Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μήπως αντί να φλερτάρεις, προσβάλλεις;

Το φλερτ είναι και αυτό ένα είδος τέχνης και σίγουρα θέλει τον τρόπο του για να γίνεται σωστά. Έτσι, λοιπόν, είναι το πρώτο βήμα, όταν γνωρίζεις κάποιον νέο άνθρωπο. Ωστόσο, πολλές φορές η προσπάθεια γίνεται λάθος. Είναι κάποιοι άντρες που επειδή δεν ξέρουν πολύ καλά από φλερτ ή ακόμη χειρότερα φοβούνται την απόρριψη, γίνονται σχεδόν προσβλητικοί. Δεν μπορούν να φλερτάρουν με τους κλασικούς τρόπους και έτσι καταφεύγουν σε άλλα μέσα, που η απόρριψη θα τους πονέσει λιγότερο. Δεν ξέρω, αν εσύ που εφαρμόζεις τέτοιες πρακτικές διαβάζοντας τα παρακάτω θα τις αλλάξεις όμως εγώ θα κάνω την προσπάθειά μου για να δεις τα πράγματα, περισσότερο λογικά.

Μήπως έχει φτάσει η ώρα να χωρίσεις;

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Αρχικά σου αρέσει μία κοπέλα, θες να την προσεγγίσεις και μέχρι εδώ όλα καλά. Για τους δικούς σου λόγους, που μάλλον έχουν να κάνουν με χαμηλή αυτοπεποίθηση και τον φόβο της απόρριψης δεν θες να πας με τους κλασικούς τρόπους προσέγγισης. Ξέρεις, τα βασικά, όπως να την καλέσεις σε γεύμα, να της κάνεις ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή της, ένα κοπλιμέντο κτλπ. Με έμμεσους και με άμεσους τρόπους θα προσπαθήσεις να την υποβαθμίσεις, να τη μειώσεις, να την κάνεις να αισθανθεί άσχημα, ενώ παράλληλα θα λες ότι είναι για πλακά. Δεν αποκλείεται για να της τραβήξεις την προσοχή να της πως «αυτή η μπλούζα που φοράς σήμερα σου πάει, η χθεσινή δεν μου άρεσε καθόλου». Και θα μείνω σε αυτό το κομμάτι, γιατί χρήζει μιας άλλης αντιμετώπισης όταν μιλάς σε μία κοπέλα με σεξουαλικά υπονοοούμενα χωρίς να σου έχει πει ότι το θέλει. 

Τελικά, τα «κακά παιδιά» γοητεύουν τις γυναίκες;

Ναι, μεν, θα πεις ένα κοπλιμέντο, αλλά όχι και να ανοιχτείς και πολύ και να φανεί το ενδιαφέρον σου. Επίσης, ενδέχεται να της μιλάς ειρωνικά τις περισσότερες φορές και να υποβαθμίζεις όλα λέει, αλλά και εκείνη ως οντότητα για να υπερισχύσει το δικό σου «εγώ» και να αισθανθείς εσύ ότι είσαι καλύτερος από εκείνη. Μάλιστα, αν εκείνη προσβληθεί με όλα αυτά, μπορεί να το εισπράξεις και ως νίκη, αφού θα βλέπεις τη «φλόγα του πάθους» στα μάτια της. Όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί όντως να την ενοχλούν τα σχόλια σου και μπορεί απλά να μην της ταιριάζει ο χαρακτήρα σου, χωρίς να υποβόσκει κανένα πάθος.

Έστω, όμως στην περίπτωση που ενδιαφέρεται για εσένα, είναι δυνατόν αν της μιλάς με αυτό τον τρόπο να σε πάρει στα σοβαρά; Εδώ δεν ξέρεις να φλερτάρεις, την κάνεις να αισθάνεται άσχημα και εκείνη με τον όποιο τρόπο θα ενδώσει στο φλερτ σου; Δεν θα γίνει αυτό. Ακόμη και να το θέλει, θα έχει δεύτερες σκέψεις, θα σκέφτεται ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι μένοντας μακριά σου, θα προλάβει χειρότερες καταστάσεις. Άρα και πάλι, άκυρο θα έχεις.

Συμβουλή: Καταλαβαίνω, πως η απόρριψη μπορεί να πονάει, όμως εντάξει και ποιος δεν έχει δεχτεί; Θα πας στην επόμενη κοπέλα, δεν έγινε και κάτι. Να είσαι ο εαυτός σου, να έχεις αυτοπεποίθηση και να διεκδικείς αυτό που θέλεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το να δείχνεις τα συναισθήματά σου. Σε πρώτη φάση θα σε πάρει στα σοβαρά και αν δει ειλικρινές ενδιαφέρον από την πλευρά σου, ποιος ξέρει; Ίσως και να είναι ευτυχές το τέλος.


Πηγή