Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο λόγος για τον οποίο θα χαλάσει η σχέση… θα σε βρει απροετοίμαστη

Καραντίνα, υπέροχος καιρός, η άνοιξη είναι εδώ και κάπου στο βάθος αχνοφαίνεται και η χαλάρωση των μέτρων κάτι που σημαίνει ότι όσο να πεις η ψυχολογία μας ανεβαίνει. Και μιας και η ψυχολογία ανεβαίνει, μπορούμε να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με άλλα ζητήματα στη ζωή, που δεν περιλαμβάνουν λέξεις όπως κρούσμα, Τσιόδρας και μήνυμα.

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι και από το όνομα της στήλης, το ζήτημα των σχέσεων είναι ατελείωτο ή για να είμαι πιο ακριβής θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (εύχομαι για πολλά ακόμα χρόνια). Οπότε σήμερα, ημέρα Σάββατο λέω να ασχοληθώ με μία έρευνα η οποία θα σε στενοχωρήσει αλλά είναι 100% αληθινή!

Ποια είναι τελικά η βασική αιτία για την οποία χαλάει μία σχέση; Κι όμως φίλη μου, τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι αυτή είναι η παραμέληση της εξωτερικής εμφάνισης!!!

Και μπορεί να ακούγεται επιφανειακό και ανούσιο, αλλά σύμφωνα με ψυχολόγους εφόσον η εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα που σου κινεί την περιέργεια σε έναν άνθρωπο, είναι απολύτως λογικό να θεωρείται ως μία βασική αιτία προβλημάτων. Μάλιστα, όπως τονίζουν, το να σταματήσει κάποιος να ασχολείται με την εμφάνισή του, εκτός όλων των άλλων, φανερώνει απουσία αυτοπεποίθησης αλλά και ενδιαφέροντος προς το σύντροφο. Οι υπόλοιπες αιτίες είναι οι εξής:

-Παίρνεις τον άλλο ως δεδομένο

-Αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε κατακλύζουν

-Είσαι επικριτικός απέναντι στο σύντροφό σου

-Αδυναμία κατανόησης των προσδοκιών και των “θέλω” του συντρόφου σου

-Αρνείσαι να ζητήσεις συγνώμη ακόμη και όταν φταις

-Αποφεύγεις τις συγκρούσεις προκειμένου να διατηρήσεις τη φαινομενική ηρεμία

 


Πηγή