Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πέντε σειρές που μπορείς να παρακολουθήσεις με τον αγαπημένο σου (και να αρέσουν και στους δύο)

Χουχούλι, καναπές, σκοτάδι από τις 5, απαγόρευση κυκλοφορίας και νέα μέτρα. Ναι, οι ζωές μας δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ιδανικές και συναρπαστικές, αν και το χειρότερο της υπόθεσης είναι οι συνάνθρωποί μας που χάνουν τη ζωή τους ή νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, οι οποίοι δυστυχώς καθημερινά είναι όλο και περισσότεροι.

Με τη σκέψη μας σε αυτούς, και με την ευχή τα πράγματα να γίνουν καλύτερα και σύντομα, μένουμε για ακόμη μία φορά στο σπίτι, προκειμένου με τον τρόπο μας, να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού. Μπορεί αρχικά να φαινόταν απλό, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο εγκλεισμός και η καραντίνα, μόνο εύκολη υπόθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί. Και όταν κάτι δεν μπορείς να το αποφύγεις, καλό θα ήταν να το απολαύσεις. Και αν είσαι από τις τυχερές, που μένεις στο σπίτι μαζί με τον καλό σου, τότε τα πράγματα είναι κάπως πιο εύκολα για σένα. Και επειδή οι σειρές την περίοδο αυτή, είναι το βασικό μέσο ψυχαγωγίας για εμάς, παρακάτω έχω να σου προτείνω μερικές, τις οποίες μπορείς να παρακολουθήσεις μαζί με τον καλό σου, και να… αρέσουν και στους δύο. Διότι καλό το ανελέητο cringwatching του «Sex & The City» ή η μανία σου να δεις την 4η σεζόν «The Crown», αλλά αυτές είναι σειρές που μάλλον δεν θα συγκινήσουν εύκολα έναν άντρα.

Dark: Υπέροχο, σκοτεινό, επιβλητικό, απαισιόδοξο και εντελώς δυστοπικό. Θα σου θυμίσει έντονα την κατάσταση που ζούμε, ή μάλλον το γενικό feeling, γιατί για την ώρα -ευτυχώς- δεν εξαφανίζονται άνθρωποι μέσα σε σπηλιές. Θα αρέσει και στους δυο σας γιατί το μυστήριο δεν έχει φύλο, ενώ καλό θα ήταν να κρατάτε σημειώσεις και στο τέλος κάθε επεισοδίου να ανταλλάσσετε απόψεις γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν θα καταλάβετε τίποτα. Και δεν το λέω υποτιμητικά. Όσοι το ξεκίνησαν χαλαρά και άνευ απόλυτης συγκέντρωσης, την πάτησαν.

Game of Thrones: Λυπάμαι αλλά θεωρώ φοβερό να θέλεις να λέγεσαι φανατική των ξένων σειρών και να μην έχεις παρακολουθήσει το απόλυτο hit της προηγούμενης 10ετίας. Πολλές σεζόν δεν αντιλέγω, αλλά αφενός τι έχεις να κάνεις, και αφετέρου αξίζει. Εντάξει στην τελευταία σεζόν κάπως μας τα χάλασε τα πράγματα, αλλά είναι όλες οι υπόλοιπες τόσο δυνατές, που δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα αυτό. Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι η σειρά είχε φανατικούς θαυμαστές και των δύο φύλων. Αυτό λέει πολλά!

Sherlok: Κλασικό, αγαπημένο, εγγλέζικο, με φλεγματικό χιούμορ και έναν Benedict Cumberbatch, πιο υπέροχο από ποτέ. Ποιος δεν έχει αγαπήσει τον Sherlock Holmes και τις περιπέτειές του; Ακόμα καλύτερα όταν τοποθετείται στη σύγχρονη εποχή. Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε και οι δύο, και μάλλον θα ολοκληρώσετε τη σειρά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Breaking Bad: Ένα ιδιαίτερο τηλεοπτικό διαμάντι το οποίο ξεκίνησε να προβάλλεται το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2013. Για πολλούς η καλύτερη σειρά της τελευταίας 15ετίας. Εγώ απλά θα σου πω, ότι θα πάθεις τέτοια εμμονή που θα παρακολουθήσεις και τις 5 σεζόν και ούτε που θα το καταλάβεις. Και αν το θέμα σου φαίνεται λίγο αντρικό και λίγο… σκληρό, να σου πω ότι το γυναικείο κοινό της σειράς είναι μεγάλο και φανατικό.

BoJack Horseman: Eίναι καρτούν αλλά δεν είναι παιδικό. Είναι η ιστορία ενός ξεπεσμένου star ο οποίος παλεύει με τα ψυχολογικά του. Απαισιόδοξο, ειρωνικό αλλά πολύ αληθινό. Το ότι ο ήρωας μας έχει… κεφάλι αλόγου μπορούμε να το δούμε ως ποιητική αδεία και μόνο. Σίγουρα θα το απολαύσετε και οι δύο!


Πηγή