Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Οι άντρες καταστρέφουν το φλερτ ή οι γυναίκες τους αγχώνουν;

Πρόσφατα συζητούσαμε με έναν συνάδελφο για το πόσο τελικά μπορεί να κοστίσει το άγχος στο φλερτ.  Εκείνος μου έλεγε πως πολλές φορές οι άντρες στην προσπάθειά τους να πουν κάτι εντυπωσιακό σε μία γυναίκα που τους αρέσει ενδεχομένως να «πετάξουν» διαμάντια. Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε ακούσει μία λάθος ατάκα όταν κάποιος μας προσέγγισε, άλλα πράγματι ήταν τόσο αποτρεπτική ώστε μην συνεχίσουμε την όποια ιστορία είχαμε ξεκινήσει ή απλά ήταν η αφορμή για να εγκαταλείψουμε νωρίτερα; Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή, αφού όλα είναι περισσότερο απλά από όσο φαίνονται. Και να σου πω εξ αρχής ότι για μια λάθος ατάκα, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Ποιος είπε ότι πρέπει να κάνεις «κίνηση» σε κάθε πρώτο ραντεβού;

Περνώντας τα χρόνια για ένα πράγμα είμαι σίγουρη, πώς όση εμπειρία και να έχεις στο φλερτ, ότι όσο καλά και να τα έχεις με τον εαυτό σου, όταν γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο με τον οποίο μπορεί να αισθανθείς μία σύνδεση, θα αγχωθείς. Είναι κανόνας και μάλλον εκεί καταλαβαίνεις ότι κάτι πιο ιδιαίτερο μπορεί να συμβαίνει. Από την άλλη, αν μιλάμε για πιο συνηθισμένες καταστάσεις θέλει ένα τακτ για να προσεγγίσεις έναν άνθρωπο, όμως και πάλι όλα μπορούν να είναι συζητήσιμα εκτός βέβαια από το να είναι κάποιος προσβλητικός -εκεί χαιρετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη -είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα.

 

 

Πόσο κοστίζει η λάθος ατάκα;

Προσωπικά μιλώντας έχω ακούσει αρκετές φορές τη λάθος ατάκα, αλλά και πάλι μιλάμε για διαβαθμίσεις και εξηγούμαι. Αρχικά, καταλαβαίνεις την πρόθεση του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου, ανεξαρτήτως από το πόσο μπορεί να σε ελκύει. Όλοι μπορεί να πούμε κάτι άστοχο, αν αυτό δεν είναι προσβλητικό, κάνεις απλά μια επισήμανση ότι δεν σου άρεσε ή μπορεί και όχι. Βλέπεις το άτομο με το οποίο μιλάς και καταλαβαίνεις ότι μάλλον κάπου έχει μπερδευτεί και αυτό είναι εντάξει. Γιατί εσύ όλα τέλεια τα κάνεις;

Επίσης, έχουν μεγάλη σημασία αυτά που λέμε, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτά που κάνουμε. Έναν άνθρωπο τον «κρίνεις» στο σύνολό του, αν περνάς καλά μαζί του την περισσότερη ώρα και να πει κάτι «λάθος » από το άγχος του, δεν έγινε και κάτι. Αν μία γυναίκα βλέπει μπροστά της κάτι αξιόλογο, το πιο πιθανόν είναι να μην ασχοληθεί καν. Και επισημαίνω ξανά αν είναι κάτι που δεν προσβάλει. Από την άλλη αν για μία κουβέντα που είπες έστω και αν δεν ήταν και η πιο έξυπνη, σε διώχνει κάποιος, φύγε μόνος σου καλύτερα, καθώς μάλλον ήταν η αφορμή.

 

Οι άντρες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να είναι ρομαντικοί;

Οφείλουμε όλοι να δείχνουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον, αυτή είναι η αφετηρία των πάντων. Αν αυτό υπάρχει, όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται. Θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ επιφανειακός για να σε απομακρύνει για μία φράση, θα το έκανε μάλλον έτσι και αλλιώς. Για αυτό μην αισθάνεσαι ενοχές για κάτι που είπες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα φλερτάρεις μία γυναίκα λέγοντας «γεια σου τούμπανο» για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Αν για παράδειγμα μόλις συστηθήκατε τη ρωτήσεις «ποια είναι η γνώμη σου για τις παρελάσεις που διαλύθηκαν», ναι θα μπορούσες να έχεις βρει και κάτι πιο εύστοχο, αλλά εντάξει δεν είναι και «έγκλημα».  Και στην τελική, αν το θεώρησε τόσο λάθος ως ατάκα για να σε απομακρύνει, απλά δεν είναι για εσένα. Προσπάθησε απλά να είσαι κουλ.


Πηγή