Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μιλάει η κοπέλα σου με τον πρώην της; Ε, δεν τρέχει τίποτα

Μία από τις πιο άβολες κατάστασεις που προκαλεί ένας χωρισμός, είναι η «πολιτική» που ακολουθείται μετά. Πώς συμπεριφέρεσαι μετά τον χωρισμό και ποια είναι η «σωστή» συμπεριφορά; Εντάξει, εσύ που διαβάζεις τώρα λογικά θα σκέφτεσαι λογικά πως εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης, αλλά και τον τρόπο που χωρίσατε. Και όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν θέματα συζήτησης. Ωστόσο, εν προκειμένω λέω να μιλήσω για το «κεφάλαιο» της επικοινωνίας, δηλαδή για το αν είναι θεμιτό να υπάρχει επικοινωνία μετά τον χωρισμό. Και κυρίως τι γίνεται όταν έχεις προχωρήσει παρακάτω, είσαι με έναν άλλον άνθρωπο, αλλά η επικοινωνία με την προηγούμενη σχέση δεν έχει σταματήσει. Επίσης, μπορεί να είναι και αυτό ένα άλλο θέμα συζήτησης. Ας το κάνουμε πιο συγκεκριμένο και ας μείνουμε στο εξής σενάριο: Πώς αισθάνεται η κοπέλα σου, όταν μιλάει με τον πρώην της. Να το συζητήσουμε.

 

Από μόνο του, ως κατάσταση δεν λέει τίποτα. Κάθε σχέση που μπορεί να έχουμε, δεν έχει την ίδια βαρύτητα για εμάς. Και δεν θα το προσδιορίσω χρονικά, που είναι και μια λογική υπόθεση, αλλά θα πω ότι η αξία κάθε σχέσης προσδιορίζεται ποιοτικά και αυτό σημαίνει ότι είναι τα συναισθήματα που μας μένουν από τον κάθε άνθρωπο που πέρασε από τη ζωή μας. Συνεπώς, μετά την αμηχανία του πρώτου διαστήματος, αυτά που αναδύονται είναι τα αισθήματα που μας άφησε ο άλλος από τη συμπεριφορά του που είχε απέναντί μας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μία πρώτη ανάγνωση είναι ότι εάν η κοπέλα σου, έχει επιλέξει να έχει μία επικοινωνία με έναν πρώην της, σημαίνει ότι της έχει αφήσει κάτι θετικό και για αυτό ακριβώς συνεχίζει την επικοινωνία μαζί του, σε ανθρώπινο επίπεδο. Δεν έχει να κάνει καθόλου το ερωτικό στοιχείο, δεν ψάχνει κάποιον δίαυλο επικοινωνίας, αλλά ουσιαστικά έχει μείνει το νοιάξιμο. Και δεν είναι απίθανο να έχει κρατήσει μια τέτοια σχέση, όπου να αισθάνεται άνετα να κάνει σχόλια σε φωτογραφίες, likes και ό,τι άλλο μπορεί να συνεπάγεται από μία διαδικτυακή επικοινωνία. Επίσης, στη θέση σου πιο πολύ θα με απασχολούσαν τα μηνύματα στο inbox που είναι ιδιωτικά παρά ό,τι είναι δημόσιο.

Γιατί το να θες σεξ με την πρώην είναι νορμάλ;

Σε μία άλλη ανάγνωση μπορεί να σκεφτείς κάποιος ότι μέσα σε όλη αυτή την επικοινωνία, ελλοχεύεται ερωτισμός. Ίσως απωθημένα, ίσως δεύτερες σκέψεις και άλλες συναισθήματα που συνδέουν δύο ανθρώπους που κάποτε είχαν ερωτική επιθυμία ο ένας για τον άλλον. Δεν αποκλείεται σε ένα βαθύτερο επίπεδο να έχει μείνει ακόμη κάτι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι αυτό το μοναδικό κίνητρο για την επικοινωνία, είναι κυρίως το ενδιαφέρον σε ανθρώπινο επίπεδο. Οπότε μην σκέφτεσαι άλλα, για να μιλάει η κοπέλα σου με τον πρώην της και να το γνωρίζεις σημαίνει πως δεν έχει κάτι να σου κρύψει. Τα «μυστικά» είναι το πρόβλημα, με τα «φανερά» συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα.


Πηγή