερο είναι να έχεις την άποψη ότι… όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο. Από σουτιέν με επένδυση και push-up μέχρι κορσέδες και μπουστάκια, τα εσώρουχα που έχουν σχεδιαστεί για να αναδεικνύουν το στήθους μας, ποικίλλουν. Και φυσικά, είναι γεγονός ότι η δημοφιλία των επεμβάσεων αυξητικής στήθους όλο και αυξάνεται, αφού οι γυναίκες έχουν την εντύπωση ότι οι άνδρες βρίσκουν το μεγάλο μπούστο super ελκυστικό.

Παραδόξως, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει! Παρά το στερεότυπο που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, οι άνδρες έλκονται περισσότερο από γυναίκες με μεσαίου μεγέθους στήθος – «όχι πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό» – σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Ayala Malakh-Pines.

Στην παρακάτω photo gallery θα ανακαλύψεις κι άλλα πράγματα που νόμιζες μέχρι σήμερα ότι ελκύουν έναν άνδρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν ισχύει.


Πηγή