Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μην κάθεσαι σε μία σχέση απλά για να μη μείνεις μόνη! Έτσι θα καταλάβεις ότι δεν είναι ο κατάλληλος

Γνώρισες, λοιπόν, κάποιον και τα πηγαίνετε πολύ καλά… Έχετε βγει αρκετές φορές, στέλνετε μηνύματα κάθε μέρα και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι αυτό μετατρέπεται σε… κάτι. Ή ίσως βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση, χωρίς όμως αυτός ο άνθρωπος να σε ολοκληρώνει πραγματικά.

Και τότε έρχεται στο μυαλό σου αυτή η ερώτηση που βασανίζει αρκετές από εμάς: είναι πραγματικά «ο ένας» ή χάνω τον χρόνο μου προσπαθώντας να επιβάλλω στον εαυτό μου να βρίσκεται σε μία σχέση; 

Αν κοιμάσαι με τον σύντροφό σου και υποφέρεις, αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν

Η αλήθεια είναι πως κατά βάθος γνωρίζεις την αλήθεια, απλώς είναι δύσκολο να το παραδεχτείς στον εαυτό σου, γιατί πολύ απλά αυτό θα οδηγήσει σε χωρισμό. Και μάλλον η μοναξιά σε φοβίζει…

Όλες έχουμε μείνει με ανθρώπους που γνωρίζουμε ότι δεν είναι κατάλληλοι για εμάς, αλλά επιλέγουμε να αγνοήσουμε το ένστικτό μας και τα σημάδια. Μένουμε είτε γιατί είναι πιο εύκολο από το να είμαστε μόνες είτε γιατί ανησυχούμε πως… δε θα βρούμε άλλον (χαμηλή αυτοπεποίθηση λέγεται αυτό και είναι πολύυυ κακό!).

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Prabhleen Kaur? (@psychologistprabhleenkaur)

Ίσως αυτός ο άντρας έχει πολλά από αυτά που αποζητάς, αλλά κάτι λείπει. Σίγουρα τον τέλειο δε θα τον βρούμε ποτέ, αλλά όταν ξέρεις πραγματικά τι θέλεις και είσαι συνειδητοποιημένη, καλό είναι να μένεις μόνο με εκείνον που διαθέτει αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς και να νιώθεις πλήρης.

Μερικές φορές, βέβαια, μπορεί να μη φταίει ο άλλος, αλλά ούτε κι εσύ. Απλά μάλλον το «εμείς» δε λειτουργεί και παραμένετε και οι δύο σε μία σχέση δυσλειτουργική, γιατί κανείς δεν παίρνει την απόφαση να πει «χωρίζουμε».

Η χημεία είναι απρόβλεπτη και η συμβατότητα (ή η ασυμβατότητα) δεν είναι πάντα κάτι που μπορείς να προβλέψεις. Είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι κάτι λείπει όταν δεν μπορείς να καθορίσεις τι ακριβώς είναι αυτό.

Αλλά επειδή καθεμιά από εμάς αξίζει αναμφισβήτητη αγάπη και μια ευτυχισμένη, διαρκή σχέση, ρίξε μια ματιά παρακάτω και μάθε ποια είναι τα 5 βασικότερα σημάδια που φανερώνουν ότι μπορεί να «εξαναγκάζεις» τον εαυτό σου να μένει με κάποιον που δεν είναι στην πραγματικότητα «ο ένας».

#1. Θέλεις μια σχέση περισσότερο από το συγκεκριμένο άτομο

Εάν ελπίζεις για μια μακροχρόνια σχέση και όταν είσαι single πιέζεις τον εαυτό σου να βρει γρήγορα τον επόμενο, τότε το πιθανότερο είναι να είσαι περισσότερο ερωτευμένη με την ιδέα μιας σχέσης παρά με τον άντρα που έχεις σχέση. Για να καταλάβεις τι ισχύει πραγματικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, σκέψου αν θα μπορούσες να φανταστείς τη ζωή μαζί του για τα επόμενα χρόνια, αν θα μπορούσες να συγκατοικήσεις μαζί του και να είσαι χαρούμενη με αυτό, ή αν είσαι μαζί του απλά και μόνο επειδή αυτή η σχέση σε… βολεύει. Δηλαδή, θα ήσουν έτοιμη να κάνεις θυσίες και υπομονή για αυτόν σε μία ενδεχόμενη δυσκολία που θα προέκυπτε; Εάν είσαι με αυτό το άτομο λόγω βολικών συνθηκών ή επειδή απλά φοβάσαι τη μοναξιά, το πιθανότερο είναι να είσαι περισσότερο ερωτευμένη με την ιδέα μιας σχέση παρά με το ίδιο το άτομο.

#2. Σου προκαλεί ανασφάλεια και δε νιώθεις άνετα μαζί του

Άσχετα από το αν είσαι ερωτευμένη ή όχι, εάν αυτός ο άντρας σε πνίγει, σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια ή να σκέφτεσαι υπερβολικά τα λόγια και τις πράξεις σου, το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται για μία υγιή σχέση. Ακόμα κι αν υπάρχει αυτή η «σπίθα» ανάμεσά σας, μία σχέση για να λειτουργήσει πρέπει να σου βγάζει τον καλύτερο σου εαυτό και να σε κάνει να είσαι ΕΣΥ κάθε ώρα και στιγμή, χωρίς να καταπιέζεις την αληθινή σου προσωπικότητα.

#3. Δεν κάνει κανείς πίσω στους τσακωμούς και το φτάνετε και οι δύο στα άκρα

H συμβατότητα και η επιτυχία της σχέσης δεν εξαρτώνται από το αν διαφωνείτε ή όχι, αλλά από το πώς αντιμετωπίζετε και ξεπερνάτε τυχόν καυγάδες. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο ιδανικός άντρας για εσένα, δεν είναι ρομπότ (τρελή εικασία!), οπότε να θυμάσαι πάντα ότι και οι δύο θα κάνετε λάθη, θα έρθουν κακές μέρες και θα υπάρξουν εντάσεις. Δώσε προσοχή στο πώς αντιδρά ο άλλος σε αυτές τις στιγμές. Σε ακούει; Συζητάει μαζί σου μέχρι να βρεθεί μία λύση; Δεν κάνει ποτέ το ίδιο λάθος δύο φορές; Νοιάζεστε και οι δύο περισσότερο για τη σχέση σας παρά για το ποιος έχει δίκιο; Ή μήπως κάθε φορά το τραβάτε και οι δύο στα άκρα και κάθε τσακωμός θα μπορούσε να είναι το τέλος της σχέσης; Εάν δεν υπάρχει καταννόηση και κάθε φορά βάζετε τον εγωισμό σας πάνω από την αγάπη σας, τότε σίγουρα αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο κατάλληλος για εσένα.

#4. Σε ενδιαφέρει περισσότερο το «φαίνεσθαι» της σχέσης παρά το «είναι»

Κάθε άνθρωπος και κάθε σχέση είναι διαφορετική. Ίσως είσαι από τις γυναίκες που θεωρούν γελοία τα… γλυκανάλατα post στα social media και ντρέπεσαι να φιλάς τον σύντροφό σου μπροστά στους φίλους σας, ή ίσως θέλεις να μαθαίνει ο κόσμος πόσο ευτυχισμένη και ερωτευμένη είσαι. Καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είναι κακή, αλλά η δεύτερη ίσως θα πρέπει να σε προβληματίσει… Τι εννοώ; Εάν η τρυφερότητά σου είναι περισσότερο δημόσια παρά ιδιωτική και θέλεις συνέχεια να δείχνεις στους άλλους πόσο καλά είσαι με τον σύντροφό σου, ενώ όταν είστε οι δυο σας δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα, είναι πολύ πιθανό να διατηρείς αυτή τη σχέση περισσότερο για να αποδείξεις κάτι παρά επειδή είσαι πραγματικά καλά μαζί του.

#5. Ελπίζεις ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν

Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται «αυτό το άτομο θα ήταν τέλειο μόνο αν…» ή «θα έχουμε μια εξαιρετική σχέση μόλις…» είναι ένα σημάδι που φανερώνει ότι καταπιέζεις τον εαυτό σου να παραμένει σε μία σχέση που δε σε γεμίζει. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η σχέση δε θα έχει διάρκεια. Δε χρειάζεται να έχετε πάντα τις ίδιες αξίες, πεποιθήσεις και συμπεριφορές, αλλά τουλάχιστον πρέπει να κατανοείτε, να σέβεστε και να εκτιμάτε τις διαφορές σας. Εάν θέλεις να τον αλλάξεις για να είσαι ευτυχισμένη, ποιο το νόημα; Η έλξη που νιώθεις για εκείνον δε θα πρέπει να εξαρτάται από μεταβλητούς παράγοντες, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αυτό που ψάχνεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεριά, μυαλό ή συνεχής επιβεβαίωση; Υπάρχουν 5 διαφορετικά πράγματα που διεγείρουν μια γυναίκα

Γιατί το sexting δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο! Όλα τα Do’s και τα Don’ts




Πηγή