Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Και η χυλόπιτα θέλει τακτ

Ακόμη και η χυλόπιτα θέλει τακτ και αυτό είναι αλήθεια. Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν μου άρεσε ο όρος χυλόπιτα ακόμη και από τα χρόνια που πήγαινα σχολείο, τον θεωρούσα έναν άσχημο όρο. Βασικά, πιστεύω ότι ο άνθρωπος που τον χρησιμοποιεί κάνει τον εαυτό να αισθάνεται λίγο ανώτερος και για να είμαι ειλικρινής δεν έβρισκα ποτέ τον λόγο να το κάνω μεγάλο θέμα, όταν δεν με ενδιέφερε ένας άνθρωπος ερωτικά.

Περνώντας τα χρόνια κατάλαβα ότι έχει να κάνει με το πόσο καλά τα έχεις με τον εαυτό σου και ότι τελικά για ποιον λόγο να φέρνεις σε δύσκολη θέση ή να έρχεσαι εσύ σε δύσκολη θέση για έναν άνθρωπο που απλά σου έδειξε ενδιαφέρον. Αυτή είναι όμως δική μου σκέψη και των ανθρώπων που εκτιμώ. Ίσα-ίσα που δείχνεις τον σεβασμό σου στον άλλον άνθρωπο με το να είσαι ξεκάθαρος μαζί του και στο τέλος μένει μία εκτίμηση. Γιατί πώς να το κάνουμε; Όλα τα σενάρια παίζουν και ποιος σου εγγυάται ότι μία γνωριμία θα καταλήξει σε μία σχέση;

Η χυλόπιτα που έριξα μικρός και σήμερα ντρέπομαι

 

Πάντα μπερδευόμουν με αυτά τα «παιχνιδάκια» που μετά τα δεκαοχτώ τα θεωρούσα ανούσια να υπάρχουν. Για αυτό επειδή ακούω πολλά, σκέφτηκα να γράψω αυτό το κείμενο μήπως βοηθήσω. Αρχικά, ως γυναίκα να το θέσω και μιας που ήμουν τυχερή σε αυτό το κομμάτι και με τα χρόνια γνώρισα αρκετά αρσενικά, που μου εξέφραζαν το ενδιαφέρον τους, θεωρώ ότι έτσι και αλλιώς δεν γίνεται να ταιριάζουμε με όλους και αυτό είναι εντάξει. Ούτε μας ενδιαφέρουν το ίδιο όλοι οι άνθρωποι που θα γνωρίσουμε, άρα γιατί μπερδευόμαστε. Ας το δούμε σε περιπτώσεις.

1. Σε προσεγγίζει στο μπαρ κάποιος που δεν σε ενδιαφέρει, δείχνεις την ευγένειά σου και αν θέλει social media, απλά μπορείς να πεις ότι δεν έχει νόημα κάποια επιπλέον επικοινωνία. Δεν νομίζω να πειράξει κάποιον αυτό, εννοώ λίγο εγωιστικά μπορεί -αλλά μέχρι εκεί.

2. Βγαίνεις με κάποιον που εσύ τον βλέπεις φιλικά, αλλά εισπράττεις ότι το άλλο άτομο έχει άλλες βλέψεις. Αν σου αρέσει η παρέα του μπορείς να του εξηγήσεις πόσο πολύ εκτιμάς την άνεση που έχεις μαζί του σε φιλικό επίπεδο -εντάξει αν δεν έχει γίνει κάτι μεταξύ σας. Δεν θα πετάξεις σε κάποιον ξαφνικά ότι ξέρεις τώρα σε βλέπω φιλικά, θα είναι σαν να τον κοροϊδεύεις. Αν σου πει ότι δεν μπορεί να το δει αλλιώς, για εμένα είναι απολύτως σεβαστό εάν θέλει να απομακρυνθεί γιατί θα τον πάει πίσω.

3. Έστω ότι βγαίνεις με κάποιον και βλέπεις πώς δεν προχωράει μαζί του για τον όποιο λόγο, μπορείς να του εξηγήσεις τους λόγους που δεν θες να είσαι μαζί του. Κοινώς μην κάνεις ghosting. Εντάξει, δεν τα βρήκατε, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες -επικοινώνησε αυτά που αισθάνεσαι και η ζωή συνεχίζεται.

 

Τρεις χυλόπιτες που μου έκαναν πραγματικά καλό

Όλα παίζουν, εκτός από ένα: Τα «παιχνιδάκια» σου δείχνω και δεν σου δείχνω -ειδικά αν είναι συναισθηματικά. Όταν περάσει ο συναισθηματισμός -γιατί προφανώς και θα περάσει στο άλλο άτομο, δεν θα μείνει καμία εκτίμηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος από το μην είσαι ξεκάθαρος ακόμη και αν δεν είσαι σίγουρος, στο τέλος αν και το άτομο που έχεις απέναντί σου είναι φυσιολογικό, δεν θα χάσεις από την ειλικρίνεια. Στο τέλος ποτέ κανείς δεν χάνει από την αλήθεια. Αυτό που θα μείνει είναι απλά δεν τα βρήκαμε, όλα καλά. Και αν δεν το πει ενώ ήσουν ειλικρινής, είναι δικό του πρόβλημα και δεν σε αφορά. 

 


Πηγή