Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πρώτο ραντεβού: 4+1 συμβουλές που ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσεις

Ατέλειωτες ώρες μπροστά στην ντουλάπα, μετά στον καθρέφτη και μετά στο μπάνιο μέχρι την πολυπόθητη στιγμή του πρώτου ραντεβού. Μετά, ατέλειωτο άγχος για το τι θα πεις, πως θα το πεις, πως θα τον κοιτάξεις και πως θα σταθείς. Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό και τον ενθουσιασμό δεν έχεις το μυαλό να σκεφτείς μερικά βασικά πραγματάκια. Και επειδή ξέρουμε το ατέλειωτο άγχος που θα έχεις (για) εκείνο το βράδυ, είπαμε να σε απαλλάξουμε από τον κόπο να σκεφτείς και αυτά.

  1. Επιλογή τόπου και χρόνου

Αν ο τύπος πετάξει το μπαλάκι σε εσένα και κληθείς να επιλέξεις που θα συναντηθείτε, καλό θα είναι να σκεφτείς μερικούς βασικούς παράγοντες πριν απαντήσεις. Όπως καταλαβαίνεις, το στέκι που είχατε με τον πρώην, το μαγαζί που μαζεύεσαι με την παρέα και το ταβερνάκι που συχνάζουν οι θείοι σου δεν είναι καλές επιλογές. Κάπου ήσυχα για να μιλάτε και κάπου κοντά σου για να μην ξενιτευτείς κιόλας!

  1. Πώς θα πάμε;

Κάνε εικόνα από τα πρώτα κιόλας λεπτά να αντιλαμβάνεσαι ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου, όχι μόνο δε σε ενδιαφέρει αλλά σε κουράζει οικτρά. Σε περίπτωση που ο gentleman προσφερθεί να έρθει να σε πάρει από το σπίτι σου, καλύτερα να αρνηθείς. Ακόμα κι αν χρειαστεί να μπλέξεις με μέσα μαζικής μεταφοράς ή πρέπει να πληρώσεις ταξί προτίμησε να μετακινηθείς μόνη σου ώστε να έχεις την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων.

  1. Τι θα συζητήσουμε;

Το πρώτο ραντεβού είναι το ιδανικό για να γνωριστείτε. Δουλειά, προσωπικά και ενδιαφέροντα είναι τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι της βραδιάς και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας. Έτσι, καλύτερα να αποφύγεις μακροσκελείς συζητήσεις που αφορούν προηγούμενες σχέσεις (άλλωστε, μπορεί να μην προχωρήσεις με τον συγκεκριμένο) και θέματα που μπορεί να πυροδοτήσουν τυχόν διαφορές (που είναι πολύ πιθανό να έχετε). Μια πολιτικού ενδιαφέροντος συζήτηση, δηλαδή, δε χρειάζεται να γίνει.

  1. Να είσαι ο εαυτός σου!

Κλισέ; Ε όχι και κλισέ. Μη μου πεις ότι όλες μας στο πρώτο ραντεβού δε θέλουμε να φανούμε λίγο πιο εργατικές / ευχάριστες / αισιόδοξες / δημιουργικές και ό,τι άλλο νομίζουμε ότι μπορεί να του κινήσει το ενδιαφέρον για εμάς. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν σου αρέσει και θελήσεις να τον ξαναδείς θα πρέπει ή κάθε φορά να το παίζεις εξίσου τέλεια ή να του αποκαλύψεις άδοξα τι από αυτά δεν ισχύει.

+1 Αν δεν περνάς καλά, αν ο τύπος δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενες ή αν απλά θέλεις να φύγεις με ελαφρά χρησιμοποίησε τη φράση κλειδί «έχω πρωινό ξύπνημα». Κι αν επιμένει να ξενυχτήσετε, ξεκαθάρισέ του πόσο σημαντικός είναι για εσένα ο ύπνος –ακόμα κι αν στην πραγματικότητα παλεύεις να κλείσεις 6 ώρες ύπνου-.


Πηγή