Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Μήπως να προσέχεις όταν της δίνεις «τελεσίγραφο»;

Σχέσεις, ένα μεγάλο κεφάλαιο. Υπάρχει μια κατηγορία αντρών και λέω κυρίως αντρών, διότι είναι κατά βάση δικό τους χαρακτηριστικό να δίνει τελεσίγραφα. Η ιστορία συνήθως είναι η εξής. Είσαι με μία κοπέλα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, βάλε μετάφραση σε αυτό ότι μάλλον έχει γίνει και λίγο δεδομένη, σωστά; Και κάπου εκεί έχεις αρχίσει να πιστεύεις πως μπορείς να της πεις ό,τι νομίζεις και να κάνεις ό,τι θέλεις. Ωστόσο, όταν θα φτάσει η ώρα που θα σε χωρίσει θα αναρωτιέσαι το γιατί.

Γιατί οι άντρες με αυτοπεποίθηση γοητεύουν τις γυναίκες;

Ας το πάρουμε από την αρχή για να δούμε πού αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Λογικό είναι μέσα στα χρόνια μιας σχέσης να συνηθίσεις την κοπέλα σου και εκείνη εσένα. Μιλάμε, για την λογική εξέλιξη των πραγμάτων, ωστόσο όλα έχουν τα όριά τους. Αρχικά, ορισμένες διευκρινήσεις είναι αναγκαίες. Το «τελεσίγραφο» μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Αφενός μπορεί να είναι κάτι που θα πεις λεκτικά, αφετέρου είναι μια συμπεριφορά. Ας πάρουμε την α. περίπτωση εκείνη που μπορεί να της έχεις πει το γνωστό, το «έτσι είμαι» και αν σου αρέσει.

 

 

Ναι, είναι ένα είδος τελεσίγραφου αυτό, καθώς είναι σαν να αναγκάζεις την κοπέλα σου να αποδεχτεί την όποια συμπεριφορά σου, γιατί μάλλον εσύ θεωρείς πως είναι τόσο ερωτευμένη που θα δεχτεί την όποια συμπεριφορά σου. Και μπορεί να είναι και έτσι, όμως δεν θα είναι για πάντα έτσι. Μέχρι και εκείνη θα αρχίσει να ξενερώνει, χωρίς να έχεις καταλάβει καν πότε έγινε. Σκέψου σκηνικά, όπως το ότι βγαίνεις περισσότερο με τους φίλους σου παρά με εκείνη και ενώ μπορεί να στο έχει πει, δεν το άλλαξες ποτέ. Σκέψου επίσης το πόσες φορές σου έχει πει για πράγματα που την ενόχλησαν και δεν έκανες ποτέ τίποτα για αυτό; Συνεπώς, λογικό είναι αν δεν περνάει καλά να μην αργήσει και πολύ η ημέρα, που θα σε αφήσει και θα φύγει.

Τελικά, τα «κακά παιδιά» γοητεύουν τις γυναίκες;

Ας πάμε τώρα στη β. περίπτωση που της βάζεις τελεσίγραφο για να αλλάξει εκείνη την όποια συμπεριφορά. Κοινώς, της δείχνεις την πόρτα αν δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες σου. Αυτό θέλει ανάλυση. Υπάρχει μια πιθανότητα να χρειάζεται όντως και εκείνη να αλλάξει πράγματα, αν δεν είναι εντάξει απέναντί σου. Οπότε εκεί, είναι θεμιτό το «βέτο» και όντως μπορεί να είναι ένα τεστ για να δεις τι μπορεί να κάνει για εσένα. Το άλλο που μπορεί να συμβαίνει είναι να της ζητάς παράλογα πράγματα να αλλάξει, όπως για παράδειγμα την οποιαδήποτε προσωπική της συνήθεια που έχει και σε ενοχλεί, ναι αυτό είναι παράλογο.

Επίσης, παράλογο είναι να πιέζεις έναν άνθρωπο να αισθανθεί με εσένα το ίδιο, αν δεν το κάνει από μόνη της, σίγουρα θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Κανένα συναίσθημα για να δημιουργηθεί, δεν χρειάζεται πίεση. Όλα πρέπει να γίνονται αυθόρμητα.  Από εκεί και πέρα, δεν λέμε να μην εκφράζεις τα συναισθήματά σου, όμως τα τελεσίγραφα είναι ακραία και πρέπει να μπορείς να δεις σε ποια περίπτωση μπορούν να σου φανούν χρήσιμα και σε ποιες όχι. Συνεπώς με σύνεση και χωρίς υπερβολές, γιατί όποιος ψάχνει τα πολλά χάνει και τα λίγα.


Πηγή