Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Μήπως το «σιγουράκι» σου δεν είναι και τόσο σιγουράκι;

Δυστυχώς ή ευτυχώς όταν ερωτεύεσαι χάνεις την κρίση σου και αυτό είναι λογικό μάλλον, αφού όποιος είναι ερωτευμένος δεν είναι λογικός. Και όταν είναι λογικός μάλλον δεν είναι ερωτευμένος. Κάπως έτσι πάει συνήθως, όλοι το έχουμε βιώσει. Μέσα σε όλα αυτά, το ιδανικό είναι να υπάρχει η αμοιβαιότητα αλλιώς κάπου εκεί υπάρχουν και τα «σιγουράκια» ή οι «καβάτζες» όπως και να το πεις, είναι το ίδιο. 

 Ο άντρας που ψάχνει επιβεβαίωση είναι αυτός που δεν θέλει καμία

Αρχικά, τι σημαίνει να είσαι το σιγουράκι κάποιου; Αν μπορώ να δώσω έναν ορισμό θα ήταν πώς μιλάμε για μία κατάσταση, όπου ένα από τα δύο συμβαλλόμενα μέλη έχει αναπτύξει συναισθήματα χωρίς να υπάρχει αμοιβαιότητα ή ίσως στον ίδιο βαθμό με το άλλο πρόσωπο. Μέχρι εδώ είμαστε εντάξει. Το πρόβλημα είναι όταν το άτομο με τα λιγότερα συναισθήματα αρχίζει να «εκμεταλλεύεται» αυτή τη συναισθηματική αδυναμία του άλλου προσώπου. Και πώς συμβαίνει; Όταν στις δύσκολες στιγμές του και όταν αισθανθεί μοναξιά θα «τρέξει» σε αυτόν τον άνθρωπο που του δίνει σιγουριά, αλλά για να καλύψει το δικό του «εγώ» χωρίς να τον νοιάζει στην πραγματικότητα το άλλο πρόσωπο. Αυτό θα δώσει ελπίδες στο άλλο άτομο και στο τέλος θα τον αφήσει στα κρύα του λουτρού χωρίς καν μια εξήγηση και γιατί να τη δώσει, άλλωστε; Αυτό το σκηνικό, θα γίνει αρκετές φορές και ενίοτε πάει και χρόνια.

Ποιος φταίει;

Και οι δύο! Προφανώς μιλάμε για μία προβληματική και τοξική κατάσταση, όπου ο ένας «εκμεταλλεύεται» τα συναισθήματα κάποιου και ο άλλος το δέχεται, κάτι που δεν θα έπρεπε. Βέβαια, υπάρχει η κατανόηση ότι υπάρχει συναίσθημα, αλλά…πρέπει και να μαθαίνεις πότε είναι η ώρα να φεύγεις. Είναι σίγουρα λάθος να φέρεται κάποιος τόσο εγωιστικά και να «τρέχει» σε εκείνους τους σίγουρους ανθρώπους, αλλά είναι λάθος και η αποδοχή, είναι άνιση σχέση. Μόλις αντιληφθείς, ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στη ζωή σου, πρέπει να το διώχνεις, παρότι δεν είναι εύκολο. Και κάπου εκεί, καταλήγει το πράγμα από μόνο του, οπότε σχεδόν ποτέ κανένα σιγουράκι δεν μένει μόνιμο σιγουράκι για το καλό του. Μέχρι και το σιγουράκι σου θα βαρεθεί κάποια στιγμή να απογοητεύεται και θα είναι αρκετά εύκολο να φύγει, καθώς ξέρει πως δεν παίρνει τίποτα στην πραγματικότητα, πέρα από ελάχιστες ευχάριστες στιγμές. Συνεπώς, «τι είχαμε και άρα τι χάσαμε;».

Oι άντρες ξέρουμε καλά πότε ένα «αθώο» φλερτ παύει να είναι αθώο

Πότε λειτουργεί;

Όταν είναι ίση η σχέση και τι σημαίνει αυτό; Αρχικά, ότι και οι δύο είναι σύμφωνοι με την όποια μορφή μεταξύ τους συσχέτισης χωρίς να καταπιέζονται. Αυτό είναι απόλυτα εντάξει, αν έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας ότι σας καλύπτει και τους δύο αυτή η σύνδεση. Το ζήτημα είναι ότι οποιαδήποτε μορφή σχέσης πρέπει είναι ίση και εφόσον είναι ίση και τότε όλα μπορούν να λειτουργήσουν ιδανικά. Λέξη -κλειδί για εδώ; Ειλικρίνεια.

 


Πηγή