Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μήπως δεν είσαι πια ερωτευμένη μαζί του; Όλες οι ενδείξεις

Δυστυχώς αρκετές φορές ο έρωτας δεν διαρκεί για πάντα. Το να ξυπνήσεις μια ημέρα και να ακούσεις πως ο σύντροφός σου δεν είναι πια ερωτευμένος μαζί σου είναι μια από τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις στη ζωή ενός ατόμου. Αυτό συνήθως επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες που αντιδρούν αρκετά πιο έντονα.

Επιπλέον σύμφωνα με έρευνες είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να συμβιβαστούν ή ακόμα και να παραδεχτούν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διατήρηση των συναισθημάτων αγάπης για τους συζύγους τους. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να δώσεις προσοχή στα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι πια ερωτευμένη με τον δεσμό σου. Πολλοί ψυχολόγοι συμφωνούν απόλυτα με τις παρακάτω ενδείξεις. Ας δούμε αναλυτικά πώς μπορείς να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου.

1) Ο σύντροφός σου δεν σε εμπνέει πια

Η σωματική και συναισθηματική έλξη για το σύντροφό σου είναι ένα σημαντικό συστατικό μιας υγιούς σχέσης. Γι ‘ αυτό, όταν η έλξη χάνεται, μπορεί να είναι ένα τεράστιο σημάδι ότι η σχέση βρίσκεται σε μια καθοδική πορεία. Η απώλεια της έλξης μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης σεξ και παραίτηση από ρομαντικές δραστηριότητες.

2) Προτιμάς να περνάς περισσότερο χρόνο με άλλα άτομα παρά με την σχέση σου

Είναι απολύτως λογικό να θέλεις να περάσεις λίγο χρόνο μακριά από τον σύντροφό σου (πχ για να βγεις με φίλες). Όταν όμως αποφεύγεις διαρκώς να είσαι μαζί με τον σύντροφό σου, αυτό αποτελεί ένα μεγάλο σημάδι ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά μεταξύ σας. Οι ειδικοί αναφέρουν πως όταν φύγει ο έρωτας, ο ένας από τους δύο συντρόφους επικεντρώνεται συνήθως στα προσωπικά του συμφέροντα.

3) Βάζεις μπροστά το εγώ και όχι το εμείς

Τα ζευγάρια τείνουν να συμπεριφέρονται ως μονάδα με αποτέλεσμα να αναφέρονται στον εαυτό τους ως εμείς. Όταν κάποιος απομακρύνεται από τον σύντροφό του είναι πιθανό να κάνει περισσότερες δηλώσεις βάζοντας μπροστά το εγώ. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν φαντάζεσαι το μέλλον μαζί με τον σύντροφό σου.

Δες επίσης: Είσαι single; Τότε έχεις ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα τις ώρες του ύπνου

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com


Πηγή