Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Καιρός να σταματήσεις να είσαι ο σαλιάρης του Instagram

Η έμπνευση για το άρθρο ήρθε από ένα status φίλου στο Facebook, στο οποίο κατάφερε να συμπυκνώσει όλη τη μιζέρια σε 3 γραμμές: “Όταν ποστάρεις Στίχοιμα για να το δει ένα αριστερό γκομενάκι που καυλάντισες στη Βαρνάβα μεθυσμένος ενώ μέχρι χθες χιπ χοπ είχες ακούσει μόνο σε κάτι επεισόδια στο 10 Λεπτά Κήρυγμα”. Δικαστής! 

Όντως δεν υπάρχει κάτι πιο παθέτικ από έναν άνδρα που προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από μία γυναίκα, αντιγράφοντας τα θέλω της. Συμβαίνει συνήθως στα εφηβικά και φοιτητικά χρόνια αλλά εδώ μιλάμε για τύπους που έχουν καβατζάρει τα 30 και οδεύουν προς τα 40. Ένας άνδρας, όπως και η γυναίκα, είναι γοητευτικοί όταν είναι πραγματικά ο εαυτός τους. Όταν αφήνουν την προσωπικότητά τους να λάμψει σαν ένα διαμάντι στη λάσπη. Όταν κατανοούν τον κόσμο γύρω τους, όταν έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους, όταν έχουν παλέψει με τα σκοτάδια τους, έχουν συμφιλιωθεί με όλο αυτό και αποφασίζουν να βγουν προς τον έξω κόσμο. Το επιτηδευμένο και η απόγνωση δεν οδήγησαν ποτέ πουθενά. 

 

 

Όπως επίσης, πραγματικά απεγνωσμένος δείχνεις όταν ψάχνεις εναγωνίως το επόμενο καυλάντισμα στο Instagram. Το έχουμε κάνει όλοι. Αν κάποτε ανοίξουν τα εισερχόμενα, θα κλείσουν σπίτια. Αλλά ας προσέχαμε. Ωστόσο υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά. Άλλο στέλνω σ’ ένα πρόσωπο που μ’ ενδιαφέρει και άλλο έχω πάρει με τη σειρά όποια ξέρω και δεν ξέρω. Ένας άνδρας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να μην είναι σαλιάρης. Το ασταμάτητο spamάρισμα σε όλες είναι μία κραυγή απόγνωσης. Αν γινόσουν πίνακας, το πρόσωπό σου θα βρισκόταν στην “Κραυγή” του Μουνκ. Γίνεσαι ο περίγελος στις ιδιωτικές συζητήσεις των γυναικών και έχεις χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. 

 

 

Δεν το μαθαίνεις από μένα αλλά οι γυναίκες μιλάνε μεταξύ τους. Και μπορεί να βερμπαλίζουν αρκετές φορές, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν τα αδιάσειστα στοιχεία για να σε δικάσουν. Print Screen λέγονται και αρκεί το πάτημα δύο κουμπιών για να γίνεις το ανέκδοτο στις συζητήσεις τους. Τα μηνύματα που στέλνεις μπορεί να είναι ιδιωτικά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα μένουν μεταξύ σας. 

Εν κατακλείδι, σεβάσου τον εαυτό σου, γίνε αντάξιος της αξιοπρέπειάς σου και πάρτο αλλιώς. Σε διαφορετική περίπτωση θα είσαι για πάντα ο σαλιάρης της καρδιάς τους. Οκ, είναι ένας τίτλος κι αυτός.


Πηγή