Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Μόνοι στο σπίτι τα Χριστούγεννα: Ιδέες για να περάσετε τέλεια… οι δυο σας!

Χριστούγεννα σήμερα και σίγουρα αν κάποιος μας έλεγε ότι θα έρθει κάποια στιγμή που δεν θα μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας και να συναντήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, σίγουρα θα γελούσαμε και θα καταλήγαμε ότι αυτός ο κάποιος είναι ολίγον τρελούτσικος και καταστροφολόγος. Κι όμως, τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά, μελαγχολικά, πιο μοναχικά και ίσως λιγάκι… μίζερα (ορίστε το είπα), μιας και δεν έχουμε να πάμε πουθενά, δεν μπορούμε να βρεθούμε σε οικογενειακά τραπέζια, και έχουμε να φορέσουμε ρούχα δύο μήνες! Anyway, το καλό με εσένα, είναι ότι κάνεις καραντίνα με τον αγαπημένο σου, οπότε θα έλεγα ότι είσαι από τους τυχερούς της υπόθεσης. Και επειδή σήμερα είναι μέρα γιορτής, σου έχω ένα χαλαρό-προφανώς-προγραμματάκι για να ακολουθήσετε μπας και βγείτε από την καθημερινή βαρετή ρουτίνα των τελευταίων εβδομάδων.

Ξεκινήστε το πρωινό:

Με ένα υπέροχο… πρωινό! Είπαμε, η μέρα είναι γιορτινή και δε χωράνε δίαιτες και ημίμετρα. Φτιάξτε pancakes, ομελέτες, πιείτε το καφεδάκι σας, και στη συνέχεια βάλτε ένα σταθμό που παίζει αποκλειστικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Πας στοίχημα ότι θα μπείτε αμέσως στο κλίμα; Γιατί η αλήθεια είναι, ότι όπως όλοι μας, μάλλον δεν έχετε νιώσει ακόμα τα Χριστούγεννα και πολύ!

Αποφασίστε το εορταστικό μενού:

Μπορεί να το θεωρείς αστείο, αλλά θέλει το χρόνο του και ιδίως την προσοχή σου. Το θέμα βέβαια στην προκειμένη, δεν είναι το φαγητό, αλλά η διαδικασία της προετοιμασίας. Η οποία θα γίνει από κοινού, μαζί με μουσικούλα, μην το ξεχνάμε αυτό, και ίσως και… ένα ποτήρι κρασί! Για το καλό.

Η ώρα του γεύματος:

Δεν έχει σημασία τι θα φάτε, ή πόσο. Σημασία έχει να γίνει με κάθε επισημότητα. Βγάλε τα πιο ωραία σου σερβίτσια, αυτά που η μαμά σου ίσως κρατούσε για μία ιδιαίτερη περίσταση-ανοίξτε το καλύτερό σας κρασί, ανάψτε και κεριά για έξτρα ρομαντισμό και απολαύστε τα υπέροχα εδέσματα που με τόσο κόπο ετοιμάσατε. Αποφύγετε τις συζητήσεις για την πανδημία και την κατάσταση-είπαμε να περάσετε καλά όχι να φτάσετε ένα βήμα πριν την αυτοχειρία- και κάντε σχέδια για το μέλλον. Ένα ταξίδι, μία αγορά, κάτι τελοσπάντων…

Και αφού το γεύμα ολοκληρωθεί…

Σε περίπτωση που είστε σινεφίλ, δεν υπάρχει πιο κατάλληλη ευκαιρία από έναν μαραθώνιο ταινιών. Θέλετε αποκλειστικά χριστουγεννιάτικες; Θέλετε τριλογίες; Θέλετε ακόμα περισσότερες όπως τα Star Wars ή τα Harry Potter; Χουχουλιάστε στον καναπέ, ανάψτε και το τζάκι-αν έχετε αν δεν έχετε ανάψτε σόμπα δεν θα τα χαλάσουμε εκεί- και αφεθείτε στην κινηματογραφική μαγεία!

Το απόλυτο κλείσιμο της ημέρας…

Ε τι, λίγο εορταστικό σεξ δεν θα κάνετε; Εντάξει η πανδημία και τα γεγονότα πιθανότατα να μας έχουν ρίξει την ψυχολογία, αλλά δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε.

giphy 2


Πηγή