Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Μην αφήνεις τον κολλητό σου να μπλέκει με τις λάθος γυναίκες

Σίγουρα θα έχεις κάποιο παράδειγμα από την ερωτική σου ζωή, όπου δεν είχες κάνει και την καλύτερη επιλογή. Ή τουλάχιστον δεν ήσουν εσύ η κατάλληλη επιλογή για κάποια άλλη. Υπάρχουν και αυτά που όσο προσπαθείς να τα ωραιοποιήσεις είναι αυτά που είναι. Οι λάθος επιλογές. Όλοι έχουμε βρεθεί σε μία σχέση, περιπέτεια, one night stand που έχουμε μονολογήσει αργότερα «γιατί ρε γαμώτο το έκανα αυτό στον εαυτό μου;».

Παρότι είμαστε σίγουροι πως το ίδιο έχουν πει στη ζωή τους και οι γυναίκες για όλα εκείνα τα βλαχαδερά που έχουν συναντήσει αλλά έκαναν και εκείνες την λάθος επιλογή, από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχουν λάθη για κανένα από τα δύο φύλα. Δεν υπάρχει το «δεν ήξερα, δεν έβλεπα, παραφέρθηκα». Μην μετανιώνεις για όσα έχεις ζήσει, γιατί είναι ακριβώς αυτές οι εμπειρίες που βοήθησαν να διαμορφώσεις τις απόψεις σου και φρόντισαν να βάλεις (μάλλον) μυαλό. Και με τον κολλητό σου; Με εκείνον τι γίνεται;

 

 

Αν κάποια εποχή γελούσες με τις δικές του ερωτικές ιστορίες και του έριχνες μούντζες όταν πίνατε ποτά και σου τα διηγούταν, πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου αυτό. Και εκείνος όπως και εσύ μεγάλωσε και δεν υπάρχει χώρος για λανθασμένες επιλογές. Πόσο μάλλον για εκείνες που τα αρνητικά που θα αποφέρουν, θα είναι πολλά περισσότερα από τα θετικά. Μπορεί λοιπόν να έχεις στο μυαλό σου ότι «σιγά δεν τρέχει και τίποτα», αλλά το ιερό καθήκον ενός καλού φίλου είναι να προστατέψει τον κολλητό του από καταστάσεις που θεωρεί θελκτικές αλλά ταυτόχρονα μπορεί να τον κάψουν. Για παράδειγμα δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αφήσεις να μπλέξει με κάποια τύπισσα που δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικά και γενικότερα δεν προσέχει την υγιεινή της εκεί κάτω. Δεν θα ξεχάσω που στα 19 μου χρόνια, τρέχαμε ένα φίλο στους γιατρούς που έκανε το λάθος να ακούσει την ατάκα της κοπέλας «δεν τρέχει τίποτα με μία φορά» και κατέληξε να κάνει θεραπεία για κονδυλώματα. Θα μου πεις, μακάβρια κουβέντα, αλλά όταν είσαι 30 χρονών και την πατάς σαν να είσαι άβγαλτο πιτσιρίκι, η κατάσταση πονάει δύο φορές περισσότερο. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, άντρες και γυναίκες, που στέλνουν σήματα για το ποιοι είναι. Απλά είμαστε πολύ στον κόσμο μας για να τα προσέξουμε.

 

 

Κάποιοι άντρες δυσκολεύονται να ωριμάσουν στις ερωτικές τους επιλογές. Θαμπώνονται εύκολα και παρασύρονται. Ξέχνα λοιπόν αυτή την πάλαι ποτέ νοοτροπία του «με όσες περισσότερες πάω τόσο το καλύτερο». Αυτές ήταν κάτι απαρχαιωμένες απόψεις που είχαν οι μπαμπάδες μας σε ένα κόσμο που το φλερτ και το σεξ ήταν ποινικοποιημένα σαν ιδέες, όχι μόνο σαν πράξεις. Αν λοιπόν ο κολλητός έχει βρει το κορίτσι με το οποίο περνάει καλά στο κρεβάτι και την καθημερινότητα, φρόντισε να τον επαναφέρεις. Κανένα εφήμερο πήδημα δεν αξίζει να χαλάσεις την ζωή σου γι’ αυτό και πόσο μάλλον αν πρόκειται να σου δημιουργήσει προβλήματα. Αν μάλιστα έχει αποφασίσει να μπλέξει μόνο και μόνο για το σεξ, θύμισε του την ατάκα από το Αμερικανικό Ειδύλλιο του Φίλιπ Ροθ ότι «τίποτα που διαρκεί το πολύ δέκα λεπτά δεν αξίζει να σου καταστρέψει τις σκέψεις μέσα στις ατελείωτες ώρες μίας εβδομάδας». Πιο λαϊκά, μάθε τον να κρατάει τον «φίλο» του μέσα στο παντελόνι του και να τον χρησιμοποιεί όταν αξίζει. Όχι μόνο όταν γουστάρει.

 

 

Προφανώς σε έναν φίλο λες αλήθειες όσο και αν τον πειράξουν. Σίγουρα θα τον προβληματίσουν, αλλά πρέπει να μάθει το παρακάτω. Κάποιες φόρες όταν σε κοιτάνε, πρέπει να μάθεις να κοιτάς από την άλλη. Ή ακόμη καλύτερα να κάνεις τον τυφλό. Και επειδή υπάρχουν άντρες και γυναίκες Β’ Εθνικής στο κομμάτι φλερτ και σεξουαλικό παιχνίδι, μάθε τον να πηγαίνει για τα καλύτερα και όχι να βολεύεται σε ό,τι πέφτει από το πουθενά στο δρόμο του.

Ποτέ δεν ξέρεις τι κουβαλάει κάποιος μέσα του. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.


Πηγή