Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Κανένας άντρας με αυτοπεποίθηση δεν μιλάει για το σεξ με τις πρώην

«Τα εν οίκω μη εν δήμω» είναι ένα απόφθεγμα που αγαπώ πολύ και αυτό γιατί είναι η σύμπτυξη του ότι τα προσωπικά μας δεν τα βγάζουμε προς τα έξω. Η αλήθεια είναι πως τα προσωπικά λέγονται προσωπικά, καθώς είναι πράγματα τα οποία αφορούν τις ιδιαίτερες στιγμές σου και τα ιδιαίτερα συναισθήματά σου. Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων, αλλά κυρίως αντρών γιατί αυτοί είναι εκείνοι συνήθως που κοκορεύονται για τις κατακτήσεις και τις επιδόσεις τους, που αναφέρονται στις σχέσεις τους και στις κοπέλες με τις οποίες έχουν κάνει σεξ. Μάλιστα πολλές φορές «αποκαλύπτουν» καυτές λεπτομέρειες και ό,τι άλλο προσωπικό μπορεί να υπάρχει στη μεταξύ τους σχέση, γιατί κάπως έτσι αισθάνονται ακαταμάχητοι. Πρόκειται για εκείνη τη κατηγορία του ανώριμου συναισθηματικά άντρα, που θέλει να καυχιέται για τις εμπειρίες του. Οπότε μπροστά σε αυτόν τον βωμό της δικής του αντρικής περηφάνιας, δεν θα τον σταματήσει τίποτα.

«Αχ και να ήμουν single»: Ναι, τι θα έκανες;

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και ότι μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε σε όποιον θέλουμε. Όμως από εκεί και πέρα, πόσο κολακευτικό είναι καταρχάς για το ίδιο το άτομο που το κάνει αυτό να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο; Πόσα δείχνει για τον εαυτό του για να μπαίνει τη διαδικασία να το κάνει αυτό; Ένας άντρας και ένας άνθρωπος που έχει μια ισορροπία μέσα του,  δεν έχει ανάγκη να καυχιέται για τις επιδόσεις και για τις γυναίκες που έχει βρεθεί ερωτικά. Δεν τον ενδιαφέρει να το κάνει αυτό, αφού είναι χάσιμο χρόνου. Πιστεύω, πως οι περισσότεροι άντρες αν όχι όλοι που το κάνουν αυτό δεν έχουν βρεθεί ερωτικά σχεδόν με καμία από τις κοπέλες που ισχυρίζονται ότι είχαν κάποιου είδους συσχέτιση. Είναι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση που προσπαθούν να κάνουν φιγούρα, όπως ένας δεκαπεντάχρονος που αγόρασε ένα «παπί» για τις βόλτες του. Βέβαια, εδώ μπαίνει και ο παράγοντας ότι η αλήθεια είναι πως πολλοί άντρες έχουν ανειλικρινείς προσωπικές σχέσεις και αυτό γιατί είναι δύσκολο να μιλήσουν με ειλικρίνεια για τα συναισθήματά τους.

 

 

Το προφίλ

Αυτοί οι άντρες συχνά δεν είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμοι και από εκεί ξεκινούν όλα. Αισθάνονται μια ανασφάλεια στις σχέσεις τους με το αντίθετο φύλο και ακριβώς αυτός είναι ο μίζερος λόγος που λένε αυτά τα παραμύθια. Προσπαθούν να νιώσουν καλύτερα με το εγώ τους, αλλά αυτό τελικά δεν πετυχαίνει και πολύ. Έχουν ανάγκη για τον θαυμασμό των γύρω τους, συνεπώς θα τον επιδιώξουν με όλα τα πιθανά μέσα ακόμη και όταν αυτογελοιοποιούνται διότι δεν το καταλαβαίνουν -αλλά αυτό συμβαίνει. Δεν έχει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με ποια πέρασες τη χθεσινή νύχτα -και αν δεν την πέρασες το πιθανότερο είναι να το καταλάβουν όλοι και να ευθυμούν με αυτό.

Μήπως τα dating apps είναι το σύγχρονο συνοικέσιο;

Κοίταξε αγαπημένε μου αναγνώστη, οι άντρες που έχουν μεγάλη εμπειρία με κάποιον τρόπο το βγάζουν, δεν προσποιούνται. Επίσης, ανάμεσα σε όλα αυτά το κλειδί είναι και ο σεβασμός που πρέπει να υπάρχει για το άτομο με το οποίο είχατε την όποια ιστορία -αν την είχατε. Όπως και να πήγε, ό,τι και αν έγινε, πρέπει να σε σέβεσαι και το άτομο με το οποίο μοιράστηκες κάποιες στιγμές, όπως και το αντίστροφο. Και για τις γυναίκες ισχύει το ίδιο, δεν βγάζουμε στα μανταλάκια τις προσωπικές μας ιστορίες. Είναι από εμάς για εμάς και για κάποιους δικούς μας ανθρώπους που εμπιστευόμαστε. Σκέψου το. 


Πηγή