Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Ο άντρας που ψάχνει επιβεβαίωση είναι αυτός που δεν θέλει καμία

Διαβάζοντας τα κείμενα των συναδέλφων εδώ στο Ratpack.gr δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δει τις λέξεις: αθώο φλερτ και επιβεβαίωση. Σκέφτηκα να τις μετρήσω, αλλά θα έχανα χωρίς λόγο εργατοώρες. Σκέφτηκα, ότι οφείλω μία τοποθέτηση από τη γυναικεία πλευρά, μήπως και σταματήσουν όλες αυτές οι παραφιλολογίες και να μιλήσουμε λίγο σοβαρά. Γιατί είναι κάπως αφύσικες συμπεριφορές όλες αυτές και η αλήθεια μου φαίνονται δυσνόητα όλα αυτά.

 

Oι άντρες ξέρουμε καλά πότε ένα «αθώο» φλερτ παύει να είναι αθώο

Άντρας= Επιβεβαίωση;

Όχι, βέβαια. Αυτό είναι μία γενίκευση, που αδικεί πολλούς άντρες που δεν ψάχνουν επιβεβαίωση και ούτε φλερτάρουν «αθώα» με όλον τον ντουνιά, όταν μάλιστα είναι δεσμευμένοι. Ναι, υπάρχουν και αυτοί οι άντρες που δεν αφήνουν ποτέ να περάσει από το μυαλό μιας γυναίκας-συντρόφου ότι δεν είναι εκεί, δεν αφήνουν περιθώρια για καμία αμφισβήτηση.

Είναι θέμα ανθρώπου. Εννοείται ότι υπάρχουν και γυναίκες που συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, δεν έχει φύλο αυτή η συμπεριφορά. Άρα, δεν μιλάμε για αντρικό χαρακτηριστικό, μιλάμε για χαρακτηριστικό τύπου ανθρώπου.

Ανασφαλής; Ψυχολόγος δεν είμαι, αλλά μάλλον από κάπου πηγάζουν ανασφάλειες και κάπως έτσι αναζητείται η επιβεβαίωση. Μπορεί, βέβαια, απλά να είναι ο άλλος παιχνιδιάρης για να μην τα ρίχνουμε και όλα στην ψυχολογία. Μπορεί να είναι ασόβαρος και να είναι αυτή η στάση ζωής που έχει.

Υπάρχουν όρια. Ας «μιλήσουμε» με ειλικρίνεια. Κανείς νορμάλ άνθρωπος δεν παρεξηγήθηκε με ένα κομπλιμέντο ή μία φιλοφρόνηση. Και σε ποιον δεν αρέσει να μιλάει με ωραίους ανθρώπους εμφανισιακά, αλλά και εσωτερικά; Αν απλά το τερματίζεις στο φλερτ και μετά το «κόβεις» χωρίς λόγο, τότε μάλλον είναι από τα παράλογα που μπορείς να κάνεις.

Δώρον άδωρον θα έλεγα, αφού χάνεις τόσο χρόνο για το τίποτα; Τι χάσιμο χρόνου είναι αυτό; Πόσο αργόσχολος μπορεί να είσαι για να γνωρίζεις έναν άνθρωπο που δεν σε ενδιαφέρει καθόλου; Γιατί, δεν έκατσες να διαβάσεις ένα βιβλίο, πιο «πλούσιος» θα έφευγες από αυτό.

 

 
Μήπως τα dating apps είναι το σύγχρονο συνοικέσιο;

 

Επίσης, το άλλο από το οποίο προσπαθείς να πάρεις απλά την επιβέβαιωσή σου, έχεις αναρωτηθεί πώς μπορεί να το εισπράττει όλο αυτό; Είναι ένα «εργαλείο» επιβεβαίωσης; Άνθρωπος είναι και αυτός και ενδεχομένως να έχει συναισθήματα. Όπως έλεγε ο Bob marley: «Ο μεγαλύτερος δειλός είναι ο άντρας που ξυπνά τον έρωτα μιας γυναίκας χωρίς να έχει πρόθεση να τον ανταποδώσει».

Αν θες επιβεβαίωση γιατί δεν κάνεις πράγματα που να σου δώσουν αυτοπεποίθηση και έτσι να μην την ψάχνεις από τους άλλους;

Αυτό είναι το «κλειδί» σε πολλές καταστάσεις, να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα για εσένα που να σε γεμίζουν με καλή διάθεση. Για παράδειγμα, κάνε γυμναστήριο, φρόντισε να έχεις πνευματική καλλιέργεια, μάθε να είσαι αυτόνομος, μάθε να λες όχι. Έτσι χτίζεται η επιβεβαίωση, για να μην την αποζητάς από τρίτους. 

 


Πηγή