Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Μετακομίζεις με το αγόρι σου; 5 πράγματα που κανένας δεν θα σου πει για τη συγκατοίκηση

Μεγάλη απόφαση να μείνεις με τον καλό σου, και όσο κι αν η σκέψη σε τρομοκρατεί, η φυσική ροή των πραγμάτων, και εφόσον θέλετε να πάτε τη σχέση σας παρακάτω, αυτό προστάζει. Αν ρωτήσεις φίλους και γνωστούς που ήδη το… βιώνουν, οι απαντήσεις που θα λάβεις θα είναι ανάμεικτες και μπερδεμένες. Άλλος θα είναι ενθουσιώδης, και άλλος απογοητευμένος. Και τελικά, θα αναρωτηθείς εσύ με το αθώο σου μυαλουδάκι, τι ισχύει για την περιβόητη συγκατοίκηση; Φίλη μου, δε θα σου πω πώς είναι γιατί για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική η εμπειρία. Θα σου πω όμως, μερικά πράγματα που πρέπει να αναλογιστείς πριν κάνεις το μεγάλο βήμα, για να είσαι προετοιμασμένη για όλα!

Είτε σ’ αρέσει είτε όχι, θα μιλάς συνέχεια για χρήματα. Και θα τσακώνεσαι γι’ αυτά!

Θυμάσαι τότε που είχες το σπιτάκι σου, ίσως έμενες και με τους γονείς σου, και το μόνο που σε απασχολούσε ήταν να μπεις σε ένα πολυκατάστημα και να κάνεις τα ψώνια σου; Αυτά τώρα ξέχνα τα. Όχι μόνο θα πρέπει να κρύβεις τα υπερπολύτιμα αποκτήματά σου, αλλά ακόμα και αν δεν το κάνεις, θα πρέπει να εξηγείς το λόγο για τον οποίο προέβης στην αγορά φορέματος, την ίδια στιγμή που έχετε στόχο να πάρετε εκείνη την τέλεια πολυθρόνα. Και όχι ότι δεν σε νοιάζει η πολυθρόνα, αλλά πραγματικά με το φόρεμα ήσουν μπουκιά και συχώριο!

Θα ανακαλύψετε μία πολύ βασική διαφορά όσον αφορά στην καθαριότητα του σπιτιού

Πάντα στα ζευγάρια υπάρχει αυτός που είναι σχολαστικός και κάπως υστερικός, και αυτός που είναι πιο χαλαρός και κουλ. Αλλιώς δεν υπάρχει ισορροπία. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, η πρώτη κατηγορία τείνουν να είναι οι άντρες, μιας και όλο και περισσότερο έχουν λόγο στη διαχείριση του σπιτιού. Ε με τη συγκατοίκηση λοιπόν, θα αντιληφθείς ότι ο τρόπος που εσύ τακτοποιείς το σπίτι, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον τρόπο που το κάνει εκείνος. Και μάντεψε… Αυτό μπορεί να γίνει αιτία τσακωμού. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι παρόλογο που δεν εκτιμάει τη μέθοδό σου «Τα βάζω όλα στη ντουλάπα».

Η… κλασική μοιρασιά δεν είναι ποτέ δίκαιη

Ειδικά αν είσαι εσύ εκείνη που μαγειρεύει. Αν από την πρώτη στιγμή αναλάβεις το δύσκολο αυτό task, το παιχνίδι το έχασες. Και ξέρεις γιατί; Γιατί πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα. Ξεσκονίζεις κάθε μέρα; Όχι! Σφουγγαρίζεις κάθε μέρα; Όχι. Μαγειρεύεις κάθε μέρα; Ναι! Και κάπως έτσι, αφού κάνεις την μαγειρική, φορτώνεσαι και τα γύρω γύρω. Και τελικά, η πολύ δίκαιη και συμφέρουσα μοιρασιά που κάνατε, δεν είναι καθόλου δίκαιη και συμφέρουσα τελικά.

giphy 1

Το ζήτημα της τουαλέτας

Οι δουλειές σας είναι πρωινές. Εντάξει μην πεις κάτι άλλο, έχω καταλάβει ήδη το πρόβλημά σου το οποίο είναι η τουαλέτα. Κάθε πρωί δίνεται μία απίθανη μάχη για το ποιος θα προλάβει να χωθεί, με τον άλλο να περιμένει στωικά τη σειρά του, για να ανακουφιστεί. Φτιάξε πρόγραμμα για να σωθείς. Σηκώνεται 7:30 αυτός; Σήκω 7:15 εσύ, ώστε να είσαι ήδη έτοιμη. Δε θέλεις να σηκωθείς από τα χαράματα; Φάε πρώτα πρωινό, φτιάξε καφέ και μπες στο μπάνιο αφού έχει μπει εκείνος. Λύσεις υπάρχουν. Επίσης κοίταξε να εντοπίσεις πόση ώρα κάνει συνήθως, γιατί δεν είναι κομψό να τον ρωτάς κάθε τρεις και λίγο αν ζει!

Πάντα να υπάρχει ένα έξτρα δωμάτιο

Θα είναι γραφειάκι; Θα είναι αποθηκούλα που θα διαμορφώσεις; Θα πρέπει να υπάρχει πάντα ένας χώρος όπου θα μπορείς να μένεις μόνη, και εκείνος με τη σειρά του, για να σκεφτείς, να κλάψεις, να λύσεις σταυρόλεξα ή να μιλήσεις στο τηλέφωνο με την μαμά σου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτό το έξτρα δωματιάκι, συμφωνείστε ότι για μία ώρα της ημέρας, κλείνεστε σε διαφορετικά δωμάτια και δεν έχετε απολύτως καμία επαφή. Στην αρχή ίσως δυσκολευτείτε, αλλά σιγά σιγά θα το βρείτε. Και πίστεψέ με, θα γίνετε πολύ ευτυχισμένοι!


Πηγή