Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κι όμως, η βασική αιτία χωρισμού, δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι

Όταν ακούς για τον χωρισμό ενός ζευγαριού, έπειτα μάλιστα και από μακροχρόνια σχέση ο νους σου πηγαίνει κατευθείαν στην απιστία. Η αλήθεια είναι ότι η απιστία είναι ένας αρκετά σημαντικός λόγος για να διαλυθεί μια σχέση, αλλά κάτι μας λέει ότι δεν είναι ο βασικός.

Η σύγχρονη κοινωνία είναι γρήγορη, αγχωτική και απαιτητική. Όπως πλέον, χρειάζεται διπλή προσπάθεια για να πετύχεις επαγγελματικά, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στον τομέα των σχέσεων.

Όσο πιο περίπλοκοι γίνονται οι άνθρωποι, τόσο πιο περίπλοκες γίνονται και οι μεταξύ τους σχέσεις. Οι οποίες συνήθως κρέμονται από μία κλωστή, και μπορούν να διαταραχθούν χωρίς καν να το καταλάβεις.

Από όλα τα παραπάνω, προκύπτει το εξής συμπέρασμα: Η απιστία δεν είναι τελικά ο βασικός λόγος χωρισμού για ένα ζευγάρι.

Ο Dr. John Gottman λοιπόν, έπειτα από παρατήρηση ζευγαριών, αμέτρητες μελέτες και ψυχανάλυση, κατέληξε στο ότι η βασική αιτία η οποία οδηγεί συνήθως στο χωρισμό δεν είναι άλλη από τη συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων για το σύντροφό μας, τα οποία μοιραία οδηγούν σε αίσθημα-τουλάχιστον-απέχθειας-.

Φυσικά, όταν μιλάει για απέχθεια εννοεί τα συσσωρευμένα νεύρα τα οποία αισθανόμαστε για το έτερον ήμισυ και τα οποία δυστυχώς δεν εξωτερικεύουμε πάντα. Aυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα η απλή ενόχληση να γιγαντώνεται να γίνεται μίσος και… αηδία (ναι και αηδία) κάτι που έχει ως κατάληξη τον χωρισμό!

Oπότε την επόμενη φορά που θα εκνευριστείς με τον καλό σου, βγάλτο από μέσα σου, και θα αισθανθείς καλύτερα.


Πηγή