Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις σχέση με έναν «Perry Wright»;

Ο τελευταίος χρόνος ομολογουμένως στιγματίστηκε από γεγονότα, που ίσως εμείς στο λεγόμενο «Δυτικό Κόσμο» να θεωρούσαμε δεδομένα, αντιληφθήκαμε όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Σεξουαλικά σκάνδαλα συγκλόνισαν το Hollywood, οι γυναίκες ηθοποιοί ενώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ανισότητα στους μισθούς αντρών και γυναικών παγκοσμίως, ενώ μέχρι και η εγχώρια showbiz, ασχολείται αυτή τη στιγμή με ένα θέμα ξυλοδαρμού-δεν έχει γίνει ακόμη δίκη οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε καμία απολύτως λεπτομέρεια-. Όλα αυτά, τη στιγμή που το αμερικάνικο σήριαλ Big Little Lies, σαρώνει τα βραβεία, διαθέτει A-list πρωταγωνιστές και μεταξύ άλλων πραγματεύεται το θέμα της κακοποίησης και όχι μόνο της σωματικής. Γιατί δυστυχώς, η συναισθηματική κακοποίηση, είναι κάτι που ανιχνεύεται δύσκολα, αλλά έχει ολέθρια αποτελέσματα. Παρακάτω λοιπόν, σου έχουμε κάποια πολύ βασικά σημάδια τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις με σιγουριά, αν βρίσκεσαι σε μία τέτοια σχέση.

Όταν εκείνος βιάζεται

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα στη σχέση σας, και σχεδόν δεν έχεις καταλάβει πώς από απλός φίλος σου, έγινε σύζυγός σου μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Το ακόμα πιο αξιοσημείωτο βέβαια, είναι ότι εκείνος επέμενε για κάτι πιο σοβαρό, μιας και δήλωνε τρελά ερωτευμένος μαζί σου και δεν μπορούσε να αντέξει μακριά σου. Αν κοιτάξεις λίγο πίσω στα πρώτα σας ραντεβού, θα δεις ότι με δική του πρωτοβουλία κάνατε σεξ, και μάλιστα σε πίεσε και λιγάκι. Η πιο συχνή του φράση είναι: «Δεν έχω ξανανιώσει για άλλη γυναίκα έτσι» και ότι «Είσαι η γυναίκα της ζωής μου».

Ζηλεύει (κάποιες φορές πολύ)

Δεν είμαι ειδικός να πω πού τελειώνει η… γλυκιά ζήλεια και πού αρχίζει η παράνοια. Πιθανότατα η παράνοια ξεκινά όταν εσύ αρχίσεις να νιώθεις άσχημα. Ή όταν αρχίσεις να του κρύβεις ακόμα και τις πιο απλές σου δραστηριότητες επειδή μπορεί να θεωρεί ότι είσαι με άλλον. Όταν κάποιος δε σου δίνει δικαίωμα να τον ζηλέψεις, απλά δεν τον ζηλεύεις. Στο δικό του μικρόκοσμο όμως, οτιδήποτε δε γίνεται μπροστά στα μάτια του, θεωρείται κέρατο.

Γίνεται καταπιεστικός

Η ζήλεια προκαλεί καταπίεση και συνεχή έλεγχο. Προφανώς θα ψάξει το κινητό σου, τα mail σου ή και το λογαριασμό σου στο facebook. Οι ερωτήσεις αιφνιδιασμού στις φίλες σου είναι συχνές, ενώ προφανώς και δεν υπάρχει λόγος να βγαίνεις για κρασί με την κολλητή σου. Μπορεί να σε επισκεφτεί στο σπίτι. Εσύ φυσικά νιώθεις υπέροχα που σε λατρεύει και σε θέλει τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να δέχεσαι οποιαδήποτε τρέλα του καρφωθεί στο μυαλό… Πρόσεχε.

Σε απομονώνει

Και μιας και δεν έχεις ιδιαίτερη ελευθερία, οι φίλες σου σταματούν να εμφανίζονται, ενώ τα ενδιαφέροντά σου συρρικνώνονται όλο και περισσότερο. Δεν αποκλείεται η σχέση του με την οικογένειά σου να είναι κακή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να θεωρεί την αδερφή σου κακή επιρροή.

Σε κάνει υπεύθυνη για τα δικά του συναισθήματα

Με έχεις θυμώσει, με έχεις στενοχωρήσει, με έχεις απογοητεύσει. Όλα του τα προκαλείς εσύ, γιατί είσαι ανεπαρκής. Γιατί δεν προσπαθείς αρκετά για τη σχέση σας, δεν τον αγαπάς όσο πρέπει και δε δείχνεις πολύ ερωτευμένη μαζί του. Το σωστό θα είναι να πει: «Έχω θυμώσει, έχω απογοητευτεί, έχω στενοχωρηθεί».

Σε μειώνει

Ποτέ δε σου είπε να σταματήσεις τη δουλειά, ή να μη βγαίνεις για ποτό με τις φίλες σου, ή να μην πας σε εκείνη την εκδρομή με την αδερφή και την μητέρα σου. Όλα τα αποφάσισες εσύ-φαινομενικά- και δείχνεις μια χαρά στο σπίτι, με τις δουλειές και τη φροντίδα του. Σε περίπτωση που φυσικά θελήσεις να δοκιμάσεις κάτι καινούριο, θα γελάσει με ειρωνεία και θα συ τονίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρεις. Ακόμα κι αν συνεχίσεις με τη δουλειά σου, και σου δοθεί η ευκαιρία για κάποια καλύτερη θέση –που συνεπάγεται περισσότερες ώρες και ευθύνες-εκείνος θα στραβώσει και εμμέσως πλην σαφώς θα σε αναγκάσει να μη δεχτείς τη θέση. Τι το θες βρε μωρό μου; Πεινάμε;

Είναι υπερευαίσθητος

Με απίστευτες εναλλαγές στη διάθεσή του. Μπορεί για παράδειγμα να σε προσβάλει με τα χειρότερα λόγια, και αμέσως μετά να βάλει τα κλάματα, να σε αγκαλιάσει και να σου ζητήσει συγνώμη. Προφανώς κι εσύ, θα λιώσεις με το γλυκούλη σου, και κάπως έτσι η ζωή σου θα συνεχιστεί.

Σε έχει απειλήσει με βία

«Την επόμενη φορά θα σε πνίξω» σου έχει πει κατά καιρούς. Δεν έχει σημασία αν το κάνει ή όχι… Σημασία έχει ότι του περνάει από το μυαλό. Και ίσως να μην αργήσει να το κάνει πράξη.


Πηγή