Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πώς θα διατηρήσεις μια φιλία όταν βρίσκεστε σε διαφορετικές φάσεις ζωής

Η δεκαετία των 30 είναι κομβικής σημασίας για μία φιλία. Και θα σου εξηγήσω γιατί το λέω αυτό! Σε εκείνη την ηλικία πάνω-κάτω οι άνθρωποι αποφασίζουν να ακολουθήσουν τα πιο τρελά όνειρά τους στον επαγγελματικό τομέα, σκέφτονται να αποκτήσουν οικογένεια ή να μετακομίσουν στο δικό τους, νέο σπίτι.

Και κάπου εκεί, με τις νέες επιλογές και τα νέα «θέλω», έρχεται μια αναταραχή στις φιλίες. Σε άλλη φάση βρίσκεται ο ένας και σε άλλη ο άλλος. Γίνεται να συναντηθούν; Φυσικά και γίνεται!

5 τρόποι να πλησιάσεις κάποιον που θέλεις να γίνει φίλος σου

Single εσύ έγκυος η κολλητή σου; Υπάρχει λύση!

Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο. Εγώ είμαι σε μια φάση της ζωής μου πολύ χαλαρή και άνετη και μια πολύ καλή μου φίλη είναι έγκυος. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι απέχουμε έτη φωτός.

Εγώ σκέφτομαι πού θα πάω για ποτό κι εκείνη κοιμάται στις 9 το βράδυ γιατί έχει βαρύνει πολύ. Ξέρεις κάτι, όμως ;

Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει κοινό σημείο επαφής. Μπορεί εκείνη να μην έχει τις αντοχές να με ακολουθήσει για ποτό (είναι και 8 μηνών έγκυος), όμως εγώ θέλω να πάω στο σπίτι της να πιούμε παρέα ένα χαλαρό καφεδάκι. Όλα γίνονται αν τα θέλεις.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ALEXA DAGMAR (@alexadagmar)

Κι επειδή το σκεφτόμουν καιρό πώς θα γίνει να διατηρήσεις μια φιλία όταν ο ένας βρίσκεται εδώ και ο άλλος χιλιόμετρα μακριά (κυριολεκτικά και μεταφορικά), αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου όλα τα tips.

Δεν είναι τίποτα. Πίστεψέ με! Αρκεί να υπάρχει θέληση.

Πώς θα διατηρήσεις τη φιλία στις διαφορετικές φάσεις ζωής

#1 Θυμήσου τι ήταν αυτό που σας έφερε κοντά

Φέρε στη μνήμη σου τους λόγους που σας οδήγησαν να κάνετε τόσο στενή παρέα, τα inside jokes που κάνατε μαζί, τα γέλια και τις στιγμές που έχετε περάσει.

#2 Βρείτε χρόνο να δημιουργήσετε νέες αναμνήσεις

Προσπαθήστε να κάνετε μαζί πράγματα, να περνάτε μέρος του ελεύθερου χρόνου σας παρέα. Ακόμα, όμως, κι αν αυτό δεν είναι εφικτό γιατί η μία ζει μακριά από την άλλη πια, καλό είναι να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις στο τηλέφωνο, να μοιράζεστε τις χαρές, τις λύπες και τους προβληματισμούς σας.

#3 Βάλτε τα όριά σας

Καλό είναι να ξεκαθαρίσει η μία στην άλλη κατά πόσο είναι διαθέσιμη! Να πεις εσύ στη φίλη σου τι έχει να περιμένει από εσένα και αντίστροφα. Έτσι, τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα ανάμεσά σας!

#4 Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί της

Είστε δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Γιατί, λοιπόν, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με εκείνη; Η κολλητή σου μπορεί να είναι σε φάση να θέλει να ταξιδεύει όλο τον κόσμο, εσύ μπορεί να θέλεις να κάνεις ένα μωρό. So what? Μπορείτε να είστε φίλες και έτσι!

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στην gallery!




Πηγή