Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Τελικά μπορούν οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας να «λειτουργήσουν»;

Οι ειδικοί των σχέσεων συχνά προσπαθούν να βρουν ποια είναι η ιδανική διαφορά στην ηλικία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Κάποιοι λένε πως τα ζευγάρια με έναν χρόνο διαφορά, έχουν καλύτερες ευκαιρίες επιτυχίας, ενώ άλλοι διαφωνούν και λένε πως το ηλικιακό κενό αν είναι μεγαλύτερο από δέκα χρόνια, αυξάνει τις πιθανότητες ενός χωρισμού.

Ένας ψυχοθεραπευτής και κοινωνικός λειτουργός σε πρόσφατη έρευνα που έκανε γύρω από αυτό το θέμα αποκάλυψε πως ο ιδανικός αριθμός για τη διαφορά μεταξύ των ζευγαριών είναι από ένα έως πέντε χρόνια. Ωστόσο όπως λέει και ο λαός «ο έρωτας είναι τυφλός» και δεν ξέρεις ποτέ ούτε ποιον θα ερωτευτείς, ούτε τι ηλικία θα έχει και αν αυτό μεταξύ σας θα αντέξει.

Δες και αυτό: Cheater alert: 5 σημάδια ότι είναι άπιστος

Υπάρχουν πολλά κριτήρια που ορίζουν μία σχέση και την βιωσιμότητα αυτής. Όλα τα ζευγάρια περνάνε από πολλές καταστάσεις δύσκολες (ή μη), όμως δεν στηρίζεται απόλυτα στην διαφορά ηλικίας το αν θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από αυτό ή όχι. Σίγουρα όταν υπάρχει μεγάλο χάσμα (πάνω από δέκα χρόνια) τα πράγματα είναι πιο δύσκολα στην συνεννόηση μετά από κάποιον δυνατό καυγά, όμως οι μελέτες έχουν δείξει πως ο παράγοντας της ηλικίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ευτυχία του εκάστοτε ζευγαριού.

Υπάρχουν αποδείξεις –και επιστημονικά αποδεδειγμένες- πως τα ζευγάρια με ηλικιακά χάσματα, είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο ευτυχισμένα από το μέσο όρο.

Δες και αυτό: 4 λόγοι για τους οποίους δεν έχεις σχέση… ενώ θέλεις!


Πηγή