Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μην αφήνεις τη σχέση σου να βαλτώνει! 6 τρόποι για να νιώσεις σα να γνωριστήκατε μόλις χθες

Το να ερωτεύεσαι, ή ακόμα και το να έχεις ένα νέο φλερτ στη ζωή σου, μπορεί να σου προσφέρει μία απίστευτη χαρά και να σε κάνει να πετάς στο δικό σου συννεφάκι.

Σε αυτή τη φάση, είναι λογικό να έχεις μονίμως ένα ανεξήγητο χαμόγελο στα χείλη σου και να νιώθεις… πεταλούδες στο στομάχι.

Υπάρχει ένα πράγμα που οι άντρες βάζουν πάνω από την αγάπη! Κι όμως… υπάρχει

Ωστόσο, αυτό το συναίσθημα, το οποίο οφείλεται περισσότερο στον ενθουσιασμό παρά στην πραγματική αγάπη και τον έρωτα, με την πάροδο του χρόνου – θέλοντας και μη – αρχίζει να χάνεται και να μετατρέπεται σε μια βασική γραμμή ικανοποίησης.

Αν και αυτή η αλλαγή σίγουρα δεν είναι καθόλου αρνητική, καθώς η πραγματική οικειότητα αναπτύσσεται σε μεταγενέστερα στάδια μιας σχέσης, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται αμοιβαία προσπάθεια για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή η όμορφη ενέργεια που υπήρχε μόλις πρωτογνωριστήκατε. Αυτό συχνά αποτελεί το κλειδί για τη διατήρηση μιας σχέσης δυνατής, που θα έχει διάρκεια.

Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και οι ειδικοί! Εκτός από την καλλιέργεια εγγύτητας και βαθύτερης αίσθησης οικειότητας, η θεραπεύτρια σχέσεων Melissa Divaris Thompson υποστηρίζει ότι το γέλιο και ο ενθουσιασμός σε μια σχέση «χτίζει την ανθεκτικότητα ενός ζευγαριού δίνοντάς του κάτι θετικό να ανατρέξει, το οποίο τους επιτρέπει να ξεφεύγουν από τις δύσκολες στιγμές».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caroline • Strasbourg ? (@caroowild)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μπορέσεις να ζωντανέψεις τη σχέση με τον σύντροφό σου και να ανανεωθείτε σαν ζευγάρι, αρκεί να έχεις όρεξη για προσπάθεια και πολλή αγάπη για εκείνον!

Παρακάτω θα βρεις 6 τρόπους για να επαναφέρεις τον ενθουσιασμό στη σχέση σου και να θυμηθείτε τα… παλιά!

Δεσμευτείτε σε μια συγκεκριμένη, επαναλαμβανόμενη συνήθεια που σας κάνει χαρούμενους

Βρείτε κάτι που αρέσει εξίσου και στους δύο και σας κάνει χαρούμενους. Θυμηθείτε πόσο όμορφα αισθανθήκατε και πόσο γελάσατε κάνοντας μαζί τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, και βάλτε τη στο πρόγραμμα!

Είτε πρόκειται για μία κωμωδία, είτε για περπάτημα δίπλα από τη θάλασσα, είτε για γυμναστική, οτιδήποτε σας δένει και σας κάνει να διασκεδάζετε περισσότερο από ποτέ ο ένας την παρέα του άλλου, εντάξτε το στο εβδομαδιαίο ή μηνιαίο πρόγραμμά σας.

Μην πιέζετε ο ένας τον άλλον να απολαμβάνετε τα ίδια πράγματα

Σίγουρα μπορείς να προτείνεις στον σύντροφό σου να συμμετάσχει στο μάθημα γιόγκα που έχεις το απόγευμα ή να παρακολουθήσει μαζί σου την αγαπημένη σου σειρά, ωστόσο αν ξέρεις ότι απεχθάνεται κάτι από αυτά που εσένα σου αρέσουν, μην τον πιέσεις να ακολουθήσει και απόλαυσε αυτές τις στιγμές μόνη σου.

Μην ξεχνάς ότι είναι πολύ σημαντικό να μην είστε 24 ώρες το 24ωρο ο ένας πάνω στον άλλον, αλλά να απολαμβάνει και ο καθένας τα δικά του ενδιαφέροντα. Αυτό είναι κάτι που θα αναζωογονήσει τη σχέση και θα σας κάνει να λείπετε περισσότερο ο ένας στον άλλον.

Μίλα ελεύθερα και ανοιχτά μαζί του! Η μεταξύ σας επικοινωνία είναι το παν

Πέρα του ότι η έλλειψη επικοινωνίας είναι η πιο συχνή και βασική αιτία πολλών προβλημάτων στις σχέσεις, είναι επίσης και κάτι που «κλέβει» τη χαρά από τα ζευγάρια, κάνοντας και τους δύο να νιώθουν στενοχώρια και απογοήτευση. Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα που να τριγυρίζει στο μυαλό σου και να μην το λες στον σύντροφό σου, γιατί η επικοινωνία και οι οικειότητα είναι το Α και το Ω για να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα πράγματα που μπορεί να φοβάσαι ή να δυσκολεύεσαι να πεις, αλλά και με τα ευχάριστα, όπως για παράδειγμα να του λες πόσο πολύ τον αγαπάς και πόσο χαρούμενη είσαι που υπάρχει στη ζωή σου. Να θυμάσαι πάντα ότι δεν είμαστε αναγνώστες μυαλού και πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν λεπτές υποδείξεις που φαίνονται προφανείς σε κάποιο άλλο άτομο.

Οργανώστε μαζί το επόμενο ταξίδι σας

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είσαι η οργανωτική μέσα σε αυτή τη σχέση και να θέλεις να τα παίρνεις όλα πάνω σου όταν πρόκειται να ταξιδέψετε κάπου, αλλά αυτό στερεί αρκετή από τη χαρά που θα μπορούσατε να μοιραστείτε.

Το να οργανώσεις μαζί με τον σύντροφό σου ένα συναρπαστικό ταξίδι που θέλετε να κάνετε το καλοκαίρι, είναι ένας τρόπος να μοιραστείτε τη χαρά και τον ενθουσιασμό σας. Από το να κλείσετε το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνετε μέχρι την επιλογή των παραλιών που θα επισκεφθείτε, αυτή η χαρά και η ανυπομονησία του ταξιδιού, θα σας φέρει πιο κοντά και θα ενισχύσει την ευτυχία σας.

Βρες ευκαιρίες για να γίνεις… ανόητη

Αν το γέλιο είναι η κορυφή της χαράς, η βλακεία είναι η πιο σίγουρη διαδρομή μέχρι εκεί. Γι’ αυτό μπορείς ελεύθερα να γίνεσαι… ανόητη πιο συχνά!

Από το να κάνεις μία αστεία παράσταση χορού μέχρι να πεις τη μεγαλύτερη βλακεία που σου έρχεται στο μυαλό, αυτό αυτομάτως θα φέρει πολύ γέλιο και θα κάνει τον σύντροφό σου να σε ερωτεύεται ξανά και ξανά, αφού οι άντρες βρίσκουν πολύ cute και ελκυστικές τις… χαζές ερωτήσεις και ατάκες των γυναικών.

Γίνε ξανά παιδί μαζί του

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από έναν… παλιομοδίτικο μαξιλαροπόλεμο! Αυτό από μόνο του μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε οτιδήποτε μπορεί να σας έχει ενοχλήσει από την προηγούμενη μέρα και να νιώσετε και πάλι παιδιά… Κάτι σαν να ξαναζείτε τον εφηβικό και αθώο σας έρωτα!

Κάτι άλλο που μπορείς, επίσης, να κάνεις είναι να αρχίσεις να τον γαργαλάς σε κάποια στιγμή που είναι στα down του. Πολλές φορές χρειάζεται να βγάλουμε προς τα έξω το διασκεδαστικό και αθώο εαυτό μας, αφού πρόκειται για μία αλάνθαστη συνταγή γέλιου και χαράς σε κάθε είδους σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  • Αν περιμένεις τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο, καιρός να αναθεωρήσεις γιατί θα μείνεις για πάντα single!

  • Είναι υγιές να σκέφτεσαι τους πρώην σου; Οι ειδικοί απαντούν!




Πηγή