Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μόνη στα 30; 10 τραγικά πράγματα που όλοι θα σκεφτούν για σένα

Έφτασες 30, τα έκλεισες και τώρα τι; Αν είσαι από εκείνες που μία φρίκη την έφαγαν και ένας πανικός τις έχει καταβάλει, να σου πω εδώ και τώρα να ηρεμήσεις και να προσπαθήσεις να δεις τα πράγματα καθαρά. Φίλη μου, τα 30 είναι υπέροχη ηλικία ακόμα και όταν είσαι single. Ξέρω, έχεις βαρεθεί να πηγαίνεις ασυνόδευτη στους γάμους των φίλων σου και να ακούς όλα εκείνα τα εκνευριστικά κλισέ τα οποία συνοδεύουν τη δήλωση: Όχι δεν είμαι με κάποιον αυτό τον καιρό. Το ξέρω και το καταλαβαίνω. Και επειδή θέλω να σε προετοιμάσω για όλα αυτά που θα ακούσεις, έκατσα και συγκέντρωσα όλες αυτές τις γελοίες απόψεις που έχει ο κόσμος για τις single 30άρες. Μία που θα τις διαβάσεις, μία που θα τις αγνοήσεις. Απλά τα πράγματα.

«Τελικά μάλλον σου αρέσει το σεξ χωρίς κανένα νόημα»

Και πού είναι το κακό σε όλο αυτό; Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί μία γυναίκα που δεν έχει σταθερή σχέση και της αρέσει να βγαίνει ραντεβού, θα πρέπει αυτομάτως να είναι η Samantha του Sex & The City. Ναι, μπορεί το σεξ με αγάπη και κατανόηση να είναι τέλειο-ντάξει όχι πάντα-αλλά το καθαρά σαρκικό σεξ μπορεί να αγγίξει ανώτερα επίπεδα. Έλα τώρα, μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.

«Έχω τον κατάλληλο για σένα»

Και ποιος σου είπε κυρία μου ότι αυτόν τον κατάλληλο τον θέλω; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει ο έξω κόσμος, ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιθανότατα να μη θέλουν σχέση, τουλάχιστον όχι τη δεδομένη στιγμή; Και γιατί θα πρέπει αυτός που εσύ θεωρείς κατάλληλος, να είναι όντως και να μην είναι απλά ένα ναυάγιο; Και τελοσπάντων, για κάποιο λόγο υπάρχουν τα γούστα και οι προτιμήσεις. Και ο κατάλληλός σου δεν μου αρέσει!

«Γιατί είσαι μόνη;»

Γιατί έτσι γουστάρω. Είναι η μοναδική απάντηση σε κάποιον που κάνει αυτή την ελεεινή ερώτηση.

«Μάλλον δεν προσπαθείς πολύ»

Και τι είναι η σχέση για να το προσπαθήσεις; Παζλ; Ή σου έρχεται ή όχι. Δηλαδή θα ήταν προτιμότερο να βγαίνεις έξω και να γράφεις στο κούτελο: Είμαι single και ψάχνω για σχέση με σκοπό το γάμο; Ε όχι αγάπη μου. Έχεις και μία αξιοπρέπεια.

«Είσαι πολύ επιλεκτική»

Τα αντίθετο του επιλεκτικός είναι να κάθεσαι σε όποιον σου προτείνουν; Τότε λυπάμαι αλλά καλά κάνεις και είσαι επιλεκτική. Δεν έφτασες εσύ 30 ετών θεά για να κάνεις σχέση με τον πρώτο τυχόντα μόνο και μόνο για να μη σε κοιτάζουν με οίκτο κάποιοι –μάλλον- μίζεροι άνθρωποι.

«Πρέπει να κάνεις παιδιά πριν τα 40»

Τι πρέπει τι δεν πρέπει στιγμή δε σκέφτηκα! Λυπάμαι αλλά η επιστήμη προχωρά κάτι που σημαίνει ότι μία εγκυμοσύνη στα 40 ή και σε μεγαλύτερη ακόμα ηλικία, μπορεί να είναι ομαλή και φυσικά ασφαλής. Και τελοσπάντων, δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για γονείς στον κόσμο τούτο βρε παιδιά.

«Έχεις δοκιμάσει το online dating;»

Πρώτον στην εποχή της τεχνολογίας που ζούμε, δε θεωρώ το online dating ούτε τόσο τραγικό ούτε και τόσο απελπισμένο. Δεύτερον, ακόμα κι αν αυτός που σου το προτείνει το θεωρεί λύση απελπισίας, μπορείς ωραιότατα να κάνεις μία ανασκόπηση στη δική του ζωή, που δεν είναι και η καλύτερη.

«Γιατί δεν τα ξαναβρίσκεις με τον πρώην σου;»

Για να τον χώρισες πάει να πει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό το κάτι άλλαξε;

«Θα έρθει και σένα η ώρα σου»

Πιο πολύ σαν απειλή ακούγεται παρά σαν πρόβλεψη! Ανατριχίλα. Υπάρχει βέβαια πιθανότητα η ώρα που εσύ περιμένεις, να είναι η αύξησή σου, η θέση διευθύντριας που τόσο ποθείς εδώ και χρόνια, ή το νέο σου συγκλονιστικό και παράλληλα cozy διαμέρισμα με θέα και βεράντα. Ακριβώς ποια είναι η ώρα του καθενός, κανένας δεν μπορεί να ξέρει. Πόσο μάλλον  περίγυρός σου που σου προτείνει το online dating. Get out of my way please.

«Θα πρέπει να καταψύξεις τα ωάριά σου»

Κι εσύ τον εγκέφαλό σου. Απλά, λιτά κι απέριττα.


Πηγή