Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μήπως απλά είσαι ενθουσιασμένη και όχι πραγματικά ερωτευμένη;

Όλες μας έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας σε μια φάση αθώων ραντεβού και μηνυματικών συζητήσεων, νομίζοντας ότι ζούμε τον απόλυτο έρωτα. Δεν είναι, όμως, ακριβώς έτσι και ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η διαφορά μεταξύ ενθουσιασμού και αυτού του κεραυνοβόλου έρωτα είναι πολύ μικρή. Σίγουρα, κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εσένα τι ακριβώς βιώνεις επειδή, όμως, μπορεί να επικρατεί μια σύγχυση και στο δικό σου μυαλό –άνθρωπος είσαι κι εσύ- καλύτερα διάβασε τα τρία βασικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να λύσεις το μπέρδεμα σου.

1. Το διάστημα

Τι εννοείς ότι τον γνώρισες χθες και είναι ο άντρας των ονείρων σου; Μπορεί αν έχετε γνωριστεί πρόσφατα να σου φαίνονται όλα ρόδινα και ιδανικά, σε λίγες βδομάδες, όμως, θα μπορέσεις να διαπιστώσεις καλύτερα αν μπορείτε να συνεχίσετε μαζί ή αν απλά περάσατε ένα διάστημα ενθουσιασμού. Χρειάζονται κι αυτά.

2. Τα πάντα γύρω από την εμφάνιση

Αν στην ερώτηση «τι σου αρέσει πιο πολύ σε αυτόν;» οι απαντήσεις έχουν να κάνουν μόνο με την εμφάνιση και το παρουσιαστικό του τότε πρέπει να ξανασκεφτείς κατά πόσο είσαι ερωτευμένη (όπως νομίζεις) και όχι ενθουσιασμένη (όπως σου λέμε εμείς ότι είσαι).

3. Θέλεις να το «τρέξετε»

Ο ενθουσιασμός στις σχέσεις είναι συνώνυμος με την ανυπομονησία. Αν, λοιπόν, γνωρίζεστε μόλις λίγους μήνες κι εσύ ονειρεύεσαι την πρόταση γάμου ή σε κυριεύει ένα αίσθημα δέσμευσης τότε, μάλλον, δεν είναι ο έρωτας το κατάλληλο συναίσθημα που σε εκφράζει.

*Δεν είναι κακός ο ενθουσιασμός ούτε σημαίνει ότι η σχέση δεν μπορεί να γίνει σοβαρή αν και οι δύο είστε –για την ώρα- ενθουσιασμένοι. Άλλωστε, όλοι οι μεγάλοι έρωτες ήταν κάποτε μια απλή γνωριμία που μετέπειτα βασίστηκε στην χημεία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη.


Πηγή