Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Οι τρεις εκφράσεις προσώπου που φανερώνουν ότι του αρέσεις

Κι αν έχουμε περάσει ώρες ατελείωτες με τις φίλες μας, να αναλύσουμε το μήνυμά του, ή την ατάκα που σου πέταξε και τελικά, έπειτα από ολονύχτιες συνεδρίες, μπόλικο κρασί, 3 ρομαντικές κομεντί και άπειρα πατατάκια, να μην καταλήγουμε πουθενά. Και είναι απολύτως λογικό αν με ρωτάς, διότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι μπερδεμένες, και μόνο όταν οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι τα βάλουν κάτω και τα συζητήσουν, μπορούν να βγάλουν άκρη.

Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχει και η επιστήμη και δεν μπορούμε να αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, έπεσε στα χέρια μας μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία θα σε βοηθήσει να καταλάβεις, αν το αγόρι που έχεις απέναντί σου, σε φλερτάρει.

Η έρευνα αυτή λοιπόν, η οποία δημοσιεύτηκε στην Journal of Sex Research, ανέλυσε τις εκφράσεις γυναικών, την ώρα που απευθύνονταν σε έναν άντρα ο οποίος τις τραβούσε ερωτικά. Τα αποτελέσματα, προέκυψαν από τις απαντήσεις των αντρών, για το αν αντιλήφθηκαν το φλερτ της γυναίκας που είχαν απέναντί τους ή όχι. Όσοι λοιπόν δέχτηκαν φλερτ και το αντιλήφθηκαν, τόνισαν τρεις συγκεκριμένες εκφράσεις του προσώπου από τις οποίες το κατάλαβαν.

Η πρώτη είναι η νωχελική κίνηση του κεφαλιού προς τα πλάγια κατά τη διάρκεια του διαλόγου, η δεύτερη το μειδίαμα (και χαμογελάω και όχι) και η τρίτη είναι το βλέμμα, το οποίο φεύγει απότομα από τον ενδιαφερόμενο και επανέρχεται μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα, γιατί κακά τα ψέματα όταν κάποιον τον θέλουμε, θέλουμε και να τον κοιτάμε!

Διάβασε ακόμη:

Το χαρακτηριστικό που θα σε κάνει ακαταμάχητη, μέσα σε λίγα λεπτά

Τον θέλεις; 4 τρόποι για να του στείλεις μήνυμα και… να είσαι πολύ κουλ


Πηγή